Експерт: Не втора или трета вълна, ние сме в трайна вълна

"Нужни са екипи за бързо реагиране срещу коронавируса"
29 юни 2020 19:10, Елка Василева
109
Експерт: Не втора или трета вълна, ние сме в трайна вълна
Снимка: архив, БГНЕС

Водещ германски вирусолог смята, че са необходими международни "екипи за бързо реагиране срещу коронавируса". Проф. Хендрик Щреек от университета в Бон предупреждава също, че през есента ще има много повече инфекции.

В интервю за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" германският експерт казва, че въпросните екипи за бързо реагиране би трябвало да се изпращат в различни точки на света, за да ограничават разпространението на коронавируса, а и на всякакви други инфекциозни заболявания.

Проф. Щреек смята, че ще е от полза, ако всяка държава разполага с подобни екипи и на национално ниво.

"Не втора или трета вълна. Ние сме в трайна вълна"

В интервюто за германското издание, цитирано от Дойче веле, проф. Щреек казва следното: „Развитието на инфекциите от коронавирус явно се влияе от сезона и климата. Поради този факт трябва да очакваме, че през есента ще има много повече зарази от сега. Смятам, впрочем, че няма да има само втора или трета вълна. Мисля, че се намираме в една трайна вълна, която постоянно се променя, като ту отслабва, ту се засилва."

Още по темата

Специалистът по вирусология изтъква също, че в момента се забелязват много асимптоматични инфекции от коронавирус. Според него това дава основание да се предполага, че сред хората може би вече има частичен имунитет срещу COVID-19.

Проф. Щреек твърди, че в бъдеще инфекцията може би ще протича по-леко, така че да са достатъчни само обикновени мерки за хигиена – като спазване на дистанция, отмяна на масовите събирания на хора и спазването на правила при кихане и кашляне.

"Вирусът няма да изчезне напълно"

Вирусологът изтъква обаче, че коронавирусът няма да изчезне напълно, дори и процентът на новите инфекции да спадне до нула. „Докато не разполагаме с ваксина, ще трябва да живеем с него", казва експертът в заключение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Не по темата преди 3 години
Четох и търсих новината по БТВ тази вечер.Че" властта търси този който е пуснал файла с гласа на д-р Борисов"! Но не намерих такава новина в БГ Днес УВИ! Следейки събитията Друго е притеснително за мен лично!Търсят го под дърво и камък?Защо?!Защо просто не подложат " записа"под експертиза?! Или няма как защото НЕ ЖЕЛАЯТ?! Проверяваха всеки случай щом не е свързан с властта! Точно Този Не искат?! Притеснително и подозрителен е този цирк! Българина е в час отдавна! Парламентарните! Там е истината!
32
3
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
От Слънчака до Свети ВласТ се стига след Кубан по алеята като завиеш надясно:):):):)Е то зависи откъде идваш де:):):):)Някога там имало едно капанче и покрай него трябва да се мине:):):):)
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проф.Шреек нищо ново не казва, ние това си го знаем.Така че тези които пуснаха вируса имат и ваксината, но тя ще се появи след "редуцирането".
30
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
България е част от ЕС и стратегически партньор на САЩ и НАТО!!!От България се очаква да блокира пътния коридор на китайските стоки, които се дислоцират в Пирея и се пренасочват към различните части на ЕС!За сега България се справя успешно, Бати Бойко държи ситуацията под контрол, българите са в играта и се съобразяват с коронавируса!На България трябва да се даде финансова инжекция от ЕС, защото е надежден и сигурен партньор!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
29
3
 
4
 
! Отговори
Релеф преди 3 години
Когато всичко започне да ви се връща тъпкано ще се скатавате някъде и ще си мълчите и ще се правите, че не се е случвало нищо. В най-скоро време ще дойде този момент!! :))
28
0
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Е най големия е верно е ;)
27
2
 
11
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Единственият кадърен, способен, умен с перфектни комуникативни и координационни учения, който би се справил с ръководството на такъв международен екип за бързо реагиране е другаря г-н Бойко Борисов.Предлагам да създадем група, която да го номинира и за този пост. Има огромен опит и се справя с всичко последните 15 години у нас, като почнеш от охрана на Живков и Царя, после изгради фирма Ипон охраняваща 95% от всички стратегически обекти, министър на МВР, Кмет и накрая министър председател.
26
4
 
5
 
! Отговори
Релеф преди 3 години
И хората, които публикуват всичките тия фалшиви новини в тоя сайт или са им упрели пистолет в тила, или са просто някакви психопати. Това не е пандемия, това е тест за интелигентност и 90% от вас не са го взели...
25
2
 
1
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Китай са направили успешен опит на самолет Джъмбо Джет С 919!Добър вечер селяни прости, китайския дракон ще ви пийне мозъците, ако не се самокарантинирате и блокиртате китайските стоки!!!Агент Ейдриън Мандалей!ЦРУ!!!
24
1
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Не си придавай важност . Дори и ти че разбра ;) няма ли някоя мацка пред която да се правиш на умен, че толкова го закъса да се вихриш по форумите. Вируса не се засилва според времето не го ли разбра ? Тиквоо?
23
5
 
1
 
! Отговори
Релеф преди 3 години
Вие всички тук, дето ми отговаряте сте най-вероятно някакви ***, на които дори още брада не им расте. Няма аз заради някакви необразовани *** аз да се разболявам.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пффффф 1Казвали са, че топлото време не помага, но и никога никой не е казвал, че в студеното време вирусът отслабва. Не чети избирателно, а ако се пъчиш с функционалната си неграмотност или когнитивен дисонанс, толкова по-зле за мрънщачи като тебе.Пфффф...
21
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Нали е вълна, че можеше да е цунами
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека дойде сезонният грип с кихане и кашлица и тогава ще видим кон яде ли боб, и магарето дали е стока.
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, тези експерти откриват всеки ден топлата вода.
18
3
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До РелефОтпадъците обикновено не разбират повечето неща.
17
5
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
Абе бегай, стига ни баламосвахте бе! Нали знаете как се наричат тези, които се продават за пари?
16
2
 
8
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Как точно тези екипи за бързо реагиране ще ограничат заразата?! Мерките, които се прилагат за ограничаване на пандемията са известни в цял свят..Не става ясно какво в повече и ново ще направят тези екипи, за създаването и командироването на които апелира професорът?!
15
6
 
6
 
! Отговори
Релеф преди 3 години
До Чебурашка Ти си един обществен б0клук и дори не ти разбирам отговора. Няма нищо общо с това, което казах. Моля направи услуга на света и се гръмни! :))
14
2
 
10
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До АнонименКажи кой си лъжльо, за да те оборя! Как си вкарал приятелите си в инфекциозното!? Съжалявам, но седянката на тролловете я отложете поне за тази вечер. Коментираайте героичното посещение на вожда си в Брюксл