Претоварване: Десетки заразени чакат в Армения за болница

Рекорден брой нови случаи на вируса в Азербайджан и Молдова
Обновена: 6 юни 2020 22:01 | 6 юни 2020 21:46, Веселина Йорданова
18
Претоварване: Десетки заразени чакат в Армения за болница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 200 болни от коронавируса в Армения чакат да бъдат приети в болница. В страната, чиято здравна система е претоварена, двама души вече са починали от причиняваното от новия коронавирус заболяване, тъй като за тях не е имало място в реанимация, съобщи премиерът Никол Пашинян, цитиран от ТАСС.

Агенцията също така предаде за рекорден брой нови заразени за едно денонощие в две други бивши съветски републики - Азербайджан и Молдова.

Още по темата
Арменският премиер обърна внимание, че на заседание националният оперативен щаб е бил близо до това да "въведе отново пълна карантина, но решихме, че това няма да спаси положението". По думите му Армения преживява сега "най-критичната ситуация" за цялата пандемия.

С 547 нови заразени през последното денонощие общият брой на случаите в страната е достигнал 12 364, сочат данни на министерството на здравеопазването. От тях са починали 190, включително седем за изминалите 24 часа. 3720 човека вече са оздравели.

В съседен Азербайджан бе поставен антирекорд по брой нови случаи на заразяване с коронавируса за едно денонощие, съобщи националният оперативен щаб към правителството за борба с епидемията.
За изминалите 24 часа в страната са били регистрирани 379 нови заразени. Вчера бройката беше 338.
Потвърдените заразени с коронавируса в Азербайджан са общо 7239.

Двама души са починали в страната от коронавируса през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи в Азербайджан е достигнал 84.

4024, или над 56 процента, от заразените вече са оздравели. През последното денонощие са се възстановили 153 души - рекорд от началото на епидемията.

Във връзка със стабилното нарастване на броя на заразените с коронавируса в Азербайджан след началото на поетапното разхлабване на ограничителните мерки властите решиха в четвъртък да наложат пълна изолация в столицата Баку и другите големи градове през уикенда, отбелязва ТАСС.

В Молдова също бе регистриран рекорден ръст на новите заразени с коронавируса за едно денонощие, съобщи министерството на здравеопазването.

С 264 потвърдени случая за 24 часа общият брой на регистрираните заразени в страната е достигнал 9511.
Активните случаи остават 3730. В тежко състояние са 306 от тези хора, най-малко 27 от които са поставени на апарат за изкуствено дишане.

Осем души са починали в Молдова от коронавируса през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи в страната е 331.

В Молдова започна разхлабване на ограничителните мерки миналия месец, когато извънредното положение бе отменено, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам колеги от Молдова - няма такова нещо .. пак лъжи .. никой не ви се връзва вече, освен изперкали кукундрели и *** на надник ..
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми той бацила тръгна от развитите страни постепенно се разпространи към по слаборавитите и както върви може да стигне и тука боже пази, както и протестите и те ...
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До София "ето ви за пример Армения"
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВсички настинали хора ги пиши от ковито плюс възрастните над пределнодопустимата граница, каквото и да значи това, всичко е под контрол, чичо били мисли за вас в този труден част
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До изнервен Ми то няма какво с се изнервил и уплашил, по спокойно да не си дете, коч кожа ми ти *** си.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо се закучиха работите. Май тази епидемия няма да си замине толкова лесно и бързо.
8
9
 
5
 
! Отговори
мангъров бсп преди 3 години
пълни глупости няма никакъв вирус, а и да умрат възрастните голяма работа
7
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Армения е задния двор на Русия. Ако руснаците им подхвърлят нещо са щастливи. Мързелив народ хитруващ на дребно. Добре че я има диаспората.
6
15
 
26
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Искам да чуя пак онези "разбирачи", дето постоянно драскат, че няма никакъв вирус.
5
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4. И кои са тези "специалисти"? Да не би да имаш предвид Манггасъров?
4
8
 
23
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
И у нас тръгнахме нагоре с преждевременното разхлабване на мерките. Май скоро пак ще се затваряме по къщите.
3
16
 
6
 
! Отговори
Армения е преди 3 години
толкова измислена и изостанала държава. Ако не се лъжа там заплатите са по 60 долара.
2
13
 
24
 
! Отговори
София преди 3 години
А при нас, никой не връщаха и приемаха всички в болниците и тук има хора, които продължават да плюят по щаба, ето ви за пример Армения
1
7
 
29
 
! Отговори
Бау преди 3 години
"чиято здравна система е претоварена" ето това се опитваха (и успяха) да избегнат с мерките. Може да умират основно хора със заболявания и възрастни, но все пак трябва да ги приемат в болница.