Няма как българите да спасят туризма у нас, не заместват 6 млн. чужденци

След летния и зимният сезон е застрашен от провал
113
Няма как българите да спасят туризма у нас, не заместват 6 млн. чужденци
Снимка: БГНЕС

Химера е да си мислим, че българите можем да заместим 6 млн. туристи, които посещават и зимните ни курорти, като се има предвид, че и зимният сезон е застрашен". Това каза проф. Георги Рачев, зам. -председател на Българската асоциация на туристическите агенции по БНТ.

Още по темата
Според него светът не е бил изправен пред такава икономическа ситуация.

"Няма такъв сезон откакто има туризъм в България. Срутването е катастрофално, но българите направиха каквото можаха - Черноморието се радва на български туристи", каза още той, но уточни, че сезонът няма да продължи до края на септември.

"Няма ги англичаните, руснаците, германците са десетки пъти по-малко и това са по официални данни до края на юни, а юли и август е върхът на сезона", каза още той.

По думите му дори и Гърция в момента отчита катастрофален сезон.

"Целият туризъм е засегнат. Това е стопанска дейност и всеки е прав да започне бизнес или да го отложи", обясни той.

"Министър Марияна Николова спечели една малка победа, когато Германия извади Варна от червения списък", каза още той и обясни, че преекспонирания страх от коронавируса е в основата на отказите от пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
1
 
! Отговори
Мозък в болничен преди 3 години
То Рио е в Бразилия, не е в Правец и в Свети Влас, нещо сте се объркали :D
73
2
 
10
 
! Отговори
Мозък в болничен преди 3 години
Това Рио ли е какво е, не знам какво е, не съм ходила. Знам, че малките хотелчета са пълни, а мутренските бетонни грозотии, където за закуска предлагат салам от куче за 1.5лв килото не ме интересуват.
72
0
 
21
 
! Отговори
Не разбирам... преди 3 години
...защо и от куде на куде аз трябва да спасявам някви хотелиери по Черноморието?! От 30 год. сме демократи и управляват правилата на пазарната икономика! Тоест ако продуктът ти е на сравнително приемвливи цени, за сравнително добро качество и населението има съразмерна покупателна способност, то продуктът ти ще върви - логично. А за хотелиерите ще кажа отново, трудово - повинният строй свърши преди 30 години! Никой с нищо не задължава Българинът да си харчи парите при Вас!
71
0
 
8
 
! Отговори
Споделено преди 3 години
Аз пък от хотел Риу в Правец хич на съм доволен. Ходих, защото приятелите ми искаха да сме близо до София. Храната хич не ми хареса. Стоплена от обяд и едно ястие нямаше,което да ми е вкусно. Уж Скъпарски хотел,срамота!
70
0
 
14
 
! Отговори
И преди 3 години
Нормално е да има години с по-голяма и години с по-малка печалба - или даже загуба - разумният бизмесмен знае как да си разпределя парите.
69
1
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
A защо българинът трябва да спасява бизнеса на мутрите? Защо постоянно пишете статии за мутрите на Черноморието? На кого му пука?
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа те светна за да не пишеш г.лу.пости повече-навсякъде ол инклузив включва местни напитки.В Турция също се предлагат само местна бира и алкохол а друго ако искаш си гоплащаш и то на доста солена цена.Например в РИУ една Лефе тъмна 330 мл струва 7-7,50 лв!!!
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КокоRIU имат 5 хотела на морето-2 в Св. Влас,2 в Обзор и 1 в Сл. бряг.Всичките са от супер класа със страхотно обслужване но цените не са за обикновения българин.Просто те са правени за чужденци.Седмица за двама ол инклузив,чадър,шезлонги,собствен плаж-2500-2800 лв.!Просто е скъпо за българи а иначе обслужване,храна,напитки е на топ ниво!!!
66
1
 
