Втора вълна на коронавирус можело да има, но ще сме готови

Избегнали сме съдбата на Италия заради стратегията на Щаба
18
Втора вълна на коронавирус можело да има, но ще сме готови
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Благодарение на правилната тактика и стратегия на правителството и Щаба избегнахме съдбата на други държави като САЩ, Италия и Испания. Успяхме да ограничим разпространението на заболяването. От голямо значение бяха тези хора, които бяха дисциплинирани, смята кардиологът и директор на болница "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.

Още по темата

Той обяви пред Нова тв, че подкрепя решението за отбелязването на 24 май при строги епидемични мерки, тъй като риск от заразяване все още е налице.

"Мисля, че навреме се облекчиха всички мерки, защото те бяха съобразени с анализ на реалната действителност. Апелирам още веднъж към българските граждани да не забравят, че опасността още не е преминала. Аз съм оптимист по природа. Дори коронавирусът да се завърне през есента, той ще се срещне с наличен имунитет в част от населението, няма да е нов. Мисля, че до септември ще сме по-подготвени за среща с вируса, отколкото сега", коментира проф. Начев.

Според него създаването на ваксина е близо.

"Първото, което съветвахме нашите пациенти, беше да не тичат към болниците, ако имат някакъв проблем. По този начин пазихме от една страна персонала на болницата, от друга страна - здравето на пациентите. Защото нашите пациенти са сърдечно болни, със сърдечно-съдови заболявания и са по-податливи на всяка инфекция", обясни Начев.

Според него разумното поведение в подобна ситуация е да направиш всичко възможно, за да опазиш околните. Медикът обаче подчерта, че е разумно и ако на лице са някакви оплаквания, те да не се неглижират заради страх от коронавируса. Той препоръчва на пациентите си да се свържат с лекар, ако не се чувстват добре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност мерките на правителството бяха неадекватни - вместо да спрат вноса на заразата от чужбина, правителството я пусна безпрепятствено в България. Вместо тази единствено адекватна мярка, правителството ни ограничи нас, живеещите в България, без изобщо да е необходимо. Ако бяха спряли вноса на вируса, сега щяхме да имаме примерно 10-20 заразени, а не 2400.
16
1
 
3
 
! Отговори
Реален глобализъм преди 3 години
В началото на 2003 г., в един японски вестник, излизащ на английски език, се появи статия, в която се посочваха средите, упражняващи най-силен натиск върху властите в САЩ да окупират Ирак с военна сила. Според статията, най-активни са били американски крале на петрола, а второто място се е паднало на едрия "медицински" бизнес, включващ не само фармацевтичната индустрия, но и производството на превързочни материали. Мащабът на афера "Ковид 19" доказва влиянието и алчността на тази втора мафия.
15
2
 
0
 
! Отговори
наистина? преди 3 години
инфекциозните болници са готови за това?
14
2
 
5
 
! Отговори
Пен преди 3 години
Ако трябва ще има 2-ра ,3-та и 4-та вълна ако първата вълна не си е свършила работата ! :))) Пазете се от невидимия враг хора, пазете се от всичко и от всички! Заплахата дебне на всякъде !! :))) Даже направо скачайте в гроба ако не издържите борбата с корона вируса.
13
0
 
1
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
До ВасилИндианци сте. През цялото време на карантината националните консултанти по различни болести призоваваха пациентите които имат ннужда от мониторинг да не го изоставят, ама няма кой да слуша. Абитуриентски истории ... Мат'рял ....
12
3
 
6
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
До Анонимен 11Нека позная: който и да дойде, каквото и да стане "някой" ще те лъже. Утре като вдигнат доматите на пазара, някой те лъже, че реколтата е слаба. Става катастрофа - някой те лъже, че шофьора е пиян. Вдругиден се прави имунизация - някой те лъже че имунизациите действат. След 3 дни в Африка има бунтове - някой те лъже. След 4 дни се разбира, че образованието е основен инструмент за измъкване от мизерията - някой те лъже. След 5 дни хора стъпват на луната - някой те лъже. И т.н.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата на някои е да промотират пандемия. Наподобява концерт, един отмина, но изпълнителите ще се върна за поне още един през есента. Така обещават или ни подготвят. Доста елементарно.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щабът са престъпниците, които водят тиквата са носа. Да ги хвалим ли за това?
9
1
 
5
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Каква тактика какво чудо.Направо гениални.Давайте втора серия от сериала Ковид.
8
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса няма да си отиде лятото. Вижте в Бразилия и Латинска Америка какво става. Имам познат на Бахамските острови, много заразени вече 2 месеца седи там и не може да се прибере. Събота и неделя излизането е забранено, може единствено до болница.
7
1
 
1
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
До Анонимен 4Е, щом ТИ не виждаш, значи всичко е решено .....
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3 АнонименТой идва ! Видях го , видях и четиримата коннци на апокалипсиса. Ще стане страшно. ще настъпи ужас на земята
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можело, щяло, дали, ще видим ..Цирковете продължават
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля щабът да се споменава само във връзка с унищожената икономика. Други заслуги не виждам.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идват Второто пришествие, Денят на страшния съд, Четирите конника на апокалипсиса едновременно ще се обърнат полюсите свършва и календара на маите и ще дойде и огромен астероид да затрие грешниците. Щаба НОЩ обаче ще ни спаси ог тез злини. Ура.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, да, и един мармот загъва шоколада в станиол
1
3
 
10
 
! Отговори
admin преди 3 години
axxaaxax