Случаите на коронавирус в света вече са над 27 милиона

Починалите до този момент са над 892 хиляди
8 сеп 2020 13:55, Ния Христова
5
Случаите на коронавирус в света вече са над 27 милиона
Снимка: Pixabay
Потвърдените случаи на COVID-19 в световен мащаб вече са над 27,3 милиона, а починалите са над 892 хиляди, показват данни на университета Джонс Хопкинс, предаде БНР.
 
Япония обяви, че Олимпийските игри ще се проведат през 2021 година, дори и ако пандемията все още продължава. Японското правителство взе решение да похарчи 671,4 милиарда йени (6 милиарда и 320 милиона долара) от бюджетния си резерв за извънредни ситуации за закупуването на ваксини срещу коронавируса. Правителството се надява да осигури достатъчен брой ваксини за всички граждани до средата на следващата година, както и да им ги предостави безплатно.
 
Британски учени предупредиха, че случаите на COVID-19 в страната значително се увеличават и Кралството се намира в "рисков период". Второ денонощие поред броят на заразените се задържа около 3000, което не се е случвало от 22 май, когато беше пикът на пандемията. Местни карантини се въвеждат на все повече места на Острова. По-строги мерки влязоха в сила от полунощ в големи части и на Западна Шотландия.
 
Френските власти също се притесняват от увеличаващите се случаи на заразени с COVID-19 в страната.
 
Новите случаи на коронавирус в Германия за последното денонощие а нарастнали с 1899, това е най-големият брой от 24-ти април насам.
 
Премиерът Италия Джузепе Конте подписа ново правителствено постановление, с което удължи противоепиземичните мерки до 7 октомври. За пристигащите от Хърватия, Гърция, Малта и Испания е задължителен тест за коронавирус. За идващите от България и Румъния карантината остава, посочват от вестник "Стампа".
 
Индия регистрира най-висок брой смъртни случаи за ден за повече от месец, 1133 души са починали за последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай се справи с коронавирусната инфекция????!!!!!!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а защо не кажете че грипът изведнъж изчезна ???я си признайте, че пишете болните и умрели от грип, като болни от корона !!мошеници, оставка на всички от Сзо и останалите политически клоуни !!
2
0
 
7
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
Цена едро за ПСР тест, 3 -5 долара. Цена за изследване в наша лаборатория минимум 100 лв. ?!? При тест, не се изисква документ за самоличност. Съответно заразен може да се представи за незаразени обратното. Къртене на кинти и тотална стъкмистика !!!
1
1
 
7
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Темата взе да омръзва яко. Проблемът е, че от октомври ще я почнем на нов глас...