Отварят закритите части на заведенията на сляпо

Липсват ясни указания как точно да работят
Обновена: 29 май 2020 19:03 | 29 май 2020 19:02, Камелия Цветанова
9

От 1 юни ресторантите ще могат да посрещнат клиенти и на закрито. Готови ли са от бранша да осигурят безопасна среда?

Ресторанти, пицарии, кафенета - всички досега можеха да посрещат клиенти, но само в градините и по терасите си. Със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, от 1 юни гостите ще могат да сядат и вътре. Яснота как точно да се случва това обаче липсва. 

"Към момента няма никакви правила, които да са пуснати като пътна карта или някакви правила, които да изпълняваме. Нагласяме се на сляпо да изпълняваме правилата, които са за отвън", каза собственикът на ресторант Николай Йорданов.

Дезинфектанти, маски, дистанция - и досега служителите в заведенията трябваше да спазват строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.

"Основните мерки, които касаят всеки един човек, особено в закрити помещения, което означава носене на маски, дезинфекция и лична хигиена ще останат за много дълго време", увери държавният здравен инсп. Ангел Кунчев.

От бранша се надяват част от мерките да претърпят промени.

Част от клиентите вече са готови да се върнат. Други предпочитат засега да не ходят на заведения. С отварянето и на салоните на ресторантите и кафенета бизнесът ще върне обратно част от освободените служители в началото на пандемията.

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Спрете се най-сетне, кръчми та кръчми, през час все за тях пишете. Ще оцелеят, клиентите ще се върнат, пък и ДДС падна за тях, не ги мислете. И без тях може да се живее. Колко хора са пострадали, но за тях не се мисли много.
7
0
 
4
 
! Отговори
ртъ преди 1 месец
ХА-ХА. Това лято само на гръцките заведения ме очаквайте мене.
6
4
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Работата е там, в ресторант ходиш ако ти стиска, може и без него, докато на магазин искаш, не искаш ще ходиш. В магазините ходят и всички пенсионери, по заведенията основно по-млади респективно издръжливи. Така, че идеш ли на кръчма си носиш риска на личния избор.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами като не искат да плащат компенсации ще отварят
То не може хем ку....а до края хем душата в рая
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо не разбирам тъпотиите ня МЗ. Ако в Кауфланд трябва да съм с маска, в кръчмата на закрито пак ли трябва да съм с маска? Ако трябва, как да, тогава как ще су консумира? Ако отговорът е Не, защо трябва и в магазините да носим маски. Кретеноиди.
3
1
 
6
 
! Отговори
Чико преди 1 месец
И това били ресторантьори, чакали напътствия, сто пъти им казаха, каквито са мерките за отвън, такива са и за вътре, *** ли са?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кви са тез "заведения на сляпо"!?Кьорави ли са?
1
6
 
18
 
! Отговори
ОПГ ГРОБ преди 1 месец
Когато имаше 3-ма заразени затвориха цялата Държава и съсипаха икономиката й.
Сега, когато има поне 3 000 заразени бързо свалиха всички мерки.
Пълни неадекватници.