Над 400 хил. са жертвите на COVID-19 в света

Броят на заразените надхвърли 7 милиона
8 юни 2020 09:53, Ния Христова
7
Над 400 хил. са жертвите на COVID-19 в света
Снимка: Pixabay
Тази неделя жертвите на коронавируса в света преминаха границата от 400 хиляди. Общият брой на заразените премина 7 милиона. В САЩ са една четвърт от починалите, но в Южна Америка смъртните случаи растат с огромна скорост. Новозаразените бързо се увеличават и в Бразилия, Индия и Русия.
 
Около 30% от всимки заразени, или близо 2 млн. души, са в САЩ, а Латинска Америка ги следва с близо 15% от всички заразени в света. Починалите от COVID-19 по света за последните пет месеца вече е равен на броя на жертвите на малария годишно, съобщава Ройтерс.
 
Много вероятно е броят на починалите по света да е много по-голям от официално регистрираните досега 400 хиляди. Много държави нямат капацитет за масово тестване, а други не броят смъртните случаи извън болниците. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
без да пишете в вашата проопаганда за русия за вас живот няма товае вече непоносимо
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Много вероятно е броят на починалите по света да е много по-голям от официално регистрираните...", много вероятно е й да е много по-малък. Неточен тест няма как да докаже смъртност. За тази работа си имаме много по-надежден, точен и доказан метод - аутопсия.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости. Това да лъжеш публично и да си официална медия си е чисто углавно престъпление.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да да. Пълни глупости на търкалета! Има ли още кой да вярва на тези скалъпени статистики? От СЗО всяка година има данни за 160 000 умрели от разлипни вируси в Европа и 500/600 хиляди в световен мащаб. Да не се окаже само, че от тези 400 хиляди, 300 000 са умряли от други вируси и всичко е преписано на корона вирус! Който не вярва за годишните смъртни случаи от различни вируси по данни на СЗО, да провери стряскаштата статистика която не ни въртят ежедневно...
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новозаразените бързо се увеличавали в Бразилия, Индия и Русия.За Русия не вярвам. Там е плато. В Русия бързо се увеличава броят на излекуваните.
1
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера бяха 2 700 000.мама ви лъжлива.