Пореден случай на завърнали се българи с COVID-19 от Нидерландия

Семейството е задържано още на границата
Обновена: 9 юни 2020 12:53 | 9 юни 2020 12:48, Ния Христова
34
Пореден случай на завърнали се българи с COVID-19 от Нидерландия
Снимка: Pixabay
Пореден случай на завърнали се от Нидерландия българи, които са заразени с коронавирус. Информацията е потвърдена от РЗИ-Хасково, съобщи bTV. Този път предварително е бил подаден сигнал към здравната инспекция и семейството е задържано още на границата. 
 
Този път става въпрос за мъж и жена с две деца на 7 и 11 години. Семейството се е прибирало от Нидерландия с автомобил към хасковското село Брягово. 
 
Семейството влиза в България на 6 юни през ГКПП "Калотина". Здравните власти успяват да ги установят още на пункта. 
 
Майката и децата са дали положителни тестове за COVID-19 в Инфекциозната болница в София. Тестът на бащата е отрицателен.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
29, нашите болници са страхотни, а колко познати ги умориха... в семейството ми и баща ми, и майка ми, а и сестра ми са оперирани по различни причини. Платени здравни осигуровки, но плащахме стабилно за операциите от порядъка на около 10 хил лева. При баща ми операцията беше на око, сблъска се с пациенти идващи от провинцията, ослепели заради некадърни доктори и едвам събрали пари след продажба на нива, кола или къща да дойдат до София с надежда да им възвърнат зрението поне на едното око.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България, страната с най-доброто здравеопазване и най-ниската продължителност на живот в Европа :)
27
3
 
2
 
! Отговори
Аз Клавдии преди 3 години
Болните всеки ден ще се увеличават, днес три пъти повече от вчера, утре пет пъти повече от неделя и така докато ви отклонят вниманието от важните теми /от сагата с Божков например/ и като се позабравят нещата Генерала ще се окаже БУШОН.Не ви ли прави впечатление че всички заразени са от дълбоката провинция също като всички спечелили големи суми от ,,НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ" защо ли?
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до Христо Христов Ще се оплаквам, и още как. Тия митове за великото здравеопазване на запад ги спести за някой друг. Живял съм десетилетие във Великобритания 'като бял човек' както ти се изрази и мога надълго и нашироко да разказвам каква жалка пародия им е nhs-a там. Един приятел за малко го бяха уморили, защото отказваха да му предпишат нещо по силно от аспирин, та трябваше да си поръчва антибиотици от България, за да се оправи.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно там никой няма да ги лекува, защото нито са здравно осигурени, нито работят легално и се връщат тук.Защо обаче се промъкват подмолно и ги залавят по сигнал, а ако не ги хванат пропътуват цяла България да посеят зарза навсякъде?
24
1
 
5
 
! Отговори
до Христо Христов преди 3 години
Когато отидеш като специалист в нормална държава като Холандия, имаш всички нужни документи и застраховки , накратко казано отишъл си като бял човек в бяла държава, дали ще се оплакваш ? Хората които се прибраха просто са си загубили работата заради ИЗМИСЛЕНАТА пандемия, а не да се лекуват в бг! А ако искаш да видиш какво е истинска пандемия погледни историята , като примерно "бубонната чума" !
23
1
 
2
 
! Отговори
mery преди 3 години
До outlanderТази година си спестете разходката до България. Препоръчвам ви плажовете в Испания и Италия, там са по добри от този на Слънчакаа, а и за еврото си ще получите по- добро обслужване. Ние останалите да живеем и работим в България ще продължим да поддържаме икономиката колкото можем.
22
3
 
6
 
! Отговори
Огнян преди 3 години
Бързо в супера да не свърши тоалетната хартия,че ще се насерете от страх,всички ще измрете защото сте мизерници,като те е страх си стой в къщи,никой не е длъжен да се съобразява с теб,а иначе ти е гот да си пазаруваш от супера и да плюскаш,а хората които са го произвели,докарали и продали тях какво не го лови вируса,хората отишли да работят за да съществуват,а вие мизерници сметка им търсите,и само ревете,глада ще стигне и до вас много много скоро
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип това са неадекватните мерки на правителството - допускат в България вноса на заразата от чужбина. Добре, че този път не са успели да ни изпозаразят, както направиха предишните.
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като знаят какво е нивото на здравеопазването в Холандия, тези са побързали да се върнат в България. Не са първите, не са и единствените.
19
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Добре, че са ги хванали навреме..
18
4
 
9
 
! Отговори
Големанов преди 3 години
Останете си в Западната част на Европа драги сънародници. Нямаме нищо против!
17
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пишете например върналите се наши сънародници дали са индобългари?Или пък тюркобългари/прабългари?Така де, как в САЩ например казват за някой американец че е "афроамериканец", така и за нашите да казват например дали са "индобългари"!
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се сетя, че емигрирахме заради здрвната система и мъките с едно от децата ми, малко не ми се вярва някой да иска да се върне в България пък точно за лечение :DРоднините ми са лекари тук в Германия и не е рядко да помагаме на хора от България, които идват за различни операции след като са били осакатени от родното здравеопазване...
15
16
 
18
 
! Отговори
до до 13 преди 3 години
Никой нормалнен човек не се връща да се лекува в бг! Тук нивото на медицината е по-зле и от африканските държави! Може и да има 2,3 читави болници в София, но в провинцията е нещя страшно!
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do 13не знам, където съм аз здравеопазването е безплатно, както е и във всички останали държави в Европейски съюз. Всеки с платени здравни осигуровки получава здравно обслужване без проблем. България ли е страната в Европа с най-добра здрава система според Вас?
13
6
 
13
 
! Отговори
do 13 преди 3 години
Точно затова се връщат, поинтересувай се колко струва лечението от Ковид и там си търсят парите до гроб, тук ще платят за майката за 5 години, за децата е безплатно и ще им излезе около 3 хиляди лева лечението + препълнените болници в Холандия
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много странна работа е това! Как може да бъдат всички заразени в колата но не и бащата а са пътували с дни!
11
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7, не смятам, че някой се връща да се лекува в България. По-скоро хората не са знаели, че са били заразени.Аз например сега няма да си дойда, но преди бях свикнал да живея в чужбина и да си идвам до България всеки месец за по 3-4 дни. Купих си апартаменти и къщи по морето, в планината, в София и сега тези имоти как да ги поддържам... моля роднини и приятели да помагат, но трябва да се оправят и документи и тн. Не всичко става дистанционно, рано или късно до месец-два трябва да си дойда...
10
4
 
5
 
! Отговори
blqblq преди 3 години
ми да направят като президента на Танзания,да вземат проба от всякакви растения и животни и да видят резултатите :). Лошото е че ако са същия *** никой няма да каже.