Русия най-накрая публикува данните от тестването на ваксината си

Според експертите те са "обнадеждаващи, но семпли"
4 сеп 2020 18:53, Нели Христова
42
Русия най-накрая публикува данните от тестването на ваксината си
Снимка: БГНЕС

Първите резултати от тестовете във Фаза 1 и Фаза 2 на руската ваксина срещу коронавирус бяха публикувани в британския медицински журнал "Лансет".

Според публикацията "Спутник 5" има "добър профил на безопасност без сериозни нежелани ефекти върху доброволците"  Фаза 1 и Фаза 2 се провеждат в продължение на 42 дни, а ваксината са приели 38 души. Това, което прави впечатление е, че авторите на статията в "Лансет" никъде не споменават, че препаратът подтиква образуването на антитела срещу коронавируса.

Русия бе силно критикувана за решението си да одобри ваксината за обществено ползване преди да са приключили всички изследвания и най-вече - Фаза 3, която е най-важната фаза в изработката на една ваксина. И все пак препаратът вече е разпространен из болниците в страната. Страната бе критикувана и за това колко бързо са се провели първите две фази, както и заради липсата на всякакви научни доказателства, че медикаментът работи.

Наор Бар-Зеев, заместник-директор на Международния център за достъп до ваксини в университета "Джон Хопкинс", заяви, че изследванията публикувани в "Лансет", са "обнадеждаващи, но семпли". Той не е участвал в руското проучване, но го е рецензирал.

Кирил Дмитриев, главен изпълнителен директор на Руския фонд за директни инвестиции (RDIF), финансиращ разработването на ваксината, заяви, че резултатите от проучването потвърждават "високата безопасност и ефикасност" на ваксината, добавяйки, че резултатите са "мощен отговор към скептиците, които неразумно критикуват руската ваксина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами дайте някоя демократична ваксина...При целия си научен потенциал, вече половин година не могат да измисля ваксина...Или май нямат интерес да измислят...Абе стойте си с маски вкъщи...Бойко и Меркел вирус не ги лови...
33
5
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До Анонимен"Единственото което се иска от Русия е добро поведение и уважение към другите народи"Като гледам САЩ колко уважават другите народи,включително и съюзниците....А от Русия искат пълно подчинение и неглижиране на собствените интереси.След печалния опит от 90-те,няма как да стане.
32
1
 
2
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Истината ще се разбере когато ваксинираните влязат в контакт с вируса.Другото е ала-бала,и да се плюе и да се хвали-все тая.
31
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това "настроение срещу Русия"?Единствното което се иска от Русия е добро поведение и уважение към другите народи.Такова не се забелязва и е съвсем нормално даа има "отношение"Ако СССР бяха оставили Източна Европа на мира преди 70 години да си се развива както си иска и отношението днес щеше да е по-друго. Аотгорена всичко непрекъснато плаче заради някакво отношение.Който сее зло зло го настига.
30
1
 
4
 
! Отговори
Великобританофил преди 3 години
А къде е Оксфордската ваксина, къдееее? Докога ще я чакаме, ще испоизмрем от ковид докато я пуснат.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом като данните са минали рецензиране, значи са достатъчно добри. Сами се сещате че при това настроение срещу Русия, рецензентите са били особено строги. Освен това сега се говори и за другите ваксини да бъдат одобрени по спешност. Така че ситуацията е същата. А дългосрочни антитела можеш да търсиш чак след дълъг период. Време което нямаме.
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ваксината на руснаците работи и е надеждна може да има за мен само две възможности:1. Или нивото на руската наука чувствително превъзхожда нивото на всички останали (САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Швейцария и т.н.) или2. Руснаците работят по тази ваксина доста по-отдавна, т.е. имали са данни за вируса доста по-рано от другите, т.е. вирусът е тяхна разработка. Как се озова тази гадост в Китай и как плъпна сред хората е съвсем друг въпрос.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започна отново надпреварата с глупости. Кой пръв ще стигне до Луната ?Това сме го виждали вече..
26
5
 
1
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Издялкано в СеСеРеникога не казвай никога...
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По други сведения в сайт "Инвестoр.бг" се посочва, че тази публикация в английското медицинско списание посочва, че изследванията от фаза 1 и 2 са направени в две болници с 76 здрави хора между 18 и 60 год. Фаза 3 от изследването на ваксината е стартирала на 26/08 и включва участието на 40000 доброволци...Ваксината е предизвикала имунен отговор при ВСИЧКИ ваксинирани с нея и е стимулирала производството на Т-клетки, което засилва имунната система..."Семпли" вероятно касае малкият брой тестове...
24
8
 
7
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Смешни резултати. 38 доброволци изпитали ваксината.Фирмата Модерна, наема 30000 доброволци, от всички възразти и всички хроничнизаболявания, включително и с нарушен имунитет.До кога с рекламно-патриотични заявления?Така беше и с резултатите на Лисенко и Мичурин,(с благословията на Берия) които трябваше да победят генетиката, реакционна капиталистическа наука.То и кибернетиката беше лъженаука....
23
4
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
*** се прегледай, че май те е лепнал вируса
22
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е вица на месеца?Значи "обнадеждващи, но семпли"? Нямам повече въпроси.И от чий зор бяха тия писъци как "Русия пак /?/ ще спаси света?По колко копейки на пост им дават?
21
5
 
12
 
! Отговори
Мутафова преди 3 години
Браво! Добре е че има такава хубава ваксина като руската. Само не разбирам защо неизвестният преводач е сложил в заглавието "най-накрая". Няма установени правила кой кога и как публикува резултати. Оббръщам ви внимание за това, че ментето, с което ще ни ваксинират в България има условие: фирмата производител не поема отговорност за странични ефекти. Може ли да коментирате това. А ако може и преводача на тези изречения горе. Ще ни въксинират с ваксина, чийто производите лне носи отговорност.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
38 души.....жалки.
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според експертите данните на руската ваксина са "обнадеждаващи, но семпли"!--------Е, па тез"експерти" кво искат, да им предоставят пълната картина и формула на ваксината?Аааа..., не става тъй тя!Дет съ вика - Нищо лично, просто бизнес, при това многомилиарден!-))))
18
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПФУ! Тъкмо си помислих, че са си признали, че са отровили Навални с Новичок!
17
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях на мястото на рашките, щях да я прекръстя на Новичок!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутник В (Sputnik V), а не Спутник 5!
15
10
 
10
 
! Отговори
Унуфрий преди 3 години
До Напук:незнам какъв трябва да си, че да не разбираш проблема с руската ваксина. За да се направят на голямата работа, претупват тестването. Която и да е фирма да го направи където и по света ще е лошо. В случая руснаците го правят, те са смешни, пък дано да е наред ваксината им но си е руска рулетка това.