Проф. Балтов: Свободията ни доведе до сегашния резултат

Шефът на "Пирогов" се надява, че хората ще започнат да спазват мерките
25 юни 2020 16:06, Нели Христова
224
Проф. Балтов: Свободията ни доведе до сегашния резултат
Снимка: БГНЕС

"Не разхлабването на мерките, а слободията доведе до сегашния резултат. В най-големия пик при мерките - на 17 май, мисля, имахме 1510 активни случая. Сега са над 1650," заяви шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред "Марица".

"Ако спазваме мерките, ако бъдем дисциплинирани, ще запазим нормални нива на заразата. Нека повярваме, че това, което се прави от властите, е много важно. Че не е просто вирус, който идва и заминава. Защото повечето хора са отговорни, но има и такива, които не вярват. Хонорувани преподаватели, лекари, психиатри, психолози се опитваха  да кажат, че не е нищо страшно. А се видя, че не е така. Неспазване на мерките и веднага се виждат резултатите.Тоест при 300 заразени на ден в България трябва да сме притеснени", допълни професорът.

"Около 20 процента от заразените стигат до болнично лечение. От влезлите вече в болница около 5 процента стигат до интензивните отделения, където, за съжаление, има и смъртни случаи. Да, наблюдава се известна тенденция за по-леко изкарване. Но никога не трябва да забравяме, че колкото и леко да е то, винаги може да има сред контактните ни хора от рискови групи. Говоря за възрастни над 60 години с придружаващи заболявания. Децата го карат безсимптомно, но възрастните с наднормено тегло, диабет, високо кръвно са застрашени. Също и онкоболни, които са се подобрили значително, могат да пострадат от заразяване с COVID-19.

Нямахме пълно слизане до нулата, за да говорим за край на първата вълна. Силно се надявам, че хората ще спазват сериозно мерките. Това ще ни позволи да се справим. Но е нужен самоконтрол", каза още Балтов.

"21 настанени в COVID-19 отделението и един на апаратно дишане. Знаете ли, че имахме прозорец от 10 дни без нито един пациент", обясни той какво е сегашното положение в "Пирогов"

"Не съм заразен. Бърз тест показа наличието на антитела. PCR тестовете бяха отрицателни. Но след като съм бил в контакт с човек, заразен с COVID-19, реших сам да си наложа карантина. Смятам, че така трябва да постъпва всеки.Живот и здраве, на 29 юни се връщам на работа. Разбира се, след като мина още веднъж PCR тест, а и изследвания на имуноглобулина, които да дадат допълнителна информация", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
Пепелянка преди 3 години
Абе,хей,Анонимен,може ли да си толкова ***, бе ?? Чак не е за вярване,че има подобни диваци.
190
0
 
2
 
! Отговори
TOP SECRET преди 3 години
Интересно как така Теста показва че е 100% COVID-19 а не примерно настинка или в най лошия случай Грип?Тва не е ли сега Манипулация и Дезинформация? В Уикипедия за Борис 1 пише че Българския Народ е реално насила християнизиран през 866 г. но никой не говори за това , тва сега Манипулация и Дезинформация ли е?
189
0
 
2
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
До Анонимен 185 - И какво точно ще направиш, ще пишеш злобно в някой форум и така ще накривиш шапката на всички, ха ха ха ***
188
1
 
4
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ НО С РОМИТЕ ЗАЩОТО ПО ЦЯЛ ДЕН ОБИКАЛЯТ ВРЪЩАТ СЕ ОТ РАЗНИ ДЪРЖАВИ СЪБИРА СЕ ФАМИЛИЯТА ДА СЕ ВИДЯТ СЪС ЗАВЪРНАЛИТЕ СЕ И ЕТО ТИ ЗАРАЗАТА - НЕ Е ЗЛЕ ДА СЕ ЗНАЕ ТОВА А НЕ ДА СЕ ПРЕМЪЛЧВА ОТ КЪДЕ БИЛА ДОШЛА ПОСЛЕДНАТА ЗАРАЗА
187
9
 
