Д-р Ангел Кунчев: Руската ваксина е неизползваема в Европа

Много се надявам да са успели колегите, заяви той
Обновена: 17 авг 2020 13:29 | 17 авг 2020 13:28, Нели Христова
213
Д-р Ангел Кунчев: Руската ваксина е неизползваема в Европа
Снимка: БГНЕС

Руската ваксина срещу коронавирус не би могла да се ползва в Европа с такъв механизъм на пускане, с почти липсваща трета фаза на доказване на безопасност. Това каза днес пред журналисти в Сливен главният държавен здравен инспектор доцент д-р Ангел Кунчев, помолен да коментира казуса. "Много се надявам да са успели колегите, и за в бъдеще да покаже ефект, но трябват доказателства", каза още той, цитиран от БТА.

Още по темата

Опитваме се да разработим много детайлно противоепидемичните мерки в училищата и конкретно как се действа, ако се установи случай при дете, каза д-р Кунчев в отговор на въпрос за началото на учебната година в страната в условията на коронавирусна пандемия.

До края на седмицата ще бъде прието решението за такива ситуации, като вероятно то ще бъде преминаване на дистанционно обучение за 14 дни на целия клас, където е установен случая. Това ще важи и за класовете на братята и сестрите на дете с положителен тест за коронавирус. Сред идеите на министерството е да отпадне кабинетният принцип, за да не обикалят в различни стаи учениците. Съществуват идеи за пречистване на въздуха по различни способи и др.

По думите му над 85-90 процента от европейските страни са настроени, дори и след известно отлагане на годината, да започнат присъствено, за да не се проваля учебната година и да има пълноценен учебен процес. Според статистика около 25 на сто от родителите не са съгласни и се противопоставят.

От Министерствата на здравеопазването и образованието се опитват да ги убедят, че училищата са сравнително безопасно място с оглед на мерките, които се разработват - дезинфекция, филтър при влизане на децата, реакция при положителен случай. Според д-р Кунчев практиката на детските градини и ясли е показала, че това е работещо и не са били създадени сериозни епидемични взривове.

Д-р Кунчев посочи, че посещението му в Сливен е свързано с подкрепата към колегите му, които работят на първа линия в борбата с коронавируса в областта. "Ситуацията след драматичния юни в Сливен, постепенно се нормализира, посочи той. В момента е на приемливи нива и инфекцията е под някакъв контрол, така че да не затруднява работата в здравната система." Той похвали действията на РЗИ и болниците, както и координацията на Областния кризисен щаб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕОСЪЗНАВАТ ЛИ ЧЕ НАРОДА ГИ МРАЗИ
140
7
 
25
 
! Отговори
До Кунчев преди 3 години
Ти понеже измисли по-добра ваксина. Нали бе мозък ?Никой не те натиска да я ползваш !Купи си от Тръмп , щом имаш пари .
139
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото е руска,ако беше американска си е друго!?!
138
8
 
12
 
! Отговори
Христо преди 3 години
14 умрели от корона вирус 18.08.2020.Др Ангел Кунчев те са на вашата съвест защото още не сте си скъсал дипломата.Всеки ден умират Българи от корона вирус.
137
9
 
36
 
! Отговори
Еди кой си преди 3 години
Това са пълни глупости, тази ваксина е производна на тази с която лекуват Ебола и е доказано ефективна, този научен институт в Русия е с много ваксини и е най добрия в света. Това са факти, които всеки може да провери, а този Мурджо е една платена марионетка
136
9
 
7
 
! Отговори
Иван 2 преди 3 години
Обявете НУЛЕВА година за всички вчилища и университети.До една година ще сте си изяснили лечение и ваксина ,и няма да рискувате живота на хората.
135
3
 
7
 
! Отговори
поет преди 3 години
боко параноика , евроантлатика на всички щя натика.
134
5
 
