Дания отпуска мерките и няма увеличени случаи на COVID-19

Нивото на заразяване в обществото все още е много ниско
10 юни 2020 15:07, Елка Василева
7
Дания отпуска мерките и няма увеличени случаи на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Дания - първата страна извън Азия, която облекчи карантинните ограничения заради коронавируса, заяви днес, че разпространението на заразата не се е увеличило, откакто миналия месец е започнал вторият етап от връщането към нормалното състояние, предаде Ройтерс.

През май Дания позволи на ресторантите, кафенетата и търговските центрове да възобновят работа във втория етап от облекчаването на карантинните правила.

През април страната позволи на дневните центрове, училищата, фризьорските салони и някои малки предприятия да възобновят работа.

Още по темата

"Нивото на заразяване в обществото все още е много ниско", заяви в доклад датското управление по здравеопазването. Според него броят на потвърдените нови случаи на коронавирус е продължил да намалява, въпреки че се правят повече тестове.

През последните три седмици броят на смъртните случаи варира между нула и четири на ден, след като на 31 март беше достигнато върхово ниво от 22-ма починали от коронавирус. Броят на приетите в болница е намалял до под 100 от началото на юни.

Според доклада "засега няма признак за забележими промени в степента на заразяване въпреки постепенното отваряне на обществото през април и началото на май".

В понеделник датското правителство вдигна максималния разрешен брой за обществени събирания от 10 на 50 души и позволи на фитнес центровете и обществените плувни басейни да възобновят работа. То планира допълнително облекчаване на ограниченията за обществените събирания през юли и август.

Дания е регистрирала общо 593 смъртни случая от COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
До 5 Анонимен преди 3 години
Как реши, че бъркам Дания с Швеция?!? Аз живея в Дания и съм запознат от първа ръка какво се случваше/случва в държавата! Не знам какво имаш предвид под ''здрава карантина'', но както вече казах през цялото време от появата на вируса до сега ограничение за излизане навън не е имало, нито пък е било нужно да носиш маска, където и да е!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Май само в България отпускането на мерките води до увеличение на заразените. Явно бе прекалено рано.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1 БауБъркаш Дания със Швеция. В Дания имаше здрава карантина, затова и бройката на смъртните случаи е доста по-ниска от Швеция. Просто това не можеше да продължава до безкрайност, затова отвориха държавата. Проблема е, че здравите всеобщи карантини само отлагат заразямостта и съсипват икономики и чакат втора вълна есента. Повече заразявани хора е по-добре за приключване с вируса. И карантина само за уязвимите.
3
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Щом сложиха мораториум на 5g, коронката няма да се активира.
2
0
 
15
 
! Отговори
До 1 Бау преди 3 години
В Дания никога не е било задължително да се носят маски, нито пък е имало ограничение за разходки навън! Просто хората са дисциплинирани и отговорни!
1
15
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Явно са дисциплинирани и спазват социална дистанция, и носят маски където трябва ... Не бива да е задължително ... близко е до акъла ...