Германия иска PCR тест за пристигащите от Варна, Благоевград и Добрич

Трите региона ще бъдат обявени за рискови
24
Германия иска PCR тест за пристигащите от Варна, Благоевград и Добрич
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Германия подготвя мерки спрямо влизащите в страната от три региона на България – Варна, Благоевград и Добрич, като част от превенцията срещу коронавирса, съобщиха от МВнР.

Трите региона ще бъдат обявени за рискови, като от събота, 8 август, всички пристигащи от тези региони ще подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба. 

Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия. 

Препоръчително е при отрицателен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Този втори тест не е задължителен, но германските здравни власти имат право да го изискат, ако смятат за необходимо. Както първият, така и евентуално вторият тест, ще са безплатни.

Германското Министерство на външните работи ще публикува на сайта си препоръка за въздържане от пътуване към посочените региони в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как ще разберат че идвам от този район? Ако съм с автомобил ? И не пътувам директно от варна
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТака е, а и да наричаш всички немци 'шваби' е все едно да наричаш всички българи -'шопи'.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Какви смехурковци са тези шваби?"Много са *** Немците, да. Ама са по-богати. И държавата им по-уредена. И пътищата по-хубави ....Май не са толкова ***?
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви смехурковци са тези шваби? На личната карта си от Благоевград, но ако живееш временно в София, какво се получава? Нещо по- умно за този вирус, ще измислят ли, или още ще стресират хората с него?
13
0
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 3 години
За разлика от бегето тестовете в Германия ги плаща държавата и на туристите.
12
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
И да ги обливат хубаво с маркуч на границата, че тръбата на Потник май още бълва планктон.
11
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Ок, само един въпрос.. Ами ако съм си одил у Варна за лятото, цъкъл съм плаж чета секин ден, цаца маца бира мира... но постоянният ми адрес е в Пловдив. Тръгвам с колата за германия, минавам там Сърбия мърбия Словения мловения и тн.. Влизам в ГДР... И??!кой ще ме разбере че съм бил у Варна освен ако не се пофаля
10
5
 
7
 
! Отговори
тука май трият? преди 3 години
Германски туристи в момента курортисват на Златни Пясъци.И като се върнат в Германия: Опа! Ама вие идвате от Варна?Айде едно PCR тестче! Айде усвоени парички!
9
1
 
7
 
! Отговори
Добра новина преди 3 години
Айдее, отиде у канала Злани Пясъци. Лошо, Костов и Славчо Христов, много лошо
8
1
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
do 8-ne be koito shte hodi na tam za londustan 1vo s 1 sopa po garbu ti pone 50 na golo ako si jdrav trugvash ako ne oshte 50 tova e ti kakvo si pomisli be ... ? a drugoto e rushfet na mitnicata 50 e.
7
4
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
и ас така мислия сабират ни данните зада има масов контрол нат масите. как така ште ми контролирват масата вкашти? там е моето си място и немогат ништо да правят там а секи говори за контролирване на масите. ас на масата си казвам всичко с приателите нияма как да я контролирват. и тия ваксини с тоя бил геитс са престапна работа. искат да ни контролирват
6
9
 
7
 
! Отговори
Абе нали беше леко преди 3 години
Грипче кво стана? Световно признатият детски диарист мангър го каза? С маските нали ни запушваха устите, носителят на пет Грами слафф учиндолски го каза??? Кво става бе, измамиха ни измсмнициии пирамидаджиии!!?????
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки заразен да се регистрира и с приложение да знаем всички къде е.Ако откаже, ще го накараме да приеме 'доброволно'.В името на безопасността е опасно да има компромиси.
4
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да благодарим на фигуранта и палаткаджиите.
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събират ДНК на всички. Това е короната. Чипиране наасякъде.
2
2
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Ala nie niama da iskame -kato doidat ot londustan napravo v suncaka ...
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
откаденакаде бее??? отивам на полска работа вав германиа откаденакаде ште ми изкат тес???? ас да не сам втора рака човек ве? сас вишо образувание сам!!!!111111