Румъния въвежда маски на открито за оживени места

Какви са глобите за нарушения?
Обновена: 3 авг 2020 18:12 | 3 авг 2020 18:12, Веселина Йорданова
35
Румъния въвежда маски на открито за оживени места
Снимка: БГНЕС

Носенето на предпазна маска в оживени открити пространства вече е задължително в над 20 от общо 41-те окръга на Румъния, след като правителството упълномощи окръжните комитети за извънредни ситуации да решават кога и къде да прилагат допълнителни ограничения в рамите на продължаващото състояние на тревога в страната, съобщава "Медиафакс".

Задължително носене на маска на открито е въведено до момента в следните окръзи: Арад, Арджеш, Ботошани, Брашов, Бузъу, Констанца, Дъмбовица, Долж, Галац, Гюргево, Горж, Хунедоара, Яш, Прахова, Сату Маре, Сибиу, Телеорман, Тимиш, Вълча и Вранча. В окръг Кълъраш тази мярка е само препоръчителна.

На морето маската е задължителна във всички курорти в часовия интервал между 18.00 и 24.00 часа по крайбрежните алеи и пешеходните зони. Освен това в целия окръг Констанца заведенията и клубовете на открито трябва да бъдат затворени между 23.00 и 06.00 часа.

Липсата на маска в открити пространства като пазари и тържища, туристически обекти, автобусни спирки, гари и автогари в съотвените окръзи може да се санкционира с глоби между 500 и 2500 леи (еврото се разменя за 4,85 леи), като същите санкции са предвидени и за неносене на маска в закрити пространства, търговски обекти или в обществения транспорт, което е задължително в цялата страна.

Румъния отчете лек спад на новозаразените с коронавирус днес, като за първи път от 13 дни са регистрирани под 1000 нови случая, отбелязва сайтът "Зиаре".

През последното денонощие са потвърдени 823 нови случая при направени 8045 теста. Тези данни обаче не дават повод за успокоение, отбелязва сайтът, като посочва, че броят на активните случаи е над 19 000, а в интензивни отделения в момента се лекуват 419 пациенти.

Общият брой на потвърдените случаи в страната е над 54 000, а жертвите нараснаха до 2432, като 19 души починаха през последното денонощие. (БНР)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
4
 
! Отговори
Ще цитирам генерал преди 3 години
Да не излизат румънците на протест срещу маските:))))Няма да излязат, там слушат правителството а не самозванциБолниците им са пълни
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те такива като тебе, работническа класа тип конспирационисти, са в гражданска война с себе си от момента на раждането. Властта не се гаври с теб, а те защитава от непознат, и непредсказуем вирус. Аааман от многознайковци ***...
9
4
 
12
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Какво представлява всяка власт по света мисля че вече е ясно на всички, въпросът е какво представляват народите по света - скотове ли са, които търпят всякакви гаври на тази власт с тях или човеци държащи на човешкия си статус и елементарни човешки права!?
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да излязат румънците на един протест против маските.
7
5
 
17
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Откакто започна глобалното активно мероприятие ''епидемия/пандемия от коронавирус'' периодично пиша всички да се готвят за глобална гражданска война и следейки събитията по света тя неизменно наближава!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжалявам, но духа е изпуснат от бутилката и със скафандри да се движат рано или късно всеки ще го лепне .
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо им позволяват да налагат мерки? Къде е НАТО защо не направи нещо срещу режима в букуреешт???
4
7
 
22
 
! Отговори
до 4 от славянин преди 3 години
''Защо го правят нали няма никакви вируси??? всичко е лъжа на щаба и бил гейтс. само бойко казва истината и гради държавата и хората са доволни и ще гласуваме за герб''Правят го защото искат да ни кажат: ''вие сте г.*** и ние ще правим с вас каквото искаме, когато искаме и колкото искаме!'' Затова!
3
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо го правят нали няма никакви вируси??? всичко е лъжа на щаба и бил гейтс. само бойко казва истината и гради държавата и хората са доволни и ще гласуваме за герб
2
8
 
20
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Скоро ще има кървава баня, *** губят всякаква мярка за гавра!
1
8
 
33
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
Някой интензивно изпитва търпението на стадото и си прави гаргара с него. Нашите умници не остават по-назад.