338 деца в Каталуния под карантина на втория учебен ден

В Испания продължават да растат случаите на коронавирус
16 сеп 2020 08:42, Елка Василева
11
 338 деца в Каталуния под карантина на втория учебен ден
Снимка: архив, БГНЕС

Случаите на коронавирус в Испания продължават да се увеличават - броят на заразените е почти 594 000, а близо 30 000 са починалите. Последният уикенд е с най-голям брой смъртни случаи и заразяване с коронавирус от края на строгата карантина, която действаше в страната.

Статистиката сочи, че Испания е на девето място в света и по броя на инфектираните, и по броя на смъртните случаи. Само през последния уикенд в страната са регистрирани 27 404 нови случая на COVID-19 и 101 смъртни случая.

Мадрид е с най-много заразени, следван от Каталуния, където за 24 часа са открити 1 328 новозаразени. От тях 45 са ученици, което доведе до налагането на карантина на 338 деца на втория ден от началото на учебната година, предаде БНР.

Още по темата

Това дава основание на Министерството на здравеопазването да направи извода, че развитието на пандемията все още не е достигнало тавана си в страната, където в различните области се наблюдава неравномерно покачване на заболеваемостта. Като причина се изтъква миграцията на сезонните работници и туризма.

В рамките на седмица автономните общности са извършили над 630 000 PCR тестове, от които 12,6% са дали положителни резултати.

Това, както и фактът, че вече има заразени почти 57 000 здравни работници, накара властите да потърсят помощта на популярни в интернет личности, които да обясняват на младите ползата от ограничаването на социалните контакти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
“Няма вирОЗ, уааа!” преди 3 години
Те с мерки се заразяват, а ако вдигнат мерките, както *** и изпържените конспиративни мозъци искат, просто не искам да мисля...А за да има ред и справедливост е редно на всички разпространяващи лъжи за вируса, че не съществува да бъде отказвана медицинска помощ при заразяване и да бъдат пренасочвани директно към екарисажа или гробищата. Така е най-честно.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като по команда се вдигнаха навсякъде бройките, чакаме второ действие на пиесата - контрол над населението
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е в германия са 80 млн турци поляци и руснаци а да и сириици.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова е силен българския ген, че сме едва 6 милиона общо, всички етноси в БГ!Пазете се!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 70 дена у нас са започнали опити за разработването на ваксина срещу епидемията от Б.Б.която върлува у нас от 11г. Предлагам да подкрепим всички на първа линия за усилията им за борба срещу Б.Б. защото никой не иска да чака до март 2021 г.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е силен като железобетон нищо не го огъва.Запада го е яд и хвърчат слюнки но това са фактите.
4
3
 
9
 
! Отговори
офф преди 3 години
Ние си имаме български силен ген! Нямаше първа вълна, няма да има и втора! Факт!Дори в старческите домове не изпълняват прогнозата на Мутафа, Яко да ***!
3
1
 
12
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Навсякъде е лоша работата.. Нас все още сякаш ни заобикаля, но не се знае докога...А и какво ще става с отварянето на училищата...И като знаем неуредиците и хаоса в здравната система и РЗИ. Дано се разминем по- леко!
2
5
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
От март месец насам все е "скоро и у нас". Догодина ще смените ли репертоара?
1
8
 
10
 
! Отговори
читател преди 3 години
Скоро и у нас.