Москов: Обществото бе разделено съзнателно за коронавируса

Едва 10 болници у нас са подготвени за кризата
6 юли 2020 11:48,
30
Москов: Обществото бе разделено съзнателно за коронавируса
Снимка: БГНЕС

„По темата за епидемията, която разтресе света, живеем в мръсна, зацапана, токсична информационна и обществена среда. Групи от хора спорят с други хора до кръв, до бой – трябва ли, не трябва ли да има мерки, кое било световна конспирация и кой щял да ни чипира. Моят извод от тази работа е, че това беше съзнателно инспирирано от управлението разделение на обществото.“, каза бившият здравен министър Петър Москов, съобщава БНР.

Още по темата

След тези месеци всеки от нас се умори – кой в болницата, кой вкъщи в усилията си да пази себе си и близките си и обществото очаква ясен план и ясни параметри от страна на държавата, посочи още Москов.

„Ние трябва да кажем на обществото какви са ясните параметри – кои от стойностите на заразяемост на българското население стават опасни, над които вече инфекцията става неконтролируема“, подчерта Москов. Всяка сутрин се съобщават някакви стойности и хората се питат това добре ли е, лошо ли е, а получават уклончиви отговори, допълни той.

„Второ – какво трябва да направим, за да не се стига до тези стойности, след които инфекцията започва да се разраства и няма „улавяне“. И трето – какво става, ако ги достигнем на градско, на регионално, на махленско ниво. Тези три неща, простички и ясни, които са нашият хоризонт, независимо дали работим в болница, в радио или в баничарница, държавата отказва да даде.“, категоричен е Москов.

„Имаме инфекция, която към момента е заразила над 7 милиона души по света, от които 8% на изхода, 36 хиляди са починали. Тоест, говорим за инфекция със смъртност от 8% към момента. Нито е шеговито, нито е свързано с пари от Европейския съюз. Говорим за човешка смърт“, коментира Петър Москов.

Няма по-фалшив разговор от разказа здраве на хората срещу икономика, смята Москов. Според него „има може би 5 болници в София и още толкова в страната, които имат подготвеност, екипи, които по-малко или повече са претръпнали, да поемат евентуална вълна. Това нито е достатъчно, нито е смислено.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не трябваше ли да е в затвора?
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този беше похарчен от Тиквата по най-жесток, мутренски начин!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разкарвайте на акани хора по студията. Може да се е докарал, но вонята си е с него.
4
5
 
8
 
! Отговори
Свободен българин преди 3 години
До Анонимен1 Защото говори истина и разбира повече от такива като тебе.
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете първо какво е казал. Този път е прав за всичко.
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петър Москов е фашист.
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пак се дава трибуна на тотално компрометирани индивиди?!!