Д-р Николова: Не можем да стоим затворени, трябва да се пазим сами

Хората разбират, че COVID-19 не е конспирация, когато техен близък се зарази
24 юни 2020 22:17, Нели Христова
45

Сериозен ръст на заболелите от коронавирус у нас. За последното денонощие заразените са 130, а общо потвърдените случаи на Ковид-19 в България са 4114.

"Ние сме с повишена заболеваемост 112-120-130 човека. Има и повече заразени медици, почти няма ден, в който да сме под 100 човека заразени. Увеличава се броят на поставените хора под карантина, така че няма как да кажем, че проблемът не съществува и че няма нужда и да вдигнем всички мерки", каза в студиото на Bulgaria ON AIR д-р Гергана Николова, която е член Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Тя коментира, че трябва да се намери начин да се справим с тази инфекция.

"Нещата не се връщат назад, няма строги мерки, няма КПП-та, ще продължим да пътуваме, но ще трябва да спазваме дистанцията. Рестриктивните мерки имаха смисъл, защото в момента, в който отпадна тази рестрикция, чувствително се покачи броят на болните. Не можем да стоим затворени. Апелираме към това, че трябва да има дистанция, дезинфекция и контрол", допълни д-р Николова.

Според нея маската спасява от аерозолните частици и спасяваш другите.

"В последно време наблюдавам, че хора, които бяха много скептични, в момент, в който техните PCR тестове излязоха положителни и техни близки влязоха в болница, мисленето им се промени. Разбираш, че това не е световна конспирация", каза още членът на УС на БЛС.

Специалистът добави, че хората с диабет живеят дълги години, ако не срещнат тежка инфекция, която да срути организма.

"Това не са хора, които не са обречени. Човек с диабет ще си живее още 40 години. Има хора, които са в преддиабетно състояние, а при тях при една инфекция ще се покачат инсулиновите нужди и те ще реагират по същия начин", добави д-р Николова.

Тя апелира всички пациенти, които имат температура или имат остро респираторно заболяване, да се обадят по телефона.

"Странно е, че хората, които сме на първа линия, не получаваме тези 1000 лв. Много беше странно, когато се подпомагаха лечебните заведения, а за общопрактикуващите лекари не беше подсигурена абсолютна никаква помощ от държавата, що се отнася до дезинфектанти, лични предпазни средства", посочи д-р Гергана Николова.

Тя подчерта, че нито едно джипи не е получило , въпреки че има и лекари, които са се заразили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като иде човек дори здрав при личния си лекар за общ медицински преглед на здравословното състояние му се назначава и му се дават направления за изследвания при специализирани за целите звена по реда на организацията за диагностиране на общото състояние като едната от тях е пълната кръвна картина по позиции не малък брой как резултат сравнителен по определени допустими норми за прогнозиране и възможни за обсъждане от страна на лекар с пациент,които могат да включват и конкртените инфекции за туй
25
1
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
То не е лесно едва да си избутал училище и после да се налага да мислиш. Всеки човек, когато говори (не е нужно да кашля или киха), разпръсква пред себе си аерозолни частици, затова дори навън, трябва да сме поне на 2 метра разстояние. Вътре, особено ако е лошо проветриво помещението, положението е неудържимо, па ако ще да си и на 5 метра. Затова се налага носенето на маски, с маската пазиш другите, а не себе си. Един да има без маска и всичко се обезмисля, а такива "герои" има много.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиста конспирация е. Щоме толкова опасен и заразен този вирус защо повечето болни са си в къщи при близките. Или мислите, че всички имат условия да се изолират. Лъжа и измама е всичко.
23
0
 
