Китай плаща на фермерите, за да не отглеждат екзотични животни

Търговията с тях е законна за изследвания
Обновена: 21 май 2020 08:08 | 21 май 2020 08:07, Камелия Цветанова
11
Китай плаща на фермерите, за да не отглеждат екзотични животни
Снимка: БГНЕС

На фермерите в Китай се предлагат пари за отказ от отглеждане на екзотични животни поради силния обществен натиск от чужбина да се намали незаконната търговия с диви животни, която е „главен виновник” за пандемията от коронавирус, съобщи БГНЕС.

Още по темата

Властите за първи път обещаха да изкупуват от животновъди в опит да ограничат практиката, твърдят активисти за правата на животните.

През последните месеци Китай забрани продажбата на диви животни за храна, позовавайки се на риска от разпространение на болести сред хората, но търговията остана законна за други цели – изследвания и традиционна медицина.

Смята се, че смъртоносният коронавирус – за първи път в централния китайски град Ухан – е преминал от прилепи към хора, преди да се разпространи по целия свят.

Две централни провинции очертаха подробности за програма за изкупуване, за да помогнат на фермерите да преминат към алтернативни средства за препитание.

Ухан създаде схема за компенсации, за да убеди животновъдите да отглеждат други животни или да произвеждат чай и билки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайци, корейци, индонезийци, японци и пр. да спрат да ядат всичко, което се движи.Както по другите страни консумират месо от традиционно отглеждани животни, така и те да започнат да се хранят нормално.За да привлекат инвестиции отвън, работят почти безплатно за чуждите фирми, накрая поради бедност се хранят с улични и диви животни.Ние не сме длъжни да търпим последиците от техния начин на живот.
7
0
 
2
 
! Отговори
А дали преди 3 години
Корейци и виетнамци,мислят така!Кое за тях е деликатес?
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заек най вкусното, евтино, и здравословно месо. Може да се отглежда навсякъде за домашни и фермерски. Кучета, котки, прилепи, какъв гнус да ядеш най добрият приятел на човека, кучето.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук плащат на фермери и земеделци да си купуват коли, джипове и т. н.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Допускам, че също е възможно някой небрежен служител на някоя лаборатория, да се е заразил и така да се е разпространил вируса. Така или иначе скоро няма да разберем.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавруса си е чист лабораторен американски продукт,като спина,за когото толкова години не откриха ваксина.Тръмп постигна целта си- да настрой целия свят срещу Китай,който му е враг в бизнеса.
2
0
 
6
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
Късно е либе за китка.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък дивото прасе едно екзотично :)