Тръмп: Властите да забавят тестването за новия коронавирус!

От Белия дом заявиха, че президентът се е шегувал
21 юни 2020 14:14, Анисия Иванова
23
Тръмп: Властите да забавят тестването за новия коронавирус!
Снимка: БГНЕС

Насърчавам властите да забавят тестването за новия коронавирус, защото то води до установяването на повече новозаразени. Тестването е "нож с две остриета", заяви американският президент Доналд Тръмп по време на събитие, част от предизборната му кампания, съобщава BBC.

“Това е лошата страна: когато тестваме до такава степен, ще откриваме повече хора, ще откриваме повече заразени”, коментира Тръмп. “Така че аз казвам да забавим тестването. Те тестват и тестват”, добави той.

Представител на Белия дом заяви по-късно, че Тръмп “очевидно се е шегувал”, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на американския президент опонентът му на следващите избори, в лицето на Джо Байдън, е "безпомощна марионетка на радикалната левица".

В изказването си Тръмп отбеляза, че “има много лоши хора навън, които правят много лоши неща”, като не конкретизира за кого точно се отнася това.

Тръмп проведе първия си митинг, част от кандидатпрезидентската кампания в САЩ, след избухването на пандемията. Пристътстващите обаче не оправдаха очакванията.

По-рано тази седмица Тръмп посочи, че близо един милион души са потърсили билети за събитието в Tulsa Bank в Оклахома. С 19 хиляди заети места обаче залата беше далеч от пълна, което провали плановете на президента да се обърне към “преливаща” тълпа.

Има известни опасения по отношение на провеждането на митинги по време на пандемия.

Присъстващите на митинга трябваше да подпишат документ, предпазващ кампанията на Тръмп от отговорност за евентуално заразяване. Часове преди началото на събитието служители заявиха, че шестима от тях, участващи в организирането на митинга, са дали положителни тестове за коронавируса.

Не е напълно ясно обаче защо посещаемостта е била по-ниска от първоначално предвидената. Тръмп, който говори почти два часа по различни теми, определи присъстващите на стадиона като "воини".

Събитието, което е част от кампанията на Тръмп, беше едно от най-големите на открито в САЩ, след като Covid-19 започна да се разпространява в страната, като се проведа на фона на нарастващите случаи на новозаразени в Оклахома.

По данни на университета Джон Хопкинс САЩ имат над 2.2 милиона случаи на заразени с коронавирус и 119 хиляди жертви на заразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Истинска история. преди 3 години
Как пък ни един журналист не разбра, че Тръмп просто ги избъзика журналистите. Толкова ли са тъпички или се правят на такива. Тръмп ги подигра как първо искат да се правят повече тестове, пък после вдигат пушилка че имало открити заразени, че и класации между държави правят за брой заразени. Кукувци или манипулатори?
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече, толкова повече.Той, Тръмп, казва с такт и пластика, че тия, дето броят, отчитат каквото им изнася.Няма тестове - няма и броене едно към хьотере. А който се тръшне от вируса, ще се обади, ако му е толкова зле. Тръмп си има своя логика. И то нелоша.
14
2
 
8
 
! Отговори
Тъй де преди 3 години
Тръмп току изръси някоя т*ъпня и после Белия дом се чуди как да замазва положението. Не им завиждам на служителите. Затова текучеството на хората около Тръмп бие всички рекорди.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво дони! Те първа идва номера на китайката! Брао!
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп се научил от Бойко на номера нарочно да се правят малко тестове, че после да се хвали колко добре се справяп с пандемията.
11
4
 
4
 
! Отговори
Олд преди 3 години
Trump killer of USA.
10
7
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Тръмп единствено става за нepeз, но като се има предвид качеството на семката му и това е съмнително.
9
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този десен екстремист предизвика репресиите и бунтовете.Отмени реформите на Обама. Този е даже по-прос от най-простия УС президент - Буш-син.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този верно ли има шанс да го преизберат?
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите обаче не се шегуват. Държат тестовете под санитарния минимум от 5%.
6
3
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Присъстващите на митинга трябваше да подпишат документ, предпазващ кампанията на Тръмп от отговорност за евентуално заразяване.Това определено не е човек милеещ за своите избиратели. Ако мислеше поне малко за здравето им нямаше въобще да го прави. -Абе нали ви казах да спрете с тестовете и без десетина хиляди умрели се печелят избори.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обещава светло бъдеще за черно-белите американци. Но след изборите. Днес е един безпомощен сламен човек.
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не тествахте и не откривахте болни пишехте си пневмония, туберколоза, инфаркт .Почнахте да тествате и открихте. че имало и коронавирус. Китай ако не ви беше казал за вируса още нямаше да знаете какво става.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е вижте Лукашенко.
2
4
 
9
 
! Отговори
Малък Келеш преди 3 години
Поредната "официална шега" на президонта Тръмп. Еййй , голям зевзек ще се окаже тоя рус перчем..... Ами той не спира да се шегува . Целия му мандат се оказа един голям майтап . Голям талант. Харесвах го още като се правеше на *** в Кечмания . Как с Ледения остригаха Винс Макмеън ... хахаха .Безценно .
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега остава да обяви и преизпълнение на плановете в петилетки!