Няма как българите да спасят туризма у нас, не заместват 6 млн. чужденци

След летния и зимният сезон е застрашен от провал
113
Няма как българите да спасят туризма у нас, не заместват 6 млн. чужденци
Снимка: БГНЕС

Химера е да си мислим, че българите можем да заместим 6 млн. туристи, които посещават и зимните ни курорти, като се има предвид, че и зимният сезон е застрашен". Това каза проф. Георги Рачев, зам. -председател на Българската асоциация на туристическите агенции по БНТ.

Още по темата
Според него светът не е бил изправен пред такава икономическа ситуация.

"Няма такъв сезон откакто има туризъм в България. Срутването е катастрофално, но българите направиха каквото можаха - Черноморието се радва на български туристи", каза още той, но уточни, че сезонът няма да продължи до края на септември.

"Няма ги англичаните, руснаците, германците са десетки пъти по-малко и това са по официални данни до края на юни, а юли и август е върхът на сезона", каза още той.

По думите му дори и Гърция в момента отчита катастрофален сезон.

"Целият туризъм е засегнат. Това е стопанска дейност и всеки е прав да започне бизнес или да го отложи", обясни той.

"Министър Марияна Николова спечели една малка победа, когато Германия извади Варна от червения списък", каза още той и обясни, че преекспонирания страх от коронавируса е в основата на отказите от пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
17
 
! Отговори
Видял много преди 3 години
Сега се сетиха за родния турист !?Виновни са мутрите и тъпите *** които са обсебели този отрасъл.Дори и сега, когато са поставени на колене заради епидемията, като им се обадиш за оферта - се държат все едно са хванали Бога за рога.Така туризъм се не прави !Затова ми е по кеф да си харча парите в чужбина !
33
3
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Чоко Вие да не сте се хранили в некви заведения за социално слаби бе?:):):)50лв за 4 човека с бакшиша или без него?:):):)
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мой приятел работи в курорта Ишгъл, прочул се като мястото, от което тръгна К-19 по Европа. Добре,че в момента е в болничен,който му плащат 80-90 % от тамошната заплата! Защото там било пълно мъртвило заради пандемията, а идващия сезон нямало да е по-добър.
31
1
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Тази година си изкарах отпуската в България в Родопите. Уникално място. СПА, екологични екопътеки, пещери, музеи, старини - Пирперикон, Татул и т.н. Направо не ми се прибираше. Цениете народни. За четири човека - храна, напитки, десерти не сме оставяли повече от 40-50 лева.
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще спасявам туризма на Гърция, на ч. море не съм ходил от 10 години и хич не ми е зор. Септември в Гърция е Рай, задължително дълга почивка, да не си под стреса на връщането
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато хората искат да почиват в изкуствена среда от хотели,басейни, капанчета и и да се хранят със съмнителна храна туризъм ще има.Мръсотията не им пречи.Тя е свойствена за част от хората.Така ,че не плачете или пък да се радвате преждевременно.
28
3
 
30
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Българите не могат и няма да спасят туризма, докато други българи се опитват да ги оберат с ненормални цени и тарикатски номера!Българинът не е *** и знае къде си струва да си харчи парите - естествено, там където стандартът има покритие - в Гърция и Турция, Италия и Испания! Туристическият бранш, ако не се опомни и разбере, че предлага нисък стандарт на високи за българина цени, и че западните тюлени идват, щото на тях пък им е почти безплатно, никой не може да му помогне!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек са излишни. Туризмът е нещо, недостижимо за българите. Те не трябва да си позлват собствената земя, а трябва да слугуват на 500-100 парчета с власт и пари.
26
3
 
10
 
! Отговори
джуджанка преди 3 години
Министър Марияна Николова спечели една малка победа, когато Германия извади Варна от червения списъкн- ее стига де това го направи с лъжи че имаме мналко заразени, а са малко зашото баце не е осигурил тестове, а не е осигурил тестове, зашоот е главанак, ши ба няк и ***. селянин ***
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро една позната си купи чудесна къща в Германия. Работи там като инженер, явно няма кой да й обясни, че това е черна и неквалифицирана работа. Може да се върне тук, ще взима луди пари, но не иска. Не е защото няма работа, а просто там е по-добре. Другото са утешения на бойковите роби, дето всеки ден ги дерат на гладно.
24
6
 
0
 
! Отговори
Lora21 преди 3 години
Момичетата търсят ceks във вашия град! Вижте тук --->>> meetchats.Com <<<---
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти го каза, забравих да спомена за условията на работа в този огромен завод :D
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па то няма 6 милиона Българи. Как да ги заместят?
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли какво беше завод?Помня, баща ми работеше в огромен такъв при соца. После отидох да бачкам в чужбина и там също видях завод - маса нещо, човек, вече се прави от роботи. Много неща скоро ще бъдат съвсем автоматизирани.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти отивай да работиш в завод, ама сигурно не можеш, защото от работа в завод човек се разболява от хиляда болести. Особено "хубави" са заводи където мирише, има прах и т.н. Знаеш ли, че в Разград навремето хората станаха резистентни към Пеницилин и внасяха за аптеките хапове от запада?
19
1
 
11
 
! Отговори
Справка преди 3 години
Нашите обирчии също останаха у нас, а не по плажовете на Испания и Италия.
18
2
 
5
 
! Отговори
всяко зло за добро преди 3 години
Е няма лошо, зимата без навалица ще отделим повече време на децата да ги учим да карат ски, че догодина като отворят границите ще карат наравно с нас.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14И да работят, и да не работят, няма да им се размине. Нали трябва да внасят някакви неща и да изнасят други неща, доколкото разбирам.
16
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро бях на Крайморие пълно с колумбийци от Меден Рудник на плажа малкото българи оставят човек на пост да си пазят багажа жадни погледи гледат към вещите им ужас
15
6
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
И ко стана с великите програми на тиквата за субсидиране на немските пенсионери?!