Вече над 7 млн. в света са заразените с COVID-19

СЗО предупреждава, че ситуацията се влошава
9 юни 2020 08:58, Ния Христова
11
Вече над 7 млн. в света са заразените с COVID-19
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация предупреждава, че пандемията от коронавирус се влошава в глобален мащаб. Организацията призовава страните да не спират с усилията за ограничаване на разпространението на COVID-19. 
 
Броят на заразените по света за последното денонощие се е увеличил с над 131 000 и достигна 7 млн. души. Над 400 000 са смъртните случаи. 
 
Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус заяви, че повече от шест месеца след началото на пандемията сега не е времето страните да намаляват усилията за ограничаване на вируса.
 
Той предупреди, че пандемията се влошава в световен мащаб и че предстои в Централна Америка да достигне своя пик:
 
"Почти 75% от случаите, регистрирани вчера идват от 10 държави, основно в Америка и Южна Азия".
 
От Световната здравна организация все още смятат, че предаването на коронавируса от хора без симптоми е рядкост.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
До 10 и подобни преди 3 години
Същото е като СПИН. В началото през 90те много му се подиграваха и казваха че това са г.л.у.п.о.с.ти,но като почна...?!?! Е,не умират много както короната е,но гепи ли те рискът за живота ти е голям.А такива като 10 има и ще има до края на света!Те са като шопа,,Такова животно нема" !!!......Когато някой е Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено!!!.....Колко такива ,,юнаци" с уплашени и угаснали погледи сме срещали по по-високите етажи на ВМА,забравили,,храброст и самочувствие!...Пълно е!!!
8
2
 
1
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Ваксина против коронавирус няма да си сложа и ти не можеш да направиш нищо по въпроса. Ей така, ще си ходя неваксиниран за страх и ужас на стадото.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НекъФНе само по време на пандемията, колко са починали от глад,но и каква криза ни очаква тепърва, Защото икономическияи финансовия крах, е още по-голям от тази пандемия! Някои не могат да си представят бъдещият ужас, защото все още вярват в чудеса!
6
0
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 7Предполагам се чустваш много умен, понеже не вярваш на нищо освен на едно клипче в тубата ... то си е истина ! :D Защо да вярваме на лекари и професори ... лъжат и са платени ... Много ясно :D
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До#5Какво лекарство да създадат , когато уж няма лекарство , а има излекувани? Не усещал ли как се подиграват с нас, и ни въртят на малкият си пръст? Ако ми кажеш, че от един изяден прилеп е произлязъл вирусът, тогава съм склонен и да мисля, че все още вярваш в дядо Коледа .
4
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
3
1
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
хората масово се отпуснаха, за това се влошават нещата. Няма да се подобрят докато не се направи ваксина/лекарство.
2
8
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Според едни другари и товарищи Ковид-19 е световна конспирация и инсинуация измислена от Сорос или някой друг набеден евреин, за да предзивика световен катаклизъм, от който да се възползват масони, илюминати и други тайнствени и подмолни общества ... В тези тълкования няма нищо чудно, след като наскоро се разбра че подобни индивиди дори не са убедени че Земята е кръгла и са склонни да поставят по съмнение всичко на този свят, което не е в унисон биполярните им разстройства ... !!!
1
4
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Защо не кажете колко умряха от глад за този период!