17
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
Колкото е заплатата на един работещ Българин толкова и ще получите ... А защо ревете сега ... че няма чужденци ... който да лъжите в сметките . Мухал да ви хванат портофелите *** !!
65
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще има български туристи???Преди седмица отивам на Боровец,пусто,наброих около 15-20 човека да се разхождат.От заведенията ни се молят да влезнем...и накрая влизаме,300 грама!!! чеверма-37лв!!!И на морето е същото,ми разправят приятели.Хем няма сезон,хем алчните задн...ици държат цените много високи!!!Това не е туризъм а елементарна се.лска алчна ***.о.ти.я!!!
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БГ хотелиерНикъде в чужбина няма да изтърпят новобогаташът българин, който надминава даже бай *** из Европата - пуши и плюе, хвърля фасове, крещи по невъзпитаните си деца, ходи по шорти, джапанки и потник в ресторанта и не знае и бъкел чужд език. Мерси много, ама не искам да се срещам с тия новобогаташи - не страдам от мазохизъм
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТУК НЕ Е ВЪПРОСА ДО УИСКИТО МОЙ ЧОВЕК...АЗ МНОГО ДОБРЕ ПОЗНАВАМ КЛИЕНТИТЕ НА РИУ ХОТЕЛИТЕ И ПОСЛЕДНОТО НЕЩО,ОТ КОЕТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ Е УИСКИТО НА ОЛИНКЛУЗИВ БАРА.А НЕ КАТО БЪЛГАРСКОТО ПАРВЕНЮ С ДЖИП ЗА 100 000 И СИЛИКОНОВА *** ОТПРЕД,КОЙТО СЕ ПАЗАРИ ЗА 2 ЛВ.ПАРКИНГ.И ВЕЧЕРТА ХОДИ ДА ПРЪСКА ПАРИ ПО ЧАЛГОТЕКИТЕ...ЕТО ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ БОГАТАШ...
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимендо КокоТоз пък и той...ходил през живота си на един що годе добър хотел в България и веднага го оябвява за единствения свестен у нас.Не се познаваме, но вижте определено доста съм ходил и благодаря на Бог. Та именно заради това просто изказах лично впечатление. Разбира се логично е ти да си по впечатлен от ВИП апартамента на Пешо Слънчака на Слънчака, който сигурно те кара да се чувстваш като скумрията с лимон, която ти сервират. Но понеже си с елита на Симитли, който го познава.
61
2
 
7
 
! Отговори
сметка преди 3 години
Всеки българин да го таксуват като 6-има чужденци.
60
1
 
46
 
! Отговори
БГ хотелиер преди 3 години
Българинът е най-добрият клиент (и румънците донякъде). Яде, пие, консумира и купува. Нашите маалоумници на морето, вместо да привлекат богатия българин и да му предложат качествен туристически продукт, направиха всичко възможно да ги изгонят.Аз работя само с българи (и малко румънци). Старая се да ги привлека с качество и с обслужване. 80% от клиентите ми са "стари" туристи, които са били вече при мен предходни години. В бизнесът трябва да си честен, коректен. Доволният клиент ще се върне пак.
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДА ЗАТОВА ГЕРМАНСКАТА ДЪРЖАВА ИМ ДАДЕ НА РИУ 2 МЛРД ЕВРО ЗАЕМ, И ЗАТОВА ИМАТ 150 % РЪСТ НА ЗАПИСВАНИЯТА ДО ГОДИНА СЪС СЕЗОН ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ 5-6 МЕСЕЦА,А ПЪК ВИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ХОТЕЛИЕРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ДОБУТАТЕ И ЕДИН МЕСЕЦ СЕЗОН С ТУРИСТИ ОТ СТОЛИПИНОВО И ФАКУЛТЕТО
58
1
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Брисов раздаде на Собствениците на Хотели близо 20 милиарда евро от ЕС .От тях се иска само да си седят в Хотелите и да Броят Мухите . Но се Оказа че всички се връщат в Парламента от Септември Месец , И ще Правят Велико Народно Събрание - член 1 - България може да се дели на Територии .
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В това РИУ, 100 човека от горните етажи ти с.ерат на главата едновременно...
56
0
 
14
 
! Отговори
60/40 преди 3 години
Спокойно, зимният сезон ще е още по зле.
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КокоТОЧНО ТАКА Е НО РИУ Е СВЕТОВНА МАРКА С ХОТЕЛИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ С МИЛИАРДИ ОБОРОТ,А НЕ КАТО ТИЯ ХОТЕЛЧЕТА В КИТЕН,ЛОЗЕНЕЦ,ПРИМОРСКО И Т.Н. С МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА СЕЗОН ДЕТО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ПРЕМЕТНАТ ДЪРЖАВАТА И ДА ИЗЛЪЖАТ ТУРИСТИТЕ.РУИ СА ПОМИСЛИЛИ ЗА ВСИЧКО-И АНИМАЦИЯ И ТЕМАТИЧНИ РЕСТОРАНТИ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ И БАСЕЙНИ И ПЛАЖ И ЕКСКУРЗИИ С ПРОФЕСИОНАЛНИ ГИДОВЕ НА РАЗЛИЧНИ ЕЗИЦИ И Т.Н.А ПЪК БЪЛГАРИНЪТ ХОТЕЛИЕР ПРЕДЛАГА ЛЕГЛО И ЗАКУСКА С ВАРЕНИ ЯЙЦА ОТ ТРИ ДНИ И САЛАМ ДЕТО И КУЧЕТАТА НЕ ГО ЯДАТ.