Русия отмени задължителната 14-дневна карантина на пристигащите

6422 са новите случая на коронавирус за денонщието, 156 са починали
15 юли 2020 18:00, Анисия Иванова
11
Русия отмени задължителната 14-дневна карантина на пристигащите
Снимка: БГНЕС

Руските власти отмениха, смятано от днес, задължителното поставяне под 14-дневна карантина на пристигащите в страната, съобщи Асошиейтед прес.

Страната съобщи днес за 6422 нови случая на коронавирус. Броят на заразените в страната достигна общо 746 369. Русия е четвърта в света по този показател след САЩ, Бразилия и Индия.

За изтеклото денонощие починалите в страната с коронавирусна инфекция са 156. Смъртните случаи в Русия вече са 11 770, сочат официалните данни.

Пристигащите - както руски граждани, така и чужденци - ще могат да представят на границата документ с резултат от тест за коронавирус или да се подложат на тест в срок от три дни след пристигането си. Карантината остава задължителна за лицата с положителен тест и за тези с влошено здраве при пристигането.

Това е една от няколкото стъпки на руските власти за повторно отваряне на страната, след като здравните служби започнаха да докладват за намаляване на новите случаи. Миналия месец на руските граждани бе разрешено да пътуват в чужбина с цел работа, обучение, лечение или грижа за роднини. Позволено бе също влизането в Русия на чужденци с разрешително за работа, с цел лечение или да се грижат за роднини.

Миналата седмица руският вицепремиер Татяна Голикова каза, че страната може да възобнови от от днес международните полети, но отбеляза, че окончателното решение зависи от преговорите с други държави.
Снощи беларуският премиер Роман Головченко обяви, че "през следващите дни" ще бъде отворена границата с Русия и ще бъде възстановен транспортът между двете съседни бивши съветски републики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Полетите разрешениНе са три. Продукцията на руското селско стопанство и най-новото - облекчаване до световен минимум на данъчната тежест на IT-компаниите. Очакваните огромни печалби на компаниите от този високотехнологичен сектор на икономиката ще накарат много юридически и физически лица да се преместят и регистрират в Русия при Путин.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като не ва интересува защо четете и коментирате бе главчовци?
5
0
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Ти от кой свят си ?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак руснаците ще ни спасят.... Ако започнат да идват руски туристи, защото в момента сме в изкуствена кома :(
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой се интересува от Третия Свят?!?
2
5
 
3
 
! Отговори
Полетите разрешени преди 3 години
Кой ще ходи при ушанките,какво ще прави там?А,а агентите...Писаха,чеватенките изкарали много пари от продажби на злато,повече отколкотоот газ.Значи китовете на руската икономика стават три-злато,газ и оръжие.Битовата техника е лицензийна,не добро изпълнение на западни,японскии корейски оригинали.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътят пред Радев е чист.