Принудиха родилка да плати за PCR тест

Ще върнат ли парите на жената от "Майчин дом"?
23 юни 2020 20:33,
81

Родилка, постъпила в столичния "Майчин дом" по спешност, е била принудена да плати 120 лв. за PCR тест. Това е било условието, за да я приемат да роди, съобащва Bulgaria ON AIR.
Още по темата

На 2 юни 37-годишната Светлана Христова трябва да влезе в болница за наблюдение, защото преносва бебето си вече седмица. На регистратурата в "Майчин дом" в София обаче я посрещат с новината, че трябва да се тества за коронавирус - за своя сметка.

Светлана споделя, че с подобна ситуация се сблъскват не само бъдещи майки, но и току-що родили жени. А от "Майчин дом" заявиха за Новините ON AIR, че не задължават жените да се тестват, а само има препоръка към наблюдаващите лекари да предупреждават пациентите си.

Въпреки изненадата от задължителния тест и непредвидения разход, ден по-късно Светлана става майка на Георги. А сега се надява да ѝ върнат парите. В началото на седмицата Българският лекарски съюз призова за задължителни PCR тестове при прием в болница. С условието за изследването да плаща Здравната каса или Министерството на здравеопазването.

Изискването за PCR тест като условие за прием в болница е незаконосъобразн
о, обявиха в нарочна позиция от здравното министерство. И припомниха, че в някои случаи тестването се прави за сметка на болниците. А от Лекарския съюз  са категорични, че този разход не трябва да тежи върху бюджета на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
10
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До НикойНай-смисленият и истински коментар!Поздравления за куража!Всичко друго е чесане на езици.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа, слабилност в държавата Му! Само някакви родилки Му се пречкат!Простотичта и крадливостта си Го обичат!
44
6
 
15
 
! Отговори
Защото преди 3 години
няма надежден тест. За какво всъщност даваме пари за скъпи ненадеждни тестове ?
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Георги как са го пуснали да излезе на бял свят без PCR тест?!
42
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сичките лекари да ги уволниме и в затвора!
41
5
 
19
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
ами не, не знаем, защото нас точно лекарите ни карат. Защо когато МЗ публично обяви, че това е нередно не излязоха директорите на болниците да внесат яснота защо го правят и кой ги кара? Защо не извадиха една заповед на някой от МЗ да се прави задължително тест и отказ от НЗОК после да се заплати към болницата, примерно? Кой е скот в случая? Защо когато вас ви натискат вие натискате отдолу, а не си извоювате нормално заплащане? Може пък и пациентите да ви подкрепят, ако се държите адекватно...
40
30
 
13
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Като чета коментарите по адрес на леларите се чудя що за животни сте... тия хора вместо да си гледат децата спсявят ваще кирливи неблагодарни за.дницо а вие ги плюете. Защо мислите че парите за тия тестове отиват при лекарите? Защо тия изтерзани хора в болниците да търпят агресията ви и да си рискуват здравето за по 1000 на месец? Кажете ***?
39
2
 
17
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
Кво се пулите, тея чекмеджета да не се пълнят сами
38
9
 
12
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
да се радва, че не са я принудили да Абортира! Леко се е разминала!!
37
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои от дохторята са като ушевите чakaли. Хиенстват, оглеждат за нищо не подозиращи жертви, захапват и те оглозгват до кокал в най-неподходящи момент.
36
1
 
31
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ДА БЛАГОДАРИМ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ОТ НЕЙНО ИМЕ !!!!
35
5
 
15
 
! Отговори
заралия коронясан преди 3 години
Аха..значи ние сме скотско население,Скотове...да,точно така мислят лекарите,ти сигурно си такъв,патриций,генийй медицински..пфуу,.алчен ***.
34
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие скотско население знаете ли,че лекарите никой не карат а всичко идва от МЗ и се изпълнява такива са правилата,като не ви изнася жалвайте се там горе.Скотове
33
1
 
24
 
! Отговори
Дрямката преди 3 години
Все си мисля, в ОНОВА шкафче, дали щяха да стигнат кикинтите за тестове за ВСИЧКИ родилки, до 2045 година, примерно?
32
13
 
14
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
Нашите не.до.клатени лекари стават като американските. Първо парите после лечение, жадни к.о.пелдаци. Ако беше от тия с питиетата всичко безплатно щеше да е,даже и краката щяха да и целуват! Да ви натръшка вируса всички алчни така наречени лекари!
31
13
 
15
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
Нашите *** лекари стават като американските. Първо парите после лечение, жадни к.о.пелдаци. Ако беше от тия с питиетата всичко безплатно щеше да е,даже и краката щяха да и целуват! Да ви натръшка вируса всички алчни така наречени лекари!
30
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАИСТИНА Е АБСУРДНО ... на тази жена политиците ръка трябва да целуват, а не да и искат пари.
29
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако съм на мястото на докторите си вдигам чукалата и да се оправят. Няма да си рискувам собственото здраве я. Ако искат да правят тестове бе, ако искат, но аз лично не бих си рискувал здравето
28
3
 
19
 
! Отговори
заралия коронясан преди 3 години
Какво значи принудиха бе!?!?ВСтара Загора ,четири теста,400лв Ако искаш!Няма тинтири минтири.Пенсионерката се оказа болна,ами ако нямаше пари за теста,ко прайм???КО ПРАЙМ ВИКАААМ!!!,100 КИНТА,ИНАЧЕ НЯМА ТЕСТ!!!
27
4
 
12
 
! Отговори
Ром преди 3 години
не ли да плащаме които има пари да плаща моита нема и не плаща стига бъгарите се оплаква научета си правата не ми са виновни ромите че не си знаете правата