Цената на насъщния в София: 50 лв. за самун безглутенов хляб

В рецептата има само три продукта - бадемово брашно, био яйца, кокос
108
Цената на насъщния в София: 50 лв. за самун безглутенов хляб
Снимка: Facebook

Хляб за 50 лв. продават в София. В социалните мрежи снимката на тежащия 1,3 кг хляб предизвика бум от коментари, като според част от публиката цената е абсолютно безумна и непосилна, а според останалите - инвестицията в качествена храна води до спестени разходи от лекари.

Насъщният е подходящ за спазващите кето диета и за хранещите се безглутеново. В рецептата му има само три продукта, обясниха за “Труд” занаятчиите от малка пекарна в центъра на София. Хлябът се приготвя основно от бадемово брашно, с малко кокосово в добавка и 18 био яйца.

Според производителите се продава почти без надценка, тъй като качествено бадемово брашно струва 30 лв./кг, а влаганите био яйца излизат около 12 лева. Средно на ден продават 1-2 самуна, като в пекарната може да се поръча и по-малък като размер хляб. 500 грама от кето продукта излизат 20 лв., а филия хляб можете да опитате срещу 5 лв.
Срокът на годност на продукта е от 3 до 5 дни, тъй като е без консерванти, но предвид малкото вложени продукти и липсата на набухвател остава годен за консумация и след двойно по-дълъг период. Скъпо е да се храниш с качествени храни, вместо с пълни с вредни продукти, категорични са производителите.

Цената на пазара се определя от търсенето, обясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева. Клиентите трябва да следят основно за това производителят да е легален, за да се гарантира, че използва качествени суровини в производството си.

Близо 50 на сто към момента е делът на сивия сектор в хлебопроизводството и държавата губи милиони всяка година, обясни Кушкушева. И допълни, че се очаква това да се промени през септември, когато бъде готова наредбата към Закона за храните за регистрация на доставчиците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: хлябценаСофияпекарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е че на пазара има такъв продукт, още по хубаво е има достатъчно потребители за него за да се предлага на определено място.България нямаше нуждния пазар за висококачествени храни, но мисля че само проверяват пазара, но да съществува трябва да има постоянно търсене.
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правил съм си такъв вкъщи, себестойност има към 5-6 лв, което пак е супер много, ама не е 50 нали.
45
1
 
25
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Дядо казваше "балъците с коса да ги режеш, като се обърнеш все някой щя стърчи". Вземете си един килограм бадеми и яжте бадеми :D. Що за глупост - хляб от бадемово брашно. Ами сложете вътре и сребърен прах, че да ви стане по 100лв парчето.
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50Чекмеджетата ги видяха на фотошопа който им чат'на Черепа от Дубай !
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То щом има балъци, но иначе няма как да стува повече от 5лв. ако е от елда или брашно от овсени ядки. Продават се по биомагазините...а и може и да е като онова френско недоразумение макарон с бадемово брашно, но ме съмнява.
42
1
 
10
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Днес.бг живее от нашите коментари ,та нямат никаква спирка да измислят "сензационни" заглавия. И ние сме като мухите на ...
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Еми чекмеджетата ги видяха от Банкялориън, не от Президента...
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безглутеновите храни са само за болни хора, които не могат да разграждат глутен. По същия начин хляба с лимец е за хора без мозък, които четат по разни конспиративни сайтове как лимецът бил по-хубав от най-обикновеното евтино брашно с повечко глутен.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВанкатаНе бе ,Ванка,просто хората с проблеми с глутена ,не могат да се хранят изобщо с житни растения,това ги убива и съсипва целия им организъм и се обезводнява организма им и се чувстват зле и отпаднали,замаяни,може дори да припаднат от обезводняването,но пиенето на вода не помага,глутена ги съсипва вътрешно,а почти всички храни имат някакво житно брашно или нишесте,дори и в лекарствата има!Това е някаква нова болест(може и да е създадена),появила се през последните 20 години в България.
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да си направите и хляб от царевично,оризово,картофено или друго безглутеново тесто!Може и просто да заместите хляба с картофи!
37
0
 
32
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Туй не е хляб. Туй е бадемова торта.
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много голяма новина!Който прецени, че иска да яде такъв хляб - нека си купи!
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо е този диспут. Който иска ще си поръча и ще си купи безглутенов хляб...важното е да има избор: хляб за 1.00 лв. от жито и друг за 50 лв. без жито. Същото е с телефоните, има за 50 лв., има за 2000 лв. Щом се предлага, респ. продава такъв хляб, значи има търсене.
34
1
 
33
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Безглутенов хляб - е, и?!Глутенът е е вреден, вреден е за тези, които са алергични към него, ч те не са много !!50 лв за хляб, да бе, да !!!Може , но само като деликатес, добавка или др. , не и за основна храна !!!Просто поредната модна изг-ъзица !!!
33
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е хляб за въшкари.Джокович яде такъв хляб.Дали го бърка, че е 50лв?
32
4
 
4
 
! Отговори
До “До35 до 31” преди 3 години
До До 35 до 31А Вашият познат в коя лаборатория изследва добавките и какво е имало в тях?
31
1
 
20
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 години
колкото повече съставки липсват -толкова по-висока е цената.Очаквам хляб без брашно,сол мая и вода дъ бъде още по-висока
30
6
 
31
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Ами точно този хляб не е насъщния, нито е за масова консумация, може и без него. Има храни със златен прах, отлежали питиета, редки риби, червила с диаманти и т.н., които струват хиляди... Луксозни стоки се казват. Никой не го карат насила да ги купува.
29
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, не чух на протеста някой от Зайчарника на Радев да иска хляб и работа...искат чекмеджета.
28
3
 
16
 
! Отговори
Моралийски преди 3 години
Противодействието на такива пазарни продукти, абсурдни със своята цена, е да не се купуват от никой.