Борис Джонсън призова: Върнете децата в училище!

"На карта са заложени шансовете в живота на цяло едно поколение"
24 авг 2020 08:25, Елка Василева
16
Борис Джонсън призова: Върнете децата в училище!
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е „жизненоважно децата да се завърнат в училище и че на карта са заложени шансовете в живота на цяло едно поколение“.

В отправения късно снощи призив към родителите премиерът благодари на персонала на училищата, че е прекарал лятото в подготовка на класните стаи, така че да бъде гарантирана сигурността на децата, предаде БНР.

В момент, когато училищата в Англия, Уелс и Северна Ирландия се подготвят отново да отворят врати, Борис Джонсън заяви, че рискът децата да се заразят с COVID-19 е много малък.

Още по темата

Той допълни, че е много по-опасно за развитието на децата и за тяхното здраве, ако дългосрочно отсъстват от училище.

Премиерът на практика повтори казаното по-рано от четиримата главни съветници на правителството по въпроси на здравеопазването. Те подписаха съвместна декларация в уверение на родителите, че училищата могат да се справят в рисковете по време на пандемията.

Профсъюзи на учителите обаче заявиха, че е нужен допълнителен персонал, повече пространство и по-голяма яснота какво да се прави при увеличаване на случаите със заразени за безопасното отваряне на училищата. Те казват, че правителството не разполага с план „Б“ в случай на криза в училищата.

По последни данни на националната статистика има само 10 смъртни случая от COVID-19 до 19 години и 46 725 над 20 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 150 години е било нормално децата да учат в къщи , подготвяни от частни учители.
10
2
 
6
 
! Отговори
СМЕШНИК преди 3 години
ВЗЕМИ СЕ СКРИЙ НЯКЪДЕ БЕ СМЕШНУК КАРИКАТУРАКАТО БРАТ ТИ ТРЪНМАСА НАРОД ИЗМРЯ ЗАРАДИ ВАССЪД И ЗАТВОР ДО.ЖИВОТ
9
6
 
7
 
! Отговори
Korean soup преди 3 години
Колкото и да не го харесвам тоя, тук съм на 100% съгласен с него. При децата вече се появиха първите отклонения в нормалното им отношение към учебния процес. И то само след 3 м. на карантина. Дори не искам да си помисля какво би се случило след цяла учебна година на онлайн обучение, при всичките ми уважения за усилията, които положиха учителите. Освен това, нормализирането на нещата в училище би имало и друг позитивен ефект, защото ще означава прекрачване на психологическата бариера Covid.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Причина, за да си с това впечатление е, са журналистически трикове да привлекат внимание и да внушават съглашателство и вяра у хората в гениалните идеи и решения на управниците. Що хората да си имат собствен мозък и мнение, като може друг да им даде? :)
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подготвяне по училищата има само по медиите.В действителност незнаят какво да правят.Единствения начин за превенция към момента е дистанция и маска на закрито.Това е неприложими по училищата и всички го знаем.Поради тази причина всеки трябва да реши дали да пусне детето си или не.Има училищни електронни платформи ,за който иска дистанционно.А за ваксина да неговорим,няма да е скоро.
6
6
 
8
 
! Отговори
Станислав Рангелов преди 3 години
До ДоАко ти падне саксия на главата може и да умреш. Дай да не живеем, защото могло евентуално нещо да стане!!!
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен друго ми направи впечатление: "Борис Джонсън призова..." Докато в България:"Бойко Борисов нареди... "
4
2
 
18
 
! Отговори
До преди 3 години
Риска не е за децата, а за техните родители и близки. Ако дете донесе заразата и родителите му се разболеят тежко и недай си боже са от малкия процент с летален изход.. каква ще е съдбата на детето? ***.Или всичко е парлама, или наистина нямат идея какво да правят... принципа е- да пробваме пък ще видим..
3
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не езле да направите ваксините задължителни, че се натръшкахте за световно от толкова либерализъм. Не разбрахте ли, че като позволите всеки сам да избира да се ваксинира ли или не, никой не го прави. Англия е една от малкото държави, където децата не са ваксинирани срещу нито една шарка, добре че сложиха ваксина срещу коклюш и то заради пика в САЩ през 2013! Държавите, които се натръшкаха от Ковид са тия с пропуски във ваксинациите- Италия, Испания, Франция, Бразилия (исобено), и най-вече САЩ !
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1А какво означава "да се вземе под внимание"? Очевидно взимат под внимание в някаква степен, като подготвят училищата по съответния начин. Това може да продължи години, още повече, че хората като цяло са против задължителната ваксинация. Това означава, че вирусът ще си циркулира малко или много. И какво - децата нямат да ходят на училище години?
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този бързо забрави как изкара вируса или всичко беше само за пред медиите.И за едно дете да има риск,трябва да се вземе под внимание.