България включена в т.нар. зелен списък на Румъния

Гражданите на страните от него няма да бъдат под карантина
30 юни 2020 12:07, Елка Василева
5
България включена в т.нар. зелен списък на Румъния
Снимка: архив, БГНЕС

Списък на страните от т.нар. "зелена зона" за коронавирус беше публикуван от националния институт за обществено здраве на Румъния, съобщи агенция "Аджерпрес".

Списъкът влезе в сила в 0,00 ч. на понеделник срещу вторник и означава, че гражданите на тези страни, които нямат симптоми на коронавирусна инфекция, при влизане в Румъния са изключени от мярката налагане на карантина.

Още по темата

Списъкът, който влиза в сила тази седмица, включва следните държави: Австрия, България, Чехия, Кипър, Хърватия, Швейцария, Естония, Финландия, европейската територия на Франция, Германия (с изключение на района на Гютерсло, където се намира кланицата "Тьонис"), Гърция, Ирландия, Исландия, Италия, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Малта, Норвегия, Словакия, Словения и Унгария.

Всички асимптоматични лица, пристигащи в Румъния от държави, които не са включени в този списък, трябва да бъдат поставени в домашна изолация или карантина за период от 14 дни. Изолацията се прилага спрямо всички лица, които живеят на един и същи адрес, уточнява Аджерпрес, цитирана от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Браво!Върви се прегледай при ветеринар!
4
0
 
1
 
! Отговори
Вярно преди 3 години
Гърция притиска ЕС, дане включват Турция в зелената зона, зада може туристите да ходят в Гърция а не в Турция, заеви Турския мин. на туризма....
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки понеделник до 16:00 Министерството на здравето на Румъния публикува списък на държавите, чийто граждани могат да преминават през Румъния без 14 дена карантина!Информацията я има на сайта на МВнР!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама много стара новина! Във "външно" отдавна има линк (връзка) със "здравното" в Румъния!Или нямаме а к'во да пишем;)
1
5
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Браво на правителството и лично на ген. Борисов, че се справиха блестящо с кризата с коронавируса и това вече се признава от другите държави.Браво!