10
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 3 години
Българите освен от футбол и политика най-много разбират от инфекциозни болести и управление на болници? Човека шеф на най-голямата болница 3 пъти им каза, че като стигнем 300 души на ден, ще закъсаме - и разбира се всички *** и дървени философи го плюят.Ще се мре масово по кръчмите по български, но материала на тази територия не става и това си е, даже и главния *** го е разбрал отдавна
186
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето никой не е болен и не е заразен. Това да лъжеш, толкова време на ред ден след ден, че не знам си колко болни имало си е пълна психопатия. И тоя чичка да има късмет дами отнеме свободата, ще яде коро :)
185
10
 
6
 
! Отговори
Останете в къщи преди 3 години
Носете маските непрекъснато,не ходете в парковете и в планините и изобщо слушайте заповедите на ЩАБА и здравния министър.Много не разсъждавайте и не мислете изобщо!Те ще мислят вместо вас.
184
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторите са лъжци и шарлатани.
183
4
 
19
 
! Отговори
Хъ преди 3 години
Абе хора, каква е тая злоба и омраза!?! Докторите са хора също, ако на вас ви е неудобно с маска по няколко Мин на ден, представете си как трябва да се справят със скафандри по 12 часа на ден лекарите на дежурство! Сега сте здрави, но все някога ще опрете до лекар! Те избемогват от преумора! Пазете ги като се пазите самите себе си.
182
9
 
10
 
! Отговори
Балтов преди 3 години
Така ми наредиха,така ви казвам.Точка.Слушам и се подчинявам!
181
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да спазвам. Никакъв вирус няма. Овцете вярват на лъжите на измислените докторчета по манипулираните новини с които заливат блеещите овце с маски. Толко сте прости. Вярвате на всичко което ви се каже. За тва сме на тва дередже. ***!
180
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 191В случая блеещата овца си ти..
179
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офцете не могат да се пазят сами...Факт!Но могат да блеят по форуми и сайтове,като търсят виновни без да погледнат първо себе си.
178
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов е представител на най-гнусната прослойка от интелигенцията, която изпитва някакво перверзно удоволствие да плюе по народа. Балтов, не се напъвай! Отдавна вече медицината не е наука или изкуство, а занаят. Има много по-добри занаятчии от тебе, ти си просто един партиен назначенец.
177
6
 
3
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
***, властта ли е виновен, че хората нямат съзнание? -----Аз ли съм виновен, че Бойко обяви носещите маски за страхливци? Ако беше казал "Който не носи маска, ше гоебас 200", щех да носа.
176
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките хората не ги изпълняват, просто защото не виждат смисъл от ТЕЗИ мерки. Природата така ни е устроила, че инстинктивно започваме да пазим себе си и близките си, когато усетим опасност. Явно такава РЕАЛНА опасност няма. И колкото и да ни налагат мерки и да ни приписват вина, както и да се опитват да ни психясват, крайният резултат ще е все такъв. При реална заплаха, никой няма да ги чака да въвеждат някакви мерки, САМ ЩЕ СЕ ПАЗИ.
175
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, вие сте подлец. Оспорвате мнението на своя Премиер и клатите стабилността. Вие сте враг на Държавата. Ше кажа на Гешев да ти издърпа ушите. А най-добре ще бъде съвсем да тие бемай ката.
174
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия голяма мотика настъпват, като обиждат и хокат целия народ, и ни вменяват вина за собствената си некадърност. Голяма мотика, тепърва ще има да виждат звезди посред бял ден.
173
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Никви мерки вече не спазвам. Бийко Борисов каза, че който носи маска, го е бъзЕ и е ***.
172
4
 
6
 
! Отговори
Скоро и тук... преди 3 години
Португалия ще върне мярката"остани у дома" за някои частина така наречения ГолямЛисабон - столицата иоколните общини - зарадиобезпокояващата вълна отнови случаи на зараза скоронавируса в предградиятанаграда