Втори ден родители протестират срещу маските в училище

Родителите искат да имат право на избор дали децата им да носят предпазни средства
15 сеп 2020 19:35, Нели Христова
107
Втори ден родители протестират срещу маските в училище
Снимка: БГНЕС

Родители, които са против носенето на предпазни маски през новата учебна година от учениците, за втори ден изразяват несъгласието си с тази мярка на протеста "Не на маските и изолаторите в училище". С плакати срещу носенето на маски в училище родителите протестират отново пред Министерството на образованието и науката, предава БТА.

Сред мерките за новата учебна година срещу разпространението на коронавируса, изготвени от експерти от МОН и от МЗ, са учениците да носят предпазни маски в общите помещения на училищата - в училищните коридори, санитарните възли, стълбищата и във фоайетата.

Родителите искат да имат право на избор - да могат да решават дали децата им да носят маски в училище, или не. Те изразяват опасение, че по-малките деца могат да изпускат маските си, след това отново да ги слагат на лицата си и това да е предпоставка за други заболявания.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев коментира, че в българските училища е въведен един от най-либералните режими на противоепидемичните мерки срещу коронавируса в сравнение с останалите страни. "Децата ще носят маски в училище по-малко от десет процента от времето, по-малко от половин час дневно", обясни министър Вълчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
11
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
СЛУШАХ РОДИТЕЛ, КОЙТО ТВЪРДЕШЕ, ЧЕ ПРИ ДИШАНЕТО СЕ ИЗДИШВАЛИ БАКТЕРИИ И ТЕ ЗАРАЗЯВАЛИ БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ!!!! ПО- ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЯМА ОТ ТОВА!! НАЛИ АКО ТЕЗИ БАКТЕРИИ СА БИЛИ В ДЕТЕТО ВИ И ТО ГИ ИЗДИШВА - ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТО И ПРЕДИ МАСКАТА Е БИЛО БОЛНО ОТ БАКТЕРИАЛНА ИНФЕКЦИЯ!!! НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ МАСКИТЕ ИНФЕКТИРАТ. ТОЧНО ОБРАТНОТО Е - ТЕ ЗАДЪРЖАТ КАПКИТЕ С ВИРУСИ В ТЯХ ПО ЕЛЕКТРОСТАТИЧЕН НАЧИН.
3
2
 
14
 
! Отговори
Аньо Нименов преди 3 години
В България няма експерти, има *** !Ако има българи - експерти, то те са в чужбина отдавна...
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не са съгласни,да си ги държат в къщи.Да ги правят частни ученици.В държавата все още се слуша мнението на болшинството.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така до подедата.