Отговор на кризата, който да се справи с климатичните промени!

Кристалина Георгиева призова за "нисковъглеродно възстановяване"
35
Отговор на кризата, който да се справи с климатичните промени!
Снимка: БГНЕС

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова политиците да използват техния отговор на пандемията от коронавирус за справяне и с климатичните промени.

Още по темата

"Гледайки напред, провежданите политики трябва да поставят основата на нисковъглеродно и устойчиво възстановяване, което би създало милиони работни места, като същевременно спомогнат за справяне с климатичната криза“, каза тя по време на конференция на Международната организация на труда, предаде Ройтерс.

"Особено сме обезпокоени, че настоящата криза ще застраши важните печалби, постигнати от развитието през последните години“, добави тя.

През миналия месец МВФ прогнозира по-дълбока глобална рецесия, отколкото първоначално се очакваше. Сега фондът очаква спад на глобалния БВП от 4,9% през тази година и загуба на общата продукция в световен план от 12 трилиона долара до края на 2021 година. (БНР)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селския сурать повтаря като папагал мантрата на гаспадарите си.
21
1
 
0
 
! Отговори
Koe преди 3 години
Още 5 кризи искам. Тогава и само тогава ще се видят кои са хората и кои животните. Животните не могат да бачкат и да си вадят честно храната - само хората. По това се различават. Животните чакат да краднат и някой да ги храни (държавата), а хората - това е държавата. Разбрахте ме нали?
20
1
 
6
 
! Отговори
бай Онзи преди 3 години
Празен поглед , празни приказки , празни мисли на празен човек ! Освен едно - мисълта за пари , пари и пак пари , за които се прави и приказва какво ли не !
19
2
 
7
 
! Отговори
мадона преди 3 години
комунист да мисли за природа или хора .....абсурд , тази руска тетка кадровичка по добре да млъкне малко и да ходи на село да бари лютеница така ще помогне най-добре . тази нинова манолова са един дол дренки
18
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
По добре да няма никакво "възстановяване", та природата да може малко да се поочисти.
17
2
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До гостС това красиво златце на вратлето! Тия дето са дали всичко за едната кариера само! А бе айдеееееееее!След нея ще остане само едната смрад на ***!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гостами да!...Е,основно Сталинка се интересува от "Кристалина" Георгиева..Но явно и други ШМЕКЕРИ разиграват игрите си покрай нея..
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКунева,не "Кунчева"!..Меглена Кунева...ПОРЕДНАТА..
14
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Въобще някой интересува ли се от Сталинка ?
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да престане да пърди тая дърта кукундела и така да допринесе за намаляване на парниковия ефект!.."Малко,но от сърце"!..обаче направо са просълзих като прочетох "апела" й:.-"Гледайки напред, провежданите политики трябва да поставят основата на нисковъглеродно и устойчиво възстановяване, което би създало милиони работни места, като същевременно спомогнат за справяне с климатичната криза"Абе,некой знае ли дали Гугъл имат преводач освен от един език на друг ,и тълкувателен за безсмислици ?
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати червилото у тая продажница. Досущ като в околовръстното.
11
1
 
4
 
! Отговори
stamen преди 3 години
Леви и десни социалисти. Тази на снимката е от втория тип.
10
1
 
6
 
! Отговори
Ике Дубаку преди 3 години
Марая Гейбриъл как е, не съм чувал мъдростта й в последно време!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаме истински политици, тая, която ни съветваше да приемем много мигранти за да подобрели демографската криза, трябва да бъде съдена за държавна измяна и да бъде с отнето българско гражданство. А пък ликвидаторката на АЕЦ Козлодуй Кунчева осъдена да бачка в урановите мини.
8
1
 
8
 
! Отговори
Едно си баба знае преди 3 години
Криза или не, вирус или не - важното е да се повтарят гьобелсовите мантри на едрите финансови спекуланти за "зелена икономика". Дреме им на тях за глобално затопляне и влошаване на условията за живот и производство - важното е да се пренасочат трилионите към губещите "зелени" отрасли, които те ще контролират напълно. А чрез тях ще вкарат всички в мизерията и покорството на икономическия неофеодализъм. Поне така си мечтаят в своите мокри сънища. Ама номерът засега не минава напълно.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А всички казваха, че никой няма отговор на кризата. Някой лъже, МВФ или всички останали. Кой лъже ?
6
5
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Развитите държави трябва да потребяват по-малко,а развиващите се-да раждат по-малко.Населението на Земята НЕ трябва да е повече от 5 млрд.Всичко друго е лъжа и измама!Понеже това няма да стане,следват войни за жизнено пространство и ресурси.А белите биват омагьосвани от организациите на Сорос да не се съпротивляват на завладяването на жизнената им среда.Не е трудно да си представим последиците!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кризата реши всички проблеми на света - спря войните, спря Глобалното затопляне, намали въглеродните емисии, намали разхода на гориво от самолетите, спря бежанците.
4
1
 
8
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Много акълийка тая. Да ми затвори кюмбето зимата да не мога да се грея,капак да ми заварят на нужника да не мога да си клякам там и да ми зашият дупата да не акам.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жълто сетре, червено червило, увиснали зъркели и се накиприла със злато.