Бащата на Джокович: Григор навреди на семейството ни, на Сърбия

Бил дошъл вероятно болен, кой знае откъде, смята Сърджан Джокович
24 юни 2020 09:49, Елка Василева
191
Бащата на Джокович: Григор навреди на семейството ни, на Сърбия
Новак и Йелена Джокович. Снимка: архив, БГНЕС

Новината, че световният номер едно в тениса Новак Джокович е заразен с коронавирус, разтърси световния спорт.

Във вторник тенисистът съобщи, че двамата със съпругата му Йелена са дали положителен резултат на теста. Двамата нямат никакви симптоми, физически се чувстват добре и през следващите 14 дни ще се самоизолират.

Сърджан Джокович, бащата на тенисиста, заподозря и посочи с пръст Григор Димитров. Той смята, че с поведението си българинът е причинил големи вреди на Сърбия и на Хърватия, пише сръбското издание „Курир“.

„Защо се случи това? Защото човекът вероятно е дошъл болен, кой знае откъде. Тук не се тества, тества се на някакво друго място. Мисля, че това не е наред. Добре, какво да се прави. Причини големи вреди и на Хърватия, и на нас като семейство, и на Сърбия“, гневи се Сърджан.

Още по темата

Той не крие тревогата си за своя син, казва, че физически е добре, но психически…

„Никой не се чувства добре, и той също. Никой не се чувства добре поради тази ситуация. Естествено, че не се чувства добре, но какво да се прави, положението е такова, каквото е. Трябва да излезем от това по-силни, да разберем, че това трябва да мине, по някакъв начин всички да се защитим“, каза Сърджан Джокович пред хърватската телевизия RTL.

По инициатива на Новак Джокович през последните два уикенда в Белград и Задар беше организиран хуманитарният турнир Adria tour, в който участваха едни от звездите в тениса. Григор Димитров участва и в двата турнира, но след мача си с Борна Чорич в Задар той се оттегли, тъй като не се чувства добре. В неделя той съобщи, че е заразен с коронавирус и в този момент турнирът беше прекратен. Участниците веднага отидоха да се тестват в Задар, но Новак Джокович реши да се върне в Белград и там да си направи тест за COVID-19.

В средата на месец юни медиите в Сърбия съобщиха, че Новак Джокович е бил в контакт с болен от COVID-19, след като е участвал в обществена проява, където е бил и оказалият се заразен баскетболист на Партизан (Белград) Никола Янкович.

Новината предизвика отзвук тогава в Сърбия, като беше съобщено по-подробно, че Янкович е присъствал на обществена проява в началото на месеца, организирана в чест на техния треньор Деян Милойевич, и свидетели на събитието забелязали Янкович да влиза в контакт със световния номер 1 в тениса Новак Джокович и звездата на Денвър Нъгетс Никола Йокич, които били сред гостите на вечерта.

Днес стана известно, че и Никола Йокич е заразен с коронавирус и съответно няма да може да се завърне в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
4
 
! Отговори
Пижо без Пенда преди 3 години
Най-вероятно това е операция на българското разузнаване, а Гришо е българският Рихард Зорге. 😅
145
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Джокович е бил контактен още преди турнира в Белград със заразения с коронавирус баскетболист от Партизан - Никола Янкович.
144
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дришор да е добре другото че се оправи.
143
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата на Джокович винаги е изпъквал с безпощадна простотия и слабоумие. Винаги, ни в клин ни в ръкав е оправдавал и възхвалявал сина си, без изобщо да се налага. Типична черта на тесногръди, бедни душици, които един ден са се оказали известни и с много пари. Всички В тениса и следящи тенис са наясно с неговите изцепки и характер като цяло.
142
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбия,не ходете там! Джокович е необразован и неотговорен тип,който се държи акто жалъкстрахливец,като обвинява други за глупостта си. Покани Гришо,за да го зарази и за да си направи реклама. Сърбия е клръстър на зараза с корова вирус.
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен144 Въпхросът е,защо Джокович не си е признал,че носи вируса и защо организира турнир по време на пандемия? Защотоетъп.
140
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джокович е бил без симптоми и още щеше да си разнася вируса, ако не се бяха проявили при Григор симптомите, което ги накара да се тестват. Ехидния сърбин посрещаше с целувка всеки на летището, а сега мълчи като т...а кърджалийска ...
139
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троицки и съпругата му са дали положителни проби няколко дни преди Григор, но са си замълчали. Бащата на Джокович е бесен, че Григор е обявил в соц. мрежа, вместо да сподели с организаторите. Сигурно щяха да прикрият всичко, ако Гришо не беше си признал.
138
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СЗО МАНЕКАНА141 "Золума" си гонаправи Сърбия. Кой луд,прави турнир по време на всеобщообявено засилване на мерките срещу корона вируса?! Димитров направи голяма грешка,че отиде в Сърбия. Сърбия има много повече заразени с корона вирус и починали от болеста,отколкото България. Някои сръбски журналисти святат,че Сърбия има двойно повече заразени,от обициално-обявените. Сърбия-не ходете там!
137
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата на Джокович е един ограничен човек,да не кажем по-силна дума. Самият Джокович от малък играе тенис ,без да отделя време за учене .Едва ли е прочел една книга от начарото до крпая. Образованието му е на много ниско ниво.Независимо,колко пари има човек,може да си остане *** докрая на живота,ако не се образова,при Ноле не се забелязва такова желание. Националистите от сръбската църква,конспиративните теории и омразата към запада,са основните "възпитатели" на именитият сръбски тенисист.
136
11
 
3
 
! Отговори
СЗО МАНЕКАНА преди 3 години
Колко ли милиона е взел Григор за да направи золума във Сърбия.
135
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя само че е типичен спортист и явно не гледа тамошните новини, иначе щеше да знае, че болните в Сърбия бяха 2 пъти повече от една България, в която със сигурност влизат повече хора като членка на ЕС. Сега някакъв гост му бил виновен.... той сам е пожелал да се зарази и е отишъл заразен да им направи мръсно. Сърбите са злобарри и винаги са били.
134
0
 
18
 
! Отговори
Професора преди 3 години
Гришо заразил Джокович , Виктор Троцки и той заразен,ок Борна Чорич и той ок нашия виновен,ами защо и жената на Джокович заразена.Нашия какви ги е вършил пак?
133
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е сръбско гостоприемство - отидеш, заразиш си, а и си виновен :)
132
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да не се чуди защо се разпадна Югославия и всички вкупом избягаха от сърбите!
131
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво очаквате от най-чалгизираната нация на света, всички контактни на Гришо в Хасково се с отрицателни тестове, а около Джокович точно обратното, и определено е знаел за това, щото отказваше да му се правят изследвания, не случайно го кръстиха Джоковид-19, ама иначе продължават да наглеят и да се оправдават
130
5
 
14
 
! Отговори
анчи преди 3 години
мегаломанските рашковци до там стигнаха все не са те , все са най-великите , но се свиха в реалните си граници на рашка
129
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така, какво пречеше на организаторите да вземат по един тест на всички участници в турнира и играчи и съдии. Пари ли нямат, смех.
128
1
 
14
 
! Отговори
мисъл преди 3 години
До Анонимен 126Не вярно. Виж коментарите в сръбските сайтове. Масово хората казват че Сърджан приказва глупости и виновни са организаторите.
127
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво толкова се оправдават, все едно са се заразили с трипер, а не с вирус!