Лекарка: Коронавирусът е създаден в лаборатория, има ли цензура сред учените?

Според китайска лекарка учените прикриват истината
17 сеп 2020 19:42, Нели Христова
85
Лекарка: Коронавирусът е създаден в лаборатория, има ли цензура сред учените?
Снимка: БГНЕС

През декември доктор Ли-Менг Ян трябва да изследва клъстер от хора, заразени с нов вирус. Тя е учен от катедрата за обществено здраве на Университета в Хонконг, но тъй като е получила дипломите си в Китай и добре владее мандарин, е изпратена да изследва тази "странна плевмония" в Ухан. Там тя открива мащабна операция за прикриване на информация, както и това, в което всички се съмняват - че вирусът е бил създаден в лаборатория.

Но истината ли казва доктор Ли-Менг Ян?

В интервю за британската телевизия iTV Ли-Менг Ян разказа как е била принудена да си мълчи, но е знаела, че трябва да предупреди хората за опасния вирус. За да разкаже това, което знае, тя напуснала Китай и избягала в САЩ, където живее на тайна локация.

"Вирусът идва от лаборатория. От лабораторията в Ухан, контролирана от китайското правителство", категорично заяви Ли-Менг пред iTV и допълни, че има доказателства за това, които съвсем скоро ще публикува, за да ги види целия свят. Сред тях е и докалд, който тя и още трима учени от Хонконг са изготвили за произхода на коронавируса. Тези трима учени, включително и доктор Ян, обаче са от групата Rule of Law Society, която е основана от бившия съветник по сигурността на Доналд Тръмп - Стивън Баннон.

Докладът, който не е рецензиран, гласи: "Теорията за естествения произход, макар и широко приета, няма съществена подкрепа. Алтернативната теория