Готова ли е ваксината срещу коронавируса в Китай?

От компанията Sinovac обявиха, че медикаментът им е безопасен
16 юни 2020 14:22, Нели Христова
22
Готова ли е ваксината срещу коронавируса в Китай?
Снимка: БГНЕС

Китай почти успя да подчини коронавируса, а сега е на път да победи и в надпреварата за изработване на ваксина. Преди дни китайската компания Sinovac Biotech Ltd. обяви, че нейната ваксина, носеща името CoronaVac, не е причинила остри странични ефекти у хората, върху които е тествана. Още по-положителен е фактът, че тя е предизвикала антитела у 90% от доброволците до две седмици след прилагането й.

Тези резултати идват от Фаза I и II на изследванията в Китай.

743 напълно здрави доброволци между 18 и 59 години са получили или истинската ваксина, или плацебо. 143 от тях са участвали във Фаза I на изследването, който проверява безопасността на ваксината. Останалите възрастни хора във Фаза II получават две дози от ваксината в рамките на 14 дни, като се очаква те да предизвикат образуването на антитела. За целта се използва умъртвен щам на вируса.

В следващата фаза на изследването доброволците ще получават двете дози в интервал от 28 дни, за да се провери дали този метод не е по-ефективен, пишат от Bloomberg.

Sinovac вече строи огромна фабрика, която ще бъде готова да произвежда ваксината масово в момента, в който медикаментът е одобрен напълно.

Според данни на СЗО, по целият свят има 130 компании, които се опитват да изработят ваксина срещу COVID-19. Sinovac е една от петте китайски компании, която успява да достигне до тестване на медикамента върху хора - последната стъпка, преди ваксината да бъде одобрена за обществено прилагане.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 3 години
Готова е още миналия век,вирусът затова е пуснат!
17
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
На комунисти не трябва да се вярва. Видяхме ги техните тестове и маски.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само съдебни дела срещу тия комунисти.Направиха луди пари от техният вирусСъсипаха света.Тотално ембарго иначе ще пуснат друг.Тяхната ...комунистическа.Тия са бесни за пари.
15
1
 
7
 
! Отговори
Женмин Жибао преди 3 години
Не им искаме на жълтите нито вируса, нито ваксината.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че за какво да чипират някой си, като тези същите спят с чипирани устройства под възгланицата, а като се субудят почват да събират информация за тях и знаят, къде са писали, как и какво смятат да правят. Не за друго устройства всякакви, но софтуерите все краварски. Затова виги с браузър с включен VPN, никакви инсталационни програми на даден продукт, особенно Фръцбук, който през 5 минути си прави някави ъпдейти уж, ама пълни сървара и иска да знае къде си...
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От компанията Sinovac обявиха, че медикаментът им е безопасен.Колко и вируса който пуснаха.А не благодаря. Скоро ще ума умрели и от ваксината им.Повече нищо китайско.Китай заслужава световно ембарго.Крайно време е най-голямата икономика в света да спре да си почине за 20-30 г.че много се задъха.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай още от летещето няма безопасни места където да не е пълно с вируси.
11
0
 
9
 
! Отговори
У Чен от У-Хан преди 3 години
Даа, още миналата година я пробвахме, затова стана така..!
10
2
 
22
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Откакто се появи този вирус, открих че в коментарите под статиите тук пишат много родени по дървета и правени у дупе. Ако трябва да съдя за интелектуалните възможности на нацията по коментарите тук, то се очертава много мъчна картина. То не бяха чипове, масони, плоски земи, че пък били комунисти, пък ми било герб, само извънземните не са намесили още.
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 9Разбира се. Докато вождът ни протриваше ръце и как щял да ни спасява с новите му братя от краварника, ще съм от страна на справедливостта и се кефя на факта, че краварника няма да изкара няколко трилиона с ваксина от 200 евро на калпак. Нали затова го пуснаха този вирус, а? Все пак, не сме се родили по дърветата!
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайска " ваксина" срещу китайския КоронаСпин ЗАРАЗЯВАНЕТО ви е 100% сигурно хахахЕ в този случай и аз бих я пропуснал " ваксинацията"!!!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Интересен екземпляр си. Русофил или руснак? Ваксината не те интересува, но не пропускаш да напишеш как китайците пак и т.н. Като не се интересуваш, не дращи. Все друг ви е виниовен на вас...
6
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците пак наклатиха хамериканците отвсякъде. Дори вече са на етап завършване на фабриката, което няма да е проблем от към работна ръка. Поклон пред тази трудолюбива нация и номер едно в световната икономика. Както казваше Ванга преди много години, жълтите ще владеят света през 21-ви век. Все пак, аз ще се откажа от правото си на ваксина.
5
1
 
5
 
! Отговори
А така преди 3 години
Е тва е бизнес!
4
3
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
И кво излезе на края, грозен китайски бизнес. Верно, че са много гърла за хранене, ама що по тоя начин
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готова е- изнесена е на границата с Индия от рода на това е ,което каза бащата на Рей от "Всички обичат Реймънд"- на въпроса как се е справял със стреса по време на войната в Корея той каза- Ами като ти изреват 50 000 китайци насреща и стресът ти минава
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв вирус кви 5 лева? Доцент доктор Васко форумеца каза че короната е ционистка пропаганда.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се включим и ние със 100 хиляди юана.