СЗО призова най-засегнатите от пандемията страни "да се събудят"

Над 11 милиона са заразените от коронавируса по света
4 юли 2020 13:48, Петя Славова
27
СЗО призова най-засегнатите от пандемията страни "да се събудят"
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация призова най-засегнатите от коронавирусната пандемия страни "да се събудят и да започнат битка, защото цифрите не лъжат", предаде Франс прес.

"Наистина е време страните да се вгледат в цифрите. Моля ви, не пренебрегвайте онова, което те казват", заяви на пресконференция Майкъл Райън, отговарящ за извънредните ситуации към СЗО.

Още по темата

"СЗО разбира, че има много основателни причини за страните, които искат да вкарат икономиките си отново в релсите, но вие не трябва да пренебрегвате също така проблема, той няма да изчезне като с магия. Трябва да започнем битката сега. Трябва да спрем този вирус сега", каза Райън, цитиран от БТА.

Той отчете, че страните са пред труден избор, но те трябва изцяло "да разбият веригите на предаване на заразата, в това число и като приемат мерки за изолация, ако няма алтернативи".

Според преброяване на Ройтерс заразените с коронавируса по света са вече над 11 милиона. Случаите на коронавирус са над два пъти повече от случаите на остри грипни заболявания, документирани годишно, според СЗО.

Над 520 000 души са починали Ковид-19, като почти една четвърт от смъртните случаи са в САЩ (близо 129 000).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да пречим на мангърите да работят за масов имунитет сред тях.