Цената на насъщния в София: 50 лв. за самун безглутенов хляб

В рецептата има само три продукта - бадемово брашно, био яйца, кокос
108
Цената на насъщния в София: 50 лв. за самун безглутенов хляб
Снимка: Facebook

Хляб за 50 лв. продават в София. В социалните мрежи снимката на тежащия 1,3 кг хляб предизвика бум от коментари, като според част от публиката цената е абсолютно безумна и непосилна, а според останалите - инвестицията в качествена храна води до спестени разходи от лекари.

Насъщният е подходящ за спазващите кето диета и за хранещите се безглутеново. В рецептата му има само три продукта, обясниха за “Труд” занаятчиите от малка пекарна в центъра на София. Хлябът се приготвя основно от бадемово брашно, с малко кокосово в добавка и 18 био яйца.

Според производителите се продава почти без надценка, тъй като качествено бадемово брашно струва 30 лв./кг, а влаганите био яйца излизат около 12 лева. Средно на ден продават 1-2 самуна, като в пекарната може да се поръча и по-малък като размер хляб. 500 грама от кето продукта излизат 20 лв., а филия хляб можете да опитате срещу 5 лв.
Срокът на годност на продукта е от 3 до 5 дни, тъй като е без консерванти, но предвид малкото вложени продукти и липсата на набухвател остава годен за консумация и след двойно по-дълъг период. Скъпо е да се храниш с качествени храни, вместо с пълни с вредни продукти, категорични са производителите.

Цената на пазара се определя от търсенето, обясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева. Клиентите трябва да следят основно за това производителят да е легален, за да се гарантира, че използва качествени суровини в производството си.

Близо 50 на сто към момента е делът на сивия сектор в хлебопроизводството и държавата губи милиони всяка година, обясни Кушкушева. И допълни, че се очаква това да се промени през септември, когато бъде готова наредбата към Закона за храните за регистрация на доставчиците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: хлябценаСофияпекарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
17
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Показват Ви колко НЕ СТЕ БЕДНИ - щом Ви продават хляб по 50лв и Вие го купувате... ПОДГОТОВКА: Скоро като Ви ПОвдигнат данъците - да не рИвете :)))
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е като хората вярват на всичко в интернет и фейсбук, няма корона, ваксините убиват, глутена убива и прочее.
65
1
 
11
 
! Отговори
Тито преди 3 години
Докато има телета, ще има и касапи.
64
5
 
12
 
! Отговори
Фурнаджия преди 3 години
Глутена от , качествена пшеница не е вреден.Опасни са изкуствените добавки които се слагат в брашното добито от ниско качествена пшеница ( фуражна ), за съжаление в БГ няма качествена пшеница.
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 12 яйца не е никакъв хляб, а козунак. Даже в кекс се слагат по-малко.Мога само да съжалявам тези, които го купуват и си мислят колко здравословно се хранят.
62
1
 
29
 
! Отговори
anonymous преди 3 години
Пълно безумие, такова количество ядки водят до проблеми с щитовидната жлеза. Не трябва да се ядат повече от 50-100 гр. на ден, а те смлели 1 кило и ми го пробутват за здравословно. Наистина само глупостите взаимствате от запада.
61
0
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
КАЧЕСТВЕНИ БИОПРОДУКТИ - ФИНАНСОВО ОТСЛАБВАНЕ С ДОКАЗАН ЕФЕКТ.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Брей, голямо био плюскане ще е за 800 лв. на месецА с жена ти с перфектното тяло рози и орхидеи ли ли акате/серете или каквото там правите?
59
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересен факт е, че хората отиват в София за по-големи заплати....но там само докато си подадеш носа навън ти взимат пари, био, мио, частни училища по 11 хил лв на година/Чоу Св.София/....и в края на месеца не си кой знае колко по-богат от един дядо на село, който просто живее по-скромно и сам си гледа храната......не всичко е пари бе, хора!!!
58
0
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Понякога наистина не разбирам, защо от целия свят внасяме предимно простотиите????
57
0
 
11
 
! Отговори
язе преди 3 години
Ами искате гъдели, плащайте си. кило сурови бадеми 22 лева. Колко да ви струва хляб от бадеми 1,3 кг? Пазарна икономика, ако искаш плащаш.
56
1
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Този хляб е за безглутенови клиенти. Друг не би дал толкова пари.междодругото ако искате безглутеново сварете си ориз, той няма глутен
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което се води Био е 100% Генетично Модифицирана Суровина фрашкана с Раундъп Реди и пестицидни бромиди вийдиотията глутен еъобще няма да коментирам чр няма нито една житно зърнена култура без тя да е сттуктурно изградена от глутрнови протеини и всеки който вярва епротивното е чист абсол.***иинфантил.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За малослабоумниците в София и 499 лв им е малко за 300гр.хлебец.
53
3
 
16
 
! Отговори
anonym преди 3 години
докато има балъци, ще има тарикати
52
1
 
19
 
! Отговори
Мирчо преди 3 години
Да попитам тая пекарна за тоя самун хляб - като акам това био тор ли се води? Питам за цветята ми трябва подхранка.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСметнете колко лева ви излиза производството на такъв хляб у дома. Нека сравним цените.Все пак в тези 50лв има ток и заплата и др. разходи, и все пак е безумно скъпо.
50
1
 
22
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Вълшебните думи - био и еко , които пълнят джобовете на хитреците и съответно ги изпразват на лековерните .
49
1
 
22
 
! Отговори
Georgiev преди 3 години
Лошо ми става от такива, дето се хранят само "био", "еко". Освен това, ако нямаш непоносимост към глутен, не е необходимо да го избягваш.
48
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хляб с бадемово брашно и кокосово масло правим от години вкъщи. Домашни яйца взимаме от една вила на 50км от София от съседите ни там. 50лв. не бих дал за такъв хляб, така и така си правим редовно подобни. Какви ли не интересни брашна имаме. Жена ми е фитнес манияк, не се лишава от нищо откъм храна и има перфектна фигура заради малки хитринки. Ядем почти само домашна био храна от отбрани ферми. Месечно даваме не повече от 800лв. за храна за нас двамата.