В Одрин раздават маски, носенето им е задължително

Проблемът със социалната дистанция е критичен заради пазарите
10 сеп 2020 12:40, Елка Василева
2
В Одрин раздават маски, носенето им е задължително
Снимка: архив, БГНЕС

Предупредителни надписи като "Не влизайте без маски", "Задължително слагайте маски", "Спазвайте социална дистанция" ще бъдат разлепени на различни места в турския пограничен град Одрин, които масово се посещават от български туристи след вдигане на карантината от страна на българските власти за идващите от Турция.

От областната управа /валийството/ на Одрин съобщиха, че това са част от мерките, които са предприети за ограничаване на разпространението на епидемията на коронавируса в Тракийската област.

Още по темата
Ще продължи раздаването безплатно на маски и дезинфектанти на всички пътници, идващи от чужбина.

На заседание на областната управа специално е било обърнато внимание на проблема за социалната дистанция, който е критичен, особено на пазарите в града, които се посещават от много хора по едно и също време.

Преди два дни турското вътрешно министерство огласи наредба, с която маските станаха задължителни в цялата страна и на всички места с изключение на дома.

Новата наредба е на фона на критичното нарастване в последно време на болните и на починалите от COVID-19, предаде БТА. На 9 септември беше съобщено, че през предходното денонощие са били регистрирани нови 1673 случая на заразени и 55 починали, с което общият брой на починалите е достигнал 6873 души, а на заразените - 284 943 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари