СЗО: 10% от заразените с вируса са медици

Здравните работници, засегнати от заразата, са над 1.3 млн.
Обновена: 17 юли 2020 21:09 | 17 юли 2020 21:08, Веселина Йорданова
10
СЗО: 10% от заразените с вируса са медици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 1,3 милиона медици по света са се заразили с новия коронавирус, съобщи Световната здравна организация, цитирана от ДПА.

"Досега около 10 процента от всички случаи на Ковид-19 в света са сред медицинските работници", заяви днес ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на пресконференция в Женева.

По данни на организацията в света има 13,4 милиона инфекции.

Лекарите и сестрите не само излагат живота си на риск, но много от тях изпитват и физическо и психологическо изтощение от крайно стресовата работа по време на пандемията, каза Тедрос.

"Всички ние дължим много на здравните работници", добави той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: медицисзокоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиците от първата линия,които пляскаха като евтини *** и се излагаха по правителствените телевизии,няма как да бъдат уважавани от мен. Това беше противно,манипулативно..... тях трябва да ги съдят за всяване на паника сред обществото. Онзи дето сега цяла българоя скача срещу него им каза да лъжат народа и те като малки кученца не престанаха да лаят четири месеца.....само лъжи.
8
0
 
5
 
! Отговори
До7 преди 3 години
Мерките да спазват,медиците?С други думи, като влезете в болницата искате медицински персонал да не влиза в стаята Ви?Заради дистанцията.Внимавайте какво си пожелавате.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сайтът защо е дал свобода на злосторниците, които говорят срещу здравните работници?Крайно време е да ги осъди някой лекар за това.Блокирани са обидни коментари на етническа основа, а коментари срещу националната сигурност си стоят.Да, по принцип здравеопазването е част от националната сигурност.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами значи не спазват мерките медиците.В началото бяха голяма част от тях на първа линия. Бойко добре ги снабдяваше. После минаха на втора,трета линия.....и взе ,че им хареса..... Сега шмъркат линиите нон стоп.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, и?
4
2
 
2
 
! Отговори
заглавието преди 3 години
Добър начин да си отпочинат 2 седмици карантина, разбираемо е..
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли някой, който да вярва и на дума на СЗО?
2
1
 
4
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Гебрето съвсем е изтрещял.
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно бе! *** Балкански ми обясни всичко. 80% от тях вече са го изкарали, без да разберат. От останалите, никой под 98 години не може да умре от вируса. Ако някой е писан умрял, сигурно е паднал с асансьор, или се е задавил с костилка. Или е на някой тропически остров на почивка, като част от бонуса му по утвърждаване на световната конспирация ковид19. Трябва да пратим *** като международен здравен посланник, да обясни на всички какво става, и да приключваме с тая история.