32
 
! Отговори
Биволфорд преди 3 години
Един факт-и руската и оксфордската (не английската) ваксини са направени на базата на аденовирус. И докато оксфордската използва маймунски аденовирус, то руската използва човешки. Нека всеки сам да си направи извода, от коя ваксина би трябвало да се очаква, да е по безопасна. Жокер-колкото вакцината е по близо до човешките белтъци, толкова по безопасна ще е защото, нашия организъм, ще разпознава тези белтъци като свои, и опастноста от алергични реакции е сведена до минимум.
133
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да се помпа с ваксини на чебурашките.Аз лично ще изчакам да се наваксинирате , да поумрете а после като всичко отмине ще се покажа от дъпката.Бърза работа нямам.
132
5
 
17
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Е ние не сме се сьмнявали да каже нещо друго само за американските може без изминала - 3 фаза аиде да бега и тоя у лево
131
5
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Май ще започне здравен туризъм. Махайте визите докато е време.
130
6
 
25
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Добре Д-р Кунчев но ако се окаже че, не си прав ще си скъсаш ли дипломата?Аз мисля че въобще нищо не знаеш и ако те изпратат да работиш с тези откиватели в Москва ще миеш само пода.Ти не си на тяхното ниво.Не забравай Българи умират всеки ден от Корона вирус!!!!!!!!!!Най добре си скъсай дипломата още сега така ще умрат по малко Българи.
129
2
 
22
 
! Отговори
к.137 преди 3 години
До АнонименОстави ги тези от Израел, не разбират от медицина, серуми, ваксини! Важното е ДОЦЕНТ Ачо Кунчев какво ще каже, а то е : ваксината за БъГъ не става! Само такава от USA или UK върши работа! Къде сме се разбързали! По-важното е ВНС на Боце, Дариткова и кърджалийската юрдечка! Плюс тези от ВМРО и Татарина. Нали, Боце?
128
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лексрство,ваксината не стават,спазвайте дистанция и това е!А децата на училище-по 25-30 в стая!>Учителите ги подкупихте с увеличение да си мълчат .Тук родителите трябва да имат право да избират как ще учи детето им в условия на пандемия,а училищата да са подготвени да посрещнат и присъствено и дистанционни.Това показва,че за тези месеци не сте свършили никаква работа и да не ви е пълно излагането пускате децата.Срам!
127
6
 
21
 
! Отговори
Ле Нин преди 3 години
Истинските доктори, които се грижат за живота и здражето на пациентит си, и специалистите по производсво на ваксини имат по различно мнение от от това на продажника и сребролюбеца КУКУнчев. Даже има информация, че чужди фирми (държави) са се опитвали да купят някой от руските специалисти участвали в разработката на тази ваксина.
126
0
 
14
 
! Отговори
джо преди 3 години
Хубаво е децата да учат, но представете си ако едно от тях се разболее. Мама и Тати остават в къщи под карантина. ВЪПРОС........ Кой ще храни тези семейства. Има много недомислия и неуредици. Положението с вируса не е никак розово и трябва спешно да се предвидят мерки,иначе не ни чака нищо хубаво.
125
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Ангелчо казва, че не става значи , че ваксината е супер. Просто ще се изгубят комисионни ако не се купи на поне четворна цена от новите братя хамериканците.
124
1
 
1
 
! Отговори
до 133 преди 3 години
с руската версия на интернет - да.
123
9
 
2
 
! Отговори
Важен момент в преди 3 години
действието на ваксината,според информацията, е,че консумацията на алкохол е противопоказна за ефективността и.Значи-пиеш-мреш от Ковид,ваксинирал си се напразно.Това ще рече,че тази ваксина е препарат срещу алкохолизъм и нямазначение бори ли короната или не,трета фаза на проучване не е нужна,и вторатавърши работа.Остава потребителите да са съгласни на вторичния ефект и да севаксинират.Дали?
122
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимено,аз си гледам живота,драги!..Ваксините не ме интересуват,а за "чудото" "ковид-19" съм забранил изобщо да се говори от хората покрай мен...Просто статията е на тая тема,аз я прочетох,видях долу "коментирай" и се възползвах..Нещо неясно?