Твърде рано отворили дискотеките и баровете

Джипитата трябвало да изписват теста за коронавирус
Обновена: 7 юли 2020 22:13 | 7 юли 2020 22:10, Камелия Цветанова
21

Ако преминем границата от 200 случая на Ковид-19 дневно, това ще е сигнал за възстановяване на част от мерките, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

"Беше твърде рано да се отварят дискотеките като място, което е необходимо за забавление. В повечето случаи контактът е изключително близък", коментира доц. Васил Каракостов, началник на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" пред Bulgaria ON AIR.

По думите му спецификата на този вирус е, че много по-агресивно заразява околните, въпреки че смъртността от него е по-малка.

Доц. Каракостов коментира и надеждността на тестовете за коронавирус, които се използват у нас.

"И едните, и другите тестове имат около 70% достоверност. В определен етап от развитието на заразата той може да е позитивен. Има редки случаи, в които клиниката е наяве, а тестът е отрицателен", допълни той в  "Денят ON AIR".

Според него трябва да бъде във възможностите на един личен лекар да предписва такива тестове, независимо дали ще са бързи или PCR.

"Щабът или други ръководни органи трябва да дадат ясни послания, конкретни и кратки, какво трябва да се прави, къде да се отиде и как да се действа. Същото отношение трябва да има и към лекарите в отделните болнични заведения", категоричен бе доц. Каракостов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: заведениякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Конспирация преди 3 години
Коронавируса е разчертан до пролетта на 2021 ва. Дотогава ще бъдат мерките със сигурност. Освен, ако не пуснат някой нов и този път наистина смъртоносен вирус.
16
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твърде рано отворили ... ами хайде затворете и заключете всичко, само че тогава няма да има нито пенсии, нито социални, нито работа ... и ще ми ядете ****
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме работа а не лежане писнани
14
7
 
3
 
! Отговори
Ивайло Иванов преди 3 години
Нека неотваряме абсолютно нищо и да живеем в бункери... По един час на ден навън и после 23 в бункера! Това ли искате за децата си???
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм на същото мнение само се чудя как ще излезе затворен от кризата само докери ли ще има
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо има в тия дискотеки учудващо е но има нещо идеш да живееш след това си болен ми нека да не ходим докато не мине съм се зарекъл да не стъпвам преди години ни бе кев да ходя от години не стъпвам поради няколко причини дано не съм прав но времето ще покаже
11
4
 
10
 
! Отговори
Вярно е преди 3 години
Трябваше да се изчака за дискотеки и стадиони поне две седмици, за да се види как ще тръгнат нещата !
10
3
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 3 години
На 26 юли обявен протест от Боец ... На 20 е обявено делото за маските /отговор на стотиците жалби през април /. .. Клиничната пътека е удвоена вече за коронавируса...
9
4
 
14
 
! Отговори
Еллл преди 3 години
Големи ***! Балове, дискотеки, барове на ви сега! Големи ***!
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васил Каракостов, началник на Клиниката по неврохирургия-------Нерде вирус, нерде неврохирургия.Бойко изглежда им плаща за всяка изръсена глупост, с която плашат хората.
7
1
 
15
 
! Отговори
Няма смисъл вече преди 3 години
Затваряйте и закривайте цялата държава!
6
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
Нали приятелчето на боко, петър лашов или лашев трябва да работи!
5
7
 
21
 
! Отговори
избирател преди 3 години
До колкото разбирам обаче, РЗИ и други лаборатории работят,с едни и същи тестове?!Не разбрах обаче,защо примерно днес, РЗИ определя някой,като ЧУМАВ,а утре други лаборатории,го определят,като ЧИТАВ?!Аааа,заради бройкатааа...
4
16
 
17
 
! Отговори
Дора преди 3 години
Не е късно, върнете брифингите, ще бъдат полезни, дисциплиниращи, за някои и успокояващи. Без брифинги се видя, че се превръщаме в хаотично стадо.
3
11
 
5
 
! Отговори
Компас преди 3 години
Тц, не вярвам, че е било рано. Даже май не трябваше да ги затварят изобщо. Баси човек кеф не може да си направи на дискотека.. После до аптеката като трябва да минава и хоп маска да слага... Той човек да се забавлява на дискотека ли е отишъл, че го мъчите после в аптеката за контрацептиви маска да има.. Абсурдно
2
3
 
7
 
! Отговори
Абсолютно... преди 3 години
...вярно!
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без барове нема баровци.