COVID-19: Кои са най-опасните зони в Европа?

Критерият е броят на заразените на 100 000 души
8 авг 2020 12:38, Елка Василева
39
COVID-19: Кои са най-опасните зони в Европа?
Снимка: архив, БГНЕС

Все повече региони в Европа отчитат рязко нарастващ брой на заразите с коронавирус. Източна Европа е една от опасните зони, но най-драматично е другаде.

Досега в Германия тестовете за завръщащите се от рискови региони бяха доброволни. От събота обаче те стават задължителни. Така германското правителство реагира на нарастващия брой случаи на зараза с коронавирус в редица европейски региони, пише Дойче веле. В Германия също има ръст на инфекциите - близо 1150 нови случая за последното денонощие, по данни на института "Роберт Кох".

Къде е най-опасно

За да определи кои региони са рискови, институтът "Роберт Кох" се ръководи от броя на заразените на 100 000 души. Ако в рамките на седем дни този брой надхвърля 50, съответният регион се определя като опасен.

Към момента това важи за Албания, белгийската провинция Антверпен, Босна и Херцеговина, Косово, Люксембург, Северна Македония, Сърбия, Турция и трите испански области Арагон, Каталония и Навара.

Особено тревожно е положението в Арагон, където по информация на вестник "Ел Паис" нещата са на път да излязат извън контрол. В никой друг европейски регион не са констатирани толкова много случаи.

Още по темата

При това Испания въведе задължителното носене на маски навсякъде. Много испанци са с маски дори в личните си автомобили. Въпреки това през последните седем дни в Арагон се отчитат по над 300 случая на 100 000 души. Болниците в Сарагоса - столицата на провинцията, са под огромен натиск, а тенденцията на заразяване е възходяща - ежедневно се установяват до 600 нови случая.

Съществуват опасения, че и Каталония с нейната столица Барселона може да се превърне в ново огнище. Засега регионът е на второ място в Европа по ръст на новозаразените.

Ако сегашната тенденция се задържи, и други испански региони може да бъдат обявени за рискови. Ако обаче се имат предвид всички испански региони, страната не прехвърля критичната точка от 50 новозаразени на 100 000 души, тъй като на юг установените нови случаи са малко.

Има и добри новини

Но и в други европейски държави се наблюдава тревожна тенденция - особено в някои източноевропейски страни. В Молдова се регистрират по 84 нови инфекции на 100 000 души, постоянен ръст отбелязва и Румъния (с 43 новозаразени на 100 000 души).

В Люксембург - държавата, която институтът "Роберт Кох" определи за рисков регион още в средата на юли, броят на новозаразените продължава сериозно да надхвърля 50 на 100 000 души.

Но има и добри новини: Италия, която бе особено тежко засегната от пандемията, отбелязва една от най-ниските стойности - 3 случая на 100 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече тоя ковид 19,ни омръзна , наближава ковид 20...за нови пачки,не чакайте оставка)
9
4
 
3
 
! Отговори
Влади водката преди 3 години
Забелязвате ли, че европейските държави се стремят да ограничат вируса, за да не им се препълнят болниците, защото така няма да се помага нито на ливидните, нито на другите пациенти.? А нашият очилатко скрит гей ни казва, че няма да се пазим, а ще отваряме нови легла, където ще лекуват лекари от всякакви специалности. Някаква странност не долавяте ли нашия подход?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 4Пишеш Ад блок или Адблок плюс и инсталираш програмата и няма да имаш реклами.Има и други програми,но това са стандартните и са безплатни.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера са пристигнали два кораба на Варненското и Бургаското пристанище натоварени с хиляди КПП-та и химически тоалетни. Факта че медиите не спират да бълват информация относно вируса въпреки дълеч по-важните неща които се случват в страната и отказа на правителството да подадат оставка, говори че има план в действие който много скоро ще разберем
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-опасните зони в Европа са БеГе и Албания (доколкото и двете имат изобщо нещо общо с Европа щото на мен са ми пакистанско-ганайски).
5
1
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Това приложение ли е?
4
2
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Не съм е час братле но преди два месеца хвърлих един телевизор от третия етаж по същите причини поне не беше скъп :)
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Adblock... или Luna za iphone
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па Швеция ... ко стана уе?
1
2
 
13
 
! Отговори
Здравейте! преди 3 години
Някой от форума има ли представа как да махна гадните реклами на Днес бг или да спра да влизам в тоя сайт! На ръба на нервите съм да блъсна телефона в земята! Благодаря ви предварително!