Още един обрат: СЗО отново позволи хидроксихлорохинът

Оказа се, че изследването, на което са се позовали, не е рентабилно
4 юни 2020 14:32, Нели Христова
25

СЗО за пореден път си промени мнението - вчера организацията обяви, че ще възобнови клиничните изпитания на лекарството против малария хидроксихлорохин за лечение на пациенти с коронавирус.

Още по темата

"Въз основа на наличните данни за смъртността, изпълнителната група ще комуникира с главните изследователи в процеса относно възобновяване на клинчите изпитания на хидроксихлорохин“, заяви ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) д-р Тедрос Аданом Гебрейесус по време на видеобрифинг.

СЗО прекрати изпитанията с антималарийното лекарство миналата седмица поради опасения, че то увеличава смъртността и влошава сърдечния ритъм при пациенти с коронавирус, които са подложени на лечение с хидроксихлорохин.

По-рано разследване на британския вестник Guardian предположи, че компанията, която е предоставила на медицински списания Lancet и New England Journal of Medicine данни за хидроксихлорохина, разполага само с няколко служители, които нямат научен опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 3 години
"Оказа се, че изследването, на което са се позовали, не е рентабилно."Ех, тоя Гугъл преводач - много неграмотен се оказа. :)
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, вярно са написали "рентабилно изследване" в подзаглавието. Нямам думи просто колко трябва да си неграмотен, за да го напишеш. Г-жа *** Христова, такова нещо като рентабилно изследване няма. Изследванията биват авторитетни или достоверни, издържали проверка или не и т.н. Рентабилни могат да бъдат само неща, които могат да ти спечелят пари - изследванията не са такива, още повече когато става въпрос за супер-евтино лекарство.
20
0
 
1
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Не е обрат,а КРЪГОВРАТ.Маски -да,маски-не,маски-да...Повърхности опасни за пренасяне на вируса,не опасни ,опасни,не..Вируса прелетява 1м,2м,3м,6м...
19
0
 
12
 
! Отговори
Защо съществува. преди 3 години
Изключително безполезна организация в която потъват милиони,същото важи и за ОНН.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Списалия новината да вземе да обясни какво означава рентабилност на изследване, както е написал в заглавието.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ко стана с ония магичен аналгин-хинин?
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
срамота, да неглижират мнението на една порно актриса, че тя е боец на първа линия, да я питат как работи с предпазни мерки на дистанция от 2 м
15
0
 
8
 
! Отговори
селско джи пи преди 3 години
тази СЗО НЕ РАБОТИ добре, а се "захранва " добре финансово
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без финансиране ще се съгласят на всичко
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вижте им шефа на СЗО и повече не му мислете- бай Дончо- пак с точен коментар..ако вземе да пусне едно тото ,ще обере джакпота
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО имат много сложна роля. От една страна мисля, че те наистина се опитват да помогнат, но от друга се опитват да угодят на хората, които им плащат заплатите. Което не винаги е съвместимо. Хлорохина е лекарство и като всяко такова има странични ефекти. Обикновено агенцията по лекарствата на всяка държава решава дали ползите са повече от рисковете, но в случая всичко се пришпори и от там дойде проблема.Но изследванията не трябва да спират в никакъв случай.Защото тепърва епидемията отива в Африка
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко старо, но актуално, в случая:"СЗО: Алокохолът не помага срещу COVID-19!Алкохол: То пък, шото СЗО помага!"
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно производителите на лекарството са посъбрали "дарения" за СЗО!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Оказа се, че изследването, на което са се позовали, не е рентабилно"***, погледни в речника какво значи "рентабилно".
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да е чул СЗО да са казали нещо умно досега? От няколко месеца правят само бели, и то фатални. Не само не е необходима, ами си е направо опасна за здравето в световен мащаб.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази корона-криза тотално се компрометираха!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Лансет позволява да се публикуват само много сериознни неща. Направиха изключение поради характера и опасността от болестта и се видя веднага какво се случи, и защо се налага да има такава цедка (щото мърлявите тарикати са навсякъде).
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още два три пъти ако си променят мнението и никой повече няма да им обръща внимание вече
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подлъгаха се от авторитета на Лансет, който се финансира основно от Бил Гейтс и Мелинда. Толкова е peer-reviewed, или по-скоро такива са им на Лансет рецензентите, вероятно peer (равни по компетентност) на авторите на въпросната подвеждаща статия.Сега конспираторите ще кажат, че заклеймяването на хидроксихлорохина е било спонсорирано от Бил Гейтс, както и създаването на самия ковид-19, за да може той да прокара собственото си лекарство и ваксина.
3
4
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Тези от СЗО и този Тедрос Аданом Гебрейесус работят за фармацевтични компании и това решение е още едно потвърждение за корупцията която се шири в СЗО.Една седмица маските са вредни,втора са полезни,отнов -вредни,отново -носете,сега с този препарт и още други *** решения от тях. Междудругото тази информация която вчера мина през световните новини ,че Швеция и техния ...са признали ,че е грешка ,че не са въвели карнатина Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА! Мислете ,защо тъй са се опълчили против Швеция медиите.