Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

Това стана ясно от извънреден брифинг
Обновена: 12 юли 2020 16:02 | 12 юли 2020 15:54,
460
Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите
Снимка: БГНЕС

Oтпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Още по темата

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

„Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

За последното денонощие положителен резултат за COVID-19 са дали 211 PCR теста при направени 2806 броя.

Близо половината от новозаразените са от София – 94. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 373В сравнение с обикновен грип, смъртността на тоя вирус, е по-висока при старците и много по-ниска при деца и младежи.
350
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха препазени само стари и болни хора а останалите без никави ограничения да си бяха предавали вируса- до сега отдавна да го бяхме забравили, за месец-два. Както при всеки грип.Ама явно едни хора имат итерес да продължава вечно.
349
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман с тези чалготеки.Спазвали мерки,дръжки!.Е те певиците окапаха една по една и ще продължава.Това 1 кв.м. за човек,е нищо ,т.е на 10-20 см един от друг без маски,говори се високо,защото музиката заглушава,общ климатик,танци,песни и в цял свят е ясно ,че дискотеките са инкубатор,само тук бранша се прави на ударен.В Кипър защо нямат заразени,дистанцията обаче е 3 кв.м.в дискотеките и се спазва иначе затварят.Време нощния бизнес да се замисли за алтернатива,а има и други места за работа.
348
14
 
4
 
! Отговори
Нося covid у дома преди 3 години
В дискотека на закрито е по-сигурно, отколкото на митинг на жълтите павета. При викане се отделят най-много пръски съдържащи корона-вирус. Не е проблем, че младите ще се заразят, те ще го изкарат леко. Проблемът е, че ще го занесат в къщи при родителите си и при бабите и дядовците си. Те обаче ще боледуват тежко, а някои уви ще умрат.
347
1
 
5
 
! Отговори
T34 преди 3 години
Браво АК-47 право в десятката само така до победата.
346
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е трик на ГЕРБ за да ходят по заведения да не протестират създава капани ,да отдели вниманието от протеста.По същия начин дава пари на църкви защото народа е вярващ,спортни зали на агитките да разсейва вниманието.ХИТЕРЕЦ пожарникар.
345
1
 
26
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Този "здравен" министър да не е клонинг на шефа си. Сутрин едно, вечер друго. После не се чудете защо народът иска да ви изрита. Направихте хората на луди със своята некомпетентност. "Тука има, тука нема". По безпринципно управление не е имало. На един му се допикало, дайте да отворим тоалетните, друг получил дълъг запек, дайте да ги затворим. На хората им се повръща от вас бе, не го ли разбрахте... Знаете ли въобще какво вършите, нещастници..
344
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ходете, бе хора, какво като са ги отворили! Тоя мазен тип Алибегов да се регистрира в бюрото по труда!
343
1
 
15
 
! Отговори
Баси преди 3 години
Тва не е народ ако не щракат с пръсти и не пляскат *** започват да измират немогат да дишат ако не са нафрашкани в мазен гнусен бар, всичките чалгурки са ковидки в момента.Заразиха нацията с простотия сега я зарязяват и с вирусиУнищожиха България *** гнусни.Щом дори ББ неможе да им излезе на глава значи сме свършени
342
5
 
8
 
! Отговори
ЮриГаргарин преди 3 години
Абсолютно безопасно е в дискобардаците и баровете, седите на маса само по 4 и си викате във физиономиите, много е фешън, минавяащите покрай масата се навеждат над вас защото са се препознали, обменяте и с тях слюнки и флуиди, после на пиадестала се кълчите до припадък и дишате, дишате, дишате дъъъълбооооко изпаренията на останалите участници! А пък на протестите Радеф- Черепа е още по- безопасно, раздават ви слогани, добре опипани и оплюти от организаторите на спонтанния протест, и плюете яко п
341
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абитуриентите които се заразиха и те смятат, че нощните заведения е абсолютно безопасно да се посещават.
340
4
 
15
 
! Отговори
бойко българоубиеца преди 3 години
герб явно умишлено искат да заразят колкото се може повече българи. пазете се!
339
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дискотека "Последен танц" отвори врати за всички които не вярват в корона вируса. Взели сме всички мерки, така че да се убедите сами в съществуването му.
338
5
 
7
 
! Отговори
ЮриГаргарин преди 3 години
До АнонименНе е вярно, Мангъро се закле с честна партизанска, че няма Ковит19, а ако има случайни остатъци от него не били опасни за здравето! Юруш по кръчмите и дискобардаците и по протестите на Радев- Черепа за "честность в пАлитиката"!
337
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избягвайте нощни заведения и дискотеки, освен ако не са на открито. Опасно е. От тях ще пламне цялото Черноморие
336
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербавите крадци са безкрайно долникато отворят кръчмите се надяват на 10-те хиляди работещи в тях да са заетии част от младите да отидат в кръчмитесамо за това заслужават да ги провесят по стълбовете
335
6
 
8
 
! Отговори
ЮриГаргарин преди 3 години
приятели леви и розово " десни" убедихте ме че няма ковид19, че всичко е една измислица на США, давайте до дупка с протестите, сбирайте се, в уста се целивайте и си смучета взаимно езиците, обменяйте течности и дишайте дълбоко. Това е истината, руската истина е " най- истинската" в милите ви чугунени тиквички, действайте, всички " мерки" съборихте, венЦеремос таварищ радеф! А нас НАРОДА Бог да ни е на помощ!
334
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 354Не е изперкал, а е долно отмъстително човече. А има и друго съображение - тоя с мослемското име му пласира белото.
333
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толупа е супер изперкал вече !
332
2
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Уууу най-голямата глупост на света. Да ги зарютворят завинаги дано.......