COVID-19: Кои са най-опасните зони в Европа?

Критерият е броят на заразените на 100 000 души
8 авг 2020 12:38, Елка Василева
39
COVID-19: Кои са най-опасните зони в Европа?
Снимка: архив, БГНЕС

Все повече региони в Европа отчитат рязко нарастващ брой на заразите с коронавирус. Източна Европа е една от опасните зони, но най-драматично е другаде.

Досега в Германия тестовете за завръщащите се от рискови региони бяха доброволни. От събота обаче те стават задължителни. Така германското правителство реагира на нарастващия брой случаи на зараза с коронавирус в редица европейски региони, пише Дойче веле. В Германия също има ръст на инфекциите - близо 1150 нови случая за последното денонощие, по данни на института "Роберт Кох".

Къде е най-опасно

За да определи кои региони са рискови, институтът "Роберт Кох" се ръководи от броя на заразените на 100 000 души. Ако в рамките на седем дни този брой надхвърля 50, съответният регион се определя като опасен.

Към момента това важи за Албания, белгийската провинция Антверпен, Босна и Херцеговина, Косово, Люксембург, Северна Македония, Сърбия, Турция и трите испански области Арагон, Каталония и Навара.

Особено тревожно е положението в Арагон, където по информация на вестник "Ел Паис" нещата са на път да излязат извън контрол. В никой друг европейски регион не са констатирани толкова много случаи.

Още по темата

При това Испания въведе задължителното носене на маски навсякъде. Много испанци са с маски дори в личните си автомобили. Въпреки това през последните седем дни в Арагон се отчитат по над 300 случая на 100 000 души. Болниците в Сарагоса - столицата на провинцията, са под огромен натиск, а тенденцията на заразяване е възходяща - ежедневно се установяват до 600 нови случая.

Съществуват опасения, че и Каталония с нейната столица Барселона може да се превърне в ново огнище. Засега регионът е на второ място в Европа по ръст на новозаразените.

Ако сегашната тенденция се задържи, и други испански региони може да бъдат обявени за рискови. Ако обаче се имат предвид всички испански региони, страната не прехвърля критичната точка от 50 новозаразени на 100 000 души, тъй като на юг установените нови случаи са малко.

Има и добри новини

Но и в други европейски държави се наблюдава тревожна тенденция - особено в някои източноевропейски страни. В Молдова се регистрират по 84 нови инфекции на 100 000 души, постоянен ръст отбелязва и Румъния (с 43 новозаразени на 100 000 души).

В Люксембург - държавата, която институтът "Роберт Кох" определи за рисков регион още в средата на юли, броят на новозаразените продължава сериозно да надхвърля 50 на 100 000 души.

Но има и добри новини: Италия, която бе особено тежко засегната от пандемията, отбелязва една от най-ниските стойности - 3 случая на 100 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Я си носете новити дрехи и да не ви дреме"Абселютно - газ до ламарината нема червено нема зелено!После некви шокирани, че Милен Цветков мъртъв. Абе кво се шокират бе - да носат новите дрехи и толкоз!
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва да не е лично сайт на Бойко Борисов , пълно с крадени Новини и все едно нищо не се е случило ТАКА СЕ УПРАВЛЯВА В МОМЕНТА ДЪРЖАВАТА
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Триеш умишлено щото някой ти каза от къде си копи-пействала СтатиятаНЕ СИ НАПИСАЛА ДАЖЕ ЕДНА БУКВА
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗатова се прави избирателно за региони и градове. Защото общо взето Испания е под 50 случая на 100 000, но в 3 региона - над тази стойност. Както обявиха Варна, Добрич и Родопски градове за рискови.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 новозаразени за 7 дни на 100000.За България това означава 500 за 1 милион за 7 дни и 3500 за 7 милиона за 7 дни. Средно на ден са 500, а ние сме наполовина. Явно много са им занижени критериите.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и шопа е казал за жирафа - такова животно нема оти не мое да бъде. Та и вие кивидиoтите дето отричате, че има вирус, сте същите.
24
2
 
9
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Шепа Ора, провъзгласили себе си за Богове,решиха да манипулират света...
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв вирус. Големи сте овце! Заслужавате си съдбата, овчелюдие.
22
3
 
3
 
! Отговори
Още малко ирония... преди 3 години
Ние форумните професори, виросолози и учени ви казваме че требва медийте да престанат да мамят и всяват паника. Вироса го има но той е по безопасен от грипа. Да не би да затварят училищата като станат много грипозните. Не ни интересува какво е в другите държави. То там гей билдс ги лъжат и докторската мафия. Живеите си живота па квот стане.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Здравейте!uBlock Origin разбива всички реклами и гадости. Потърси го като приложение към браузъра който ползваш.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ли усещате, че всичко е измама? Вижте, вече 6 месеца всяка втора новина е за някакъв измислен вирус. Накрая всичко ще опре до ваксини. Медиите са злото! Запомнете, медиите са най- голямото зло!!
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И днес пак лъжат медийте. Някакъв шофйор на линеика от благоевграт на 52 год починал пък те веднага го писали че е от вироса. Уж бил превозвал некакви болни от ковит. Мошеници.кой знае от какво е бил болен или му е дошло времето. Или просто е изтеглил сухата съчка. Това е живота. Я си носете новити дрехи и да не ви дреме.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема такоа животно като вирОс у нас бе! Не разбраате ли. Само ни лъжат медийте. Бойко им плашта, както и плащта на лекарите да пишат болните че са от ковит.нас ни пази бсж то. Нас ли ще мамят западняците че уж ковида бил опасен. И пишат 80 год старци уж умрели от вирОса. По другите държави можи и да има но при нас нема проблеми. И не искам да ме ваксинират със ваксината щото там има чип.
17
6
 
1
 
! Отговори
Провал преди 3 години
Шадравана пред фигурантството е в топ 5, няма кой да им направи тестове и да го докаже...
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В последният месец най-зле е на Балканите без Гърция, в Люксембург и Молдова. От около седмица вече е зле и в Испания и Франция. Великобритания са зле от много време, но сега не са сред най-засегнатите в Европа.
15
1
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Благодаря много! Ще инсталирам програмата, още веднъж благодаря!
14
5
 
6
 
! Отговори
hamerikanec2212021 преди 3 години
българия не я мислете. глейте западните кочини как ше цъфнат с таа пандемияя. следващата ковида ше е интересна.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли в Германия има 1200 заразени за ден. Германия е над 80 милиона.Някой държави крият броя на заразените.Германия и Китай лъжат света.
11
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е преживял комунизъм си е изградил имунитет против всички вируси на света. Ная големия и смъртоносен вирус е Комунизъм-44.