10
 
! Отговори
Georgi преди 3 години
Някак подозрително се бъркат понятията ЗАРАЗЕН и ЗАБОЛЯЛ !!!
22
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо беше затварянето и военното положение от март? За да видим че не можем да стоим затворени ли? Това си го знаехме още в началото. Къде изчезнаха Мутафчийски и Борисов за да отговорят на въпроса защо при много по малко заразени имаше военно положение а сега няма? Борисов както винаги се върти като фурнаджийска лопата.
21
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още 128, довиждане сезон гуд бай латвийци. на докторката от сектата на мангъров ще кажа че можем да си правим каквото искаме, ако искаме ще излизаме, ако искаме няма да излизаме и това не е нейна работа и на шефа и мангъров заради когото вече починаха сума ти хора.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковплексирания селянин го заболяло,че му направили забележка и сега няма да може да спи хахаха
19
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте се занимавали с този вирус. Дори и да има нещо такова наистина, рискът е за много възрастни и тежко болни хора и такива е добре за всеки случай. Нормалните хора, ако въобще имат симптоми им минава леко.
18
7
 
15
 
! Отговори
ХОРАТА преди 3 години
ХОРАТА РАЗБИРАТ ,ЧЕ Е КОНСПИРАЦИЯ КОГАТО ТЕХЕН БЛИЗЪК СЕ РАЗБОЛЕЕ ОТ ГРИБ И ГО ОБЕВЯТ ЗА КОРОНА,ИЛИ ГО ЗАРАЗЯТ СЪС ГРИПНА ВАКСИНА ИЛИ СЪС ТЕСТ ЗА КОРОНКА ,А НАЙ ГОЛЯМАТА ЖЕСТОКОСТ Е КОГАТО ГО ИНТУБИРАТ И ВКАРАТ В ИЗКУСТВЕНА КОМА ЩО НАРОД ЗАТРИХТЕ СЪС ТОЗИ СПОСОБ АНТИЧОВЕЦИ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ И УНИФОРМИ.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам дали съм умен, но знам че не съм нежно, крехко, изнежено човече, което ще загине, ако някой кихне до него.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според нея маската спасява от аерозолните частици и спасяваш другите. ------Аерозолни частици има самл когато кашляш или кихаш, когато си безсимптомен, няма аерозолни частици и съответно никого не спасяваш.
15
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Курис ПичерядисАз познавам няколко. Двама умряха. Единия беше от безсмъртните. Другия си пиеше ракията с него.
14
2
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Ето това е едно от лицата на бялата мафия. Такива индивиди трябва да бъдат осъдени и разстрелвани за Държавна Измяна, за извършения геноцид на собствения и народ. Омерзен съм от тези предатели, които работят за чужди държавни интереси и разузнавания, които за пари са се продали на самия Дявол. Гнийте в ада изменици.
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен12Ми подай сигнал. Запиши ги.Какво се правиш на юнак анонимно.Излиза да си като ония, дето тормозят докторите в Бърза помощ.Заради такива сега ще правят един екип барети - да го играят доктори...Голямо шоу ще бъде...
12
3
 
16
 
! Отговори
Dr.Dr. преди 3 години
Не всички лекари сме като мисирките,които пускат по телевизията.Между нас има много несъгласни с тая щуротия.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е че повечето доктори са гола вода.В МУ София цари шуроба.....на на ента степен.Назначават деца на лекари за асистенти и докторанти без да имат никакви знания и без нужната специалност(за справка дъщерята на д-р Емилияна Конова)
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гледам ТвНема бе - прай кво си сакаш като мене и Айшето! Ниа вирусе не сме видвале!Мани тиа, учените - тиа са проси!Ниа сме умни.
9
3
 
17
 
! Отговори
Гледам Тв преди 3 години
Добре, нали всички доктори се изреждахте да казвате колко са правилни мерките, КПП-тата, как това било страшна, непозната болест. Сега изведнъж трябвало да свикнем да живеем, през всички щяло да мине, 90% без симптоми, но пак маски, да не излизаме навън, сега пък слънцето го убивало......Много лъжи, усукване......
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Национален протест против вируса.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен...и 30 % ще останат здрави и читави. Защото са умни и правят каквото трябва.