Медицински надзор ще проверява смъртта на 19-годишното момче от коронавирус

Близките му се съмняват, че в лекарска грешка
Обновена: 6 авг 2020 19:16 | 6 авг 2020 18:12, Нели Христова
66
Медицински надзор ще проверява смъртта на 19-годишното момче от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Във връзка с последния случай на млад великотърновец, загубил битката с COVID - 19, който бе лекуван в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и широкия обществен отзук, който предизвика тази трагична новина, както и опитите за създаване на внушения и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи и медии, ръководството на областната болница реши да сезира Изпълнителна агенция "Медицински надзор", която да извърши проверка по случая, за да бъдат изяснени всички обективни факти, информират от пресслужбата на лечебното заведение.

Още по темата

Вярваме, че това е единственият начин истината да излезе наяве. Резултатите от проверката на проведеното лечение в МОБАЛ ще бъдат изнесени в публичното пространство и подробно оповестени. Дотогава считаме всички коментари по темата за неуместни и призоваваме обществото, и медиите да оставим разследването на компетентните органи, е коментарът от лечебното заведение, откъдето изказват най-искренни съболезнования за тежката и непрежалима загуба на семейството и опечалените близки!


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
6
 
! Отговори
az преди 2 месеца
Как да се спрем? Всички имаме лични драми , но не всички ги ползваме като оправдания за да злоупотребяваме с обществени ресурси и да се гаврим с пациентите и техните близки. А г-н Филев отдавна трябваше да "търка нара"
41
5
 
13
 
! Отговори
Ди39 преди 2 месеца
Става ни това!
Завеждащ реанимация и координатор по донорството"две в едно"в здравното заведение където се случва всичко това,години наред осигурява повече от половината донорски ситуации в България!
40
1
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 месеца
Хахахахах, скотски народ, народ от овчари напълно си заслужаваме съдбата, още яко много ще измрат. Майтапчийски го каза!
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора, спрете се! Какво ви става,какво е това дивашко удоволствие да обвиняваш,да съдиш,да решаваш съдби?
Мъката на баща,изгубил детето си, по едно вече толкова пошло ТВшоу е ужасна!
А какво знаете за тази болница,за тези лекари? А за този Директор? Не знаете, че жена му - д-р Диана Мичорова-Филева(мой личен джипи) прекрасен лекар и човек,загина в катастрофа и го остави с 2 малки деца - полусираци!
Това е смъртта от първа линия,за която не знаете!
Затова не бъдете Вие съдници!
Има кой!
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е лошо да се обърне Специално внимание от надзора а защо не и от прокуратурата на печално известната
д-р Менгеле(маринова)
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Годжи

Сигурен ли си в това, което твърдиш, Годжи? Ако си сигурен - на каква основа? Лекар ли си?
Изобщо казано, каква е връзката ти с медицината, ако не е тайна?
36
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тестовете ни фалшиви, лекарствата ни фалшиви, докторите ни фалшиви,храната ни фалшива,жените ни фалшиви,ценностите ни фалшиви.
Живеем във фалшив свят.Свят,за който няколко обезценяващи се левчета са по-ценни от човешкия живот.
35
7
 
23
 
! Отговори
Годжи преди 2 месеца
Няма шанс някакви си медицински комисии да признаят за виновни други свои колеги! Даже и да са давали цианкалий на момчето, пак ще кажат, че всичко е Ок.
А в случая след 7 вида антибиотик и други химикали и накрая препарат за артрит, който е с доказани странични ефекти, то е все едно, че са го отровили. Момчето е умряло от прекалено много лекарства, а не от вируса.
34
6
 
23
 
! Отговори
От 32 преди 2 месеца
Отделно отношението на докторите към пациента и семейството му.Няма такава безчовечност и наглост! Кучето си на ветеринар да заведеш ще се отнася много по-човешки.Крие се информация, не се споделят рисковете с роднини и пациент,влизаш за нещо рутинно - излизаш мъртав или инвалид за цял живот.Да,докторите не са Господ и 2 и 2 в медицината не винаги е 4, но с това си отношение към болните не им прави чест. Здрав човек могат да погубат дори само с няколко думи.Не са ли изучавали Етика и Психология?
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ssss

Знаете ли значението на думата "очевидно"? Не бих казал, че знаете, на базата на твърдението Ви....
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Грешки стават,хора умират или остават инвалиди,лошото е,че няма никакъв контрол и на никого не му пука. Всеки смъртен случай трябва да се разследва,да се преглеждат документи,видео записи и т.н. от независими хора и открие ли се нередност - съд.Не случайно на запад лекарите имат сериозна застраховка.Ясно е,че тя няма да съживи мъртвия,но поне ще подкрепи финансово семейството му и доктора (ако не си изгуби работата) ще е много по-внимателен със следващия пациент.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Не ръководството

Не ръководството на болницата е сезирало ИАМН / след като в инфото пише точно това!/ ? Имате ли нещо в главата или само на мен ми се струва, че е налице особено голяма кухина в тази област?
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сибелка е кадър на ДьПьСьто, че я оправят, в края на крайщата частните клиники за трансплантация в Туркието требва да имат постъпления на мат'рял
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 28
Щото за докторите някой ще каже добра дума.
28
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
бащата е адвокат добра дума няма кой да каже за него ,в свои стил вади дивидент от всичко
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди няколко месеца тъста го оперираха от херния в модерна софийска частна болница.Лапироскопска операция.Изписват го човека и какво да види в епикризата - оплаквания от ляво,оправена херния от ляво.Дотук добре само,че неговите болки бяха от дясно,а не от ляво,а от дупчицата по средата трудно може да прецени къде точно са слагали платно...отива след седмица да разпитва,доктора се препотил два пъти..ама то бланка,темплейт и т.н. В крайна сметка доктора се оказа прав-документална грешка.
26
8
 
22
 
! Отговори
Коментар преди 2 месеца
На докторчетата дето пишат тук, да ги питам нещо. Как ви звучи раждане, при двама здравно осигорени родители, което струва 1500 лева в платени прегледи. След това 1500 лева избор на екип и стая. И накрая фактура и от частното кабинетче за 1500 лева. Ама нещата не свършват до тук. Отделно пътеката по здравна каса. Всички родени деца в периода изведнъж много болни, та и написани куп вливания и процедури. Айде още 1000 лева по каса на дете. Б0 клуци сте и такива ще умрете.
25
6
 
12
 
! Отговори
Не ръководството преди 2 месеца
на болницата е решило да сезира, а трябва всички компетентни органи да се самосезират. Защото ръководството е пристрастно и ще изопачи и потули случая с момчето, което погубиха. Да ги преследват до дупка и да ги изобличат!
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва 78 тиви да снима разследването.
Ако няма публично разследаве от сега се знае, какво ще стане. Ще напишат протокол, който да е в полза на лекуващите доктори и няма да се направи и ексхумация.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не са казвали на бащата какво е състоянието на момчето понеже били медицински термини и той нямало да ги разбере.