Белгия препоръча на гражданите си да не пътуват в чужбина

Властите се опасяват от втора вълна на коронавирус
19 юли 2020 16:33, Анисия Иванова
5
Белгия препоръча на гражданите си да не пътуват в чужбина
Снимка: БГНЕС

Белгийското правителство препоръча днес на гражданите да не напускат страната, особено ако още не са запазили летните си почивки. Призивът е свързан с влошаването на епидемичната обстановка в Белгия и опасенията за начало на втора вълна на зараза с коронавирус.

По данни на здравните власти само за седмица броят на новозаразените се е увеличил с 61 на сто. Уточнява се, че засега това не води до повишен брой на приетите в болница и на починалите.

Правителството днес реши отново да възложи на полицията да следи за строгото спазване на противоепидемичните мерки. Предвижда се да се обърне особено внимание на хората, до които насоките за безопасно поведение достигат по-трудно.

До днес заразените от началото на епидемията в Белгия са 63 706, а починалите - 9800 души. Отбелязва се, че повишението в броя на новооткритите случаи се дължи на отделни огнища и не засяга еднакво цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое беше Белгия, че има две три парчета там и много се мразят... ама много- тук на Балкана е направо любов
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белгия има един бял и му викат Бай Иван ван дам,всичко друго" бежанец".
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест гражданите им да не си ходят по родните места. Например в Африка ,Мароко, Турция и Търговище
2
1
 
8
 
! Отговори
Бил там преди 3 години
Белгия рязко увеличи заразата си след училищната ваканция в последната седмица на февруари. Много семейства отидоха на ски или в по- топли държави на ваканция. 2 седмици след това стана мазало. Средата на Април имаха средно по 1300 заразени. И по 350 умрели. А в един от дните отчетоха 2500 за един ден заразени. Те закъсняха с мерките. Нямаха маски в магазините. Април беше кошмар за Белгия. Ние такова нещо нямахме. Вие не вярвайте на вируса , но там поизмряха доста стари хора по- рано.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България-7.5 мил.население-300 починали от коронавируса,в развита Белгия с 11 мил.население-10 000 починали!Да продължават някои да плюят по българското правителство!