Принудиха родилка да плати за PCR тест

Ще върнат ли парите на жената от "Майчин дом"?
23 юни 2020 20:33,
81

Родилка, постъпила в столичния "Майчин дом" по спешност, е била принудена да плати 120 лв. за PCR тест. Това е било условието, за да я приемат да роди, съобащва Bulgaria ON AIR.
Още по темата

На 2 юни 37-годишната Светлана Христова трябва да влезе в болница за наблюдение, защото преносва бебето си вече седмица. На регистратурата в "Майчин дом" в София обаче я посрещат с новината, че трябва да се тества за коронавирус - за своя сметка.

Светлана споделя, че с подобна ситуация се сблъскват не само бъдещи майки, но и току-що родили жени. А от "Майчин дом" заявиха за Новините ON AIR, че не задължават жените да се тестват, а само има препоръка към наблюдаващите лекари да предупреждават пациентите си.

Въпреки изненадата от задължителния тест и непредвидения разход, ден по-късно Светлана става майка на Георги. А сега се надява да ѝ върнат парите. В началото на седмицата Българският лекарски съюз призова за задължителни PCR тестове при прием в болница. С условието за изследването да плаща Здравната каса или Министерството на здравеопазването.

Изискването за PCR тест като условие за прием в болница е незаконосъобразн
о, обявиха в нарочна позиция от здравното министерство. И припомниха, че в някои случаи тестването се прави за сметка на болниците. А от Лекарския съюз  са категорични, че този разход не трябва да тежи върху бюджета на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
47
 
! Отговори
14302 преди 3 години
Цинизмът и жестокостта на българските лекари бележи все по-високи рекорди. Родилка, по спешност... и трааас! 120 лв., за да те приемем да раждаш... Иначе? Дали сме ти информиран избор... Типове алчни и ненаситни!
5
4
 
46
 
! Отговори
Весело преди 3 години
Ананиев, така нареченият министър на здравеопазването (малките букви са умишлени) къде е? Къде е Кунчев (умишлено няма титла пред името)? Нали този разход се покрива от НЗОК?
4
8
 
36
 
! Отговори
Д.С. преди 3 години
Не ме учудва края на март на моя приятелка и с планирано секцио и казаха да чака не бил сега момента и се наложи да ходи да ражда в друг град. А какво значи да чака на края на 9 месец сякаш това може да се отложи месец два три нямам отговор.
3
51
 
10
 
! Отговори
WTF? преди 3 години
Ми да си плаща бе. Що от моите вноски за здравни да и се плаща? Коя е тая? Савската царица ли? Поредната наглярка която само щото са я оплодили и мисли че всички са и длъжни. Писна ми от наглеещи майки врещещи по пресата
2
1
 
36
 
! Отговори
1 преди 3 години
Така работим ние герберите-комунисти,ако трябва и броячи в домашните тоалетни,ще ви сложим,за нас всичко е пари,иначе каак ще напълним чекмеджетата.
1
41
 
11
 
! Отговори
ами преди 3 години
... много хубаво, кой да плаща, стрина Върба от Бусманци ли ..?... няма безплатни неща в този живот!