Кукушева: Хлябът за българите е гарантиран!

Хлебопроизводителите имат нужда от подкрепа, допълни тя
7 юли 2020 12:45, Анисия Иванова
13
Кукушева: Хлябът за българите е гарантиран!
Снимка: Pixabay

В нито един момент през извънредното положение и сега по време на извънредната епидемиологична обстановката не сме оставили населено място без хляб. Закъснение на доставките на хляб само с няколко часа би предизвикало огромна паника сред населението. Това каза Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Качественото на суровината за производството на хляб е гарантирано. Очакваме, че реколтата ще бъде добра. Хлябът за българите ще бъде гарантиран“, каза тя.

По думите й българските хлебопроизводители имат изключително високо ниво на хигиенни изисквания и предприемат стриктни мерки за защита на здравето на служителите.

"Кризата с коронавируса се отразява тежко върху всеки бранш. Но хлебарите не спряха да работят, взеха се извънредни мерки за безопасност, които са в сила и сега, с което повишихме себестойността на нашите продукти".

Кукушева заяви, че свитото потребление е довело до намаляване на оборотите. "Т.нар. ситничари, които предлагат закуски, бяха тотално затворени“, допълни тя.

"Очакваме да бъдем включени в мярката за подпомагане от програма за развитие на селските райони, която предвижда подкрепа с парични средства на постоянно заети работни места. Фирми, които не са намалили персонала си, е справедливо да бъдат подкрепени", каза Кукушева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Ами не е задължително, пак става дума за какъв бизнес става дума. Аз имам малка ИТ фирма и отделно онлайн магазин. За 7 години никой не ме е закачал и си работя нормално, но не мога да се разрастна понеже ако трябва всичко да ми е легално просто не мога да си го позволя да взема още хора...
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите бизнесмени отдавна трябваше да се сетят, че като измрат дребните риби идва ред на големите.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ти пробвал ли си да правиш бизнес в България? Какъвто и да е:) хайде като пробваш ела да си говорим :)"И кой ще те остави въобще да пробваш, ако не познаваш правилните хора, да не говорим да направиш нещо. Как си го представяш да стане в БГ?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Ти пробвал ли си да правиш бизнес в България? Какъвто и да е:) хайде като пробваш ела да си говорим :)
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз хляб не ям, не знам какво сте се влюбили в тоз хляб всичките... само на балканите има толкова голямо значение.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе изведнъж всички "бизнесмени" имат нужда от подкрепа. А докато народа измираше в мизерията, те си караха мерцедесите и майбасите и на ум не им мина да подкрепят народа. Сега да си търсят подкрепата в Брюксел и Москва или накъдето са се ориентирали и да не ни занимават със себе си.
5
0
 
10
 
! Отговори
Зрънчо преди 3 години
Като няма хляб, има пасти (с тиквен крем).
4
0
 
13
 
! Отговори
Лъжа след лъжа преди 3 години
Реколтата в Добружда е ниска и пшеница, жито всичко е леш. Мухъл! И отделно хлебната пшеница отдавна се изнася почти на 100 процента. В нашият хляб има трици и плява. Това е истината....
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами...добре. Само че аз искам да ям и други работи освен хляб.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ще се случи тъкмо обратното! Единствените неща гарантирани на територията са Чекмеджета и Мизерия.
1
2
 
14
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Това нашето не и хляб. ГМО брашно пълно с нитрати и пестициди. Отидете в Гърция и Турция за да ядете истински хляб, от който не ти се надува корема и да трупат вредни субстанции в организма.