Още двама с коронавирус в дома за възрастни хора в Русе

Заразени са електротехник и обитателка на дома
26 юли 2020 20:58,
12
Още двама с коронавирус в дома за възрастни хора в Русе
Снимка: БГНЕС

Още двама души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са установени с коронавирус през последното денонощие. Така броят на диагностицираните с COVID-19 от социалното заведение, в което преди няколко дни бе обявено огнище на заразата, вече е 21. Това съобщиха днес от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Още по темата

С коронавирус е мъж на 62-годишна възраст, който работи в социалното заведение като електротехник. Той е с бронхопневмония и е настанен за лечение в инфекциозното отделение на Университетската болница "Канев".

Вторият новозаразен е жена на 77 години, която е потребител на дома, но се намира в домашен отпуск. Тя е без оплаквания. По тази причина остава под домашна карантина.

От Областния оперативен щаб припомнят, че от останалите 19 заразени четирима са служители в социалното заведение - шофьор е настанен за лечение в Белодробната болница, а медицинска сестра и две санитарки са под домашна карантина. Останалите 15 - осем жени и седем мъже, са потребители на дома. Те са на възраст между 70 и 90 години и са приети за лечение в болница. 80-годишен мъж е интубиран, а останалите 14 възрастни към момента са в стабилно състояние.

От Областния оперативен щаб информират, че от утре ще бъдат изследвани поетапно всичките 215 потребители в дом "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Окрадоха държавата. Ако мислите че на гербаджиите им пука за ковида...
8
3
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Електротехника и интубираният дядка ще бъдат убити, шофьорът също, може би.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ямболски *** 7 С какво не си съгласенИма сигурно 100000 причинителя на пневмония - бактерии , вируси , гъбички Какво странно има в това коронавирус да е причината за пневмония
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това е модерно диабет корона бронхит корона тия от щаба и щабните станаха за смях напоследък като оня с базата на НАТО.Другарю смени филма по Диема че стана за смях тоя филм съм го гледал вече ако мен ме питаш пии си хапченцата редовно Моля те не приемам хора с психични отклонения има такъв де го крие системата брат му е в районна прокуратура София амин
5
2
 
3
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
Ти защо си анонимен, а не си напишеш трите имена и адреса? Да си чувал за лекарска тайна!? Драскач...
4
3
 
4
 
! Отговори
Без маски преди 3 години
Ти е ясно елтехник той отвън е донесъл заразата. Щаба не е виновен, те сами ни ПРЕпоръчваха и ПРЕдупреждаваха, нашата работа да се ПРЕевем си е свършихме ниЯ.
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са Експертизите че са заразени въобще с Корона Вирус без Протокол и Експертиза всичко е пълна Манипулация и Дезинформация Другия път като поствате крадени Новини от други сайтове прикачено към Текста и Документ който да доказва за тва което пишеСтарците имена нямат ли или са фалшиви Заразени
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е вярна новина, дано да го изкарат леко и безсимптомно.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мирише на саботаж. Лично бих провел разследване по темата. 39660