Принудиха родилка да плати за PCR тест

Ще върнат ли парите на жената от "Майчин дом"?
23 юни 2020 20:33,
81

Родилка, постъпила в столичния "Майчин дом" по спешност, е била принудена да плати 120 лв. за PCR тест. Това е било условието, за да я приемат да роди, съобащва Bulgaria ON AIR.
Още по темата

На 2 юни 37-годишната Светлана Христова трябва да влезе в болница за наблюдение, защото преносва бебето си вече седмица. На регистратурата в "Майчин дом" в София обаче я посрещат с новината, че трябва да се тества за коронавирус - за своя сметка.

Светлана споделя, че с подобна ситуация се сблъскват не само бъдещи майки, но и току-що родили жени. А от "Майчин дом" заявиха за Новините ON AIR, че не задължават жените да се тестват, а само има препоръка към наблюдаващите лекари да предупреждават пациентите си.

Въпреки изненадата от задължителния тест и непредвидения разход, ден по-късно Светлана става майка на Георги. А сега се надява да ѝ върнат парите. В началото на седмицата Българският лекарски съюз призова за задължителни PCR тестове при прием в болница. С условието за изследването да плаща Здравната каса или Министерството на здравеопазването.

Изискването за PCR тест като условие за прием в болница е незаконосъобразн
о, обявиха в нарочна позиция от здравното министерство. И припомниха, че в някои случаи тестването се прави за сметка на болниците. А от Лекарския съюз  са категорични, че този разход не трябва да тежи върху бюджета на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
31
 
! Отговори
ined преди 3 години
Малко ги бият лекарите и съвсем са се овълчили
25
3
 
32
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Тия гербери на върха на Държавата , тия мафиоти , не мислят за никого освен за чекмеджетата си!Безбожници , а ходят по манастири и църкви!
24
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи за търтеите от политическите партии безплатен тест а за една майка имала неблагоразумието да роди гражданин на тази *** платен тест.
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Андрешко, кое е базплатно бе, ***.Ще е безплатно, хората като работят .Къде отиват осигуровките и данъците?
22
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само абсолютни кухи *** или психично разклатени хора вярват, че няма вирус и всичко е, за да се вземат едни пари, за да ни чипоса Бил Гейтс, 5G конспирация, и т. н.Вирус има и имунната система на човека нв в пригодена за него. А това, че някой като постъпва в болница трябва да си плати теста, ами нормално...
21
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И явно идеята е всеки който влезе в болница да дава по 120 лева за тест и да се печели от него
20
25
 
6
 
! Отговори
Андрешко до SHEFA преди 3 години
Ами SHEF Не плащай нищо тогава на държавата. Няма да плащаме, няма да имаме полиция институции, съд, всеки сам ще се оправя. Ще седиш да си пазиш имането сам с пушката и като спиш ще плащаш на друг да ти го пази. Ако този на който си платил да пази докато спиш обаче те обере до шушка и изчезне, няма да има на кой да се оплачеш, и пак трябва да се оправяш сам. Взимаш пушката и тръгваш да го търсиш ако го намериш. Най-добре е да не плащаме за нищо и сами да се опавяме.
19
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторите да си носят маските и да си вършат работата. Утре очаквам ПРС тест за да си напазарип в магазина или да си платиш ток. Ако не гладен ики на тъмно.
18
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е подсъдно! Тя няма такова нормативно задължение! Да пусне жалби където се сети и иск за възстановяване на сумата. Не стига, че само в нашата кло ака т. нар. "държава" с нищо не подпомогна населението си, а и го цеди до дупка, на това отгоре! Срам и позор! Колко нис/з/ко още ще паднат?!
17
2
 
28
 
! Отговори
Гешеф преди 3 години
А защо го преносва.Да се провери по закон има ли право да го преносва.
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете кой окраде здравната каса и защо хората трябва да си плащат,при положение,че си внасят вноските?Защо не модернизирате болниците в окръжните градове в България,за да не отиват парите в чужди държави и Турция или хората да се разкарват до София?Има ли надзор и контрол на учащите и защо не ги задължите да работят по 5 години в държавни или общински болници,ако са били на държавна издръжка?Защо някои лекари взимат чрез измама десетки или стотици холяди лева,а за други няма пари?
15
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигам до изводът, че българите трябва да сме нагли като ромите без платени здравни осигуровки и да ходим в болницата на тълпи.
14
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата финансира тестовете после бандитите в бели престилки искат пари за тестване и си прибират парите.
13
28
 
9
 
! Отговори
Е и преди 3 години
А колко е платила родилката на лекаря, който я е израждал и то без да я карат, определено е в пъти повече от 130лв,а ако беше позитивна и цялото родило пламне, барабар с лекарите?
12
37
 
15
 
! Отговори
Анонимен Дарител преди 3 години
Как не ги е срам да правят това на въпрос?Хора от цяла България събираха пари за болниците, за маски, за оборудване. Аз лично съм дарил 4000лв на болницата в моя град и на спешното. По телевизията даваха пенсионери да си даряват пенсията на болници.Тези Андрешковци искат все някой друг да плаща вместо тях. Естествено е , че грябва да докажат , че не носят Ковид, за да не заплашват останалите пациенти.Кой да плати, като държавата не дава пари и болниците нямат бюджет?
11
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко сигнала трябва да получат тия тупани от МЗ и НЗОК, за да вземат мерки? Ей няма край бе тая простотия......
10
45
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 3 години
Бг Андрешко е свикнал и иска всичко да му е безплатно. Много го боли ако трябва да плати за нещо, особено ако знае че съседа или някой друг не е платил за същото. Просто в психиката му е заложено, че трябва да е тарикат, да мине тънко да не плати и да е на далавера. Или просто казано да е дал по-малко, но да е взел повече. Така е и с здравното осегуряване и с пенсионното и със данъците и всичко. Плаща на минимална заплата 30 лева на месец здравна осигуровка и вече иска всичко безплатно!
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на болницата се казва Иван Костов, повече няма какво да се коментира!
8
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ромка дали ще посмеят да й поискат пари за тест? риторичен въпрос
7
2
 
26
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ами,не страна Върба,а стринката ти от банкя ще плати,нали се пише,че е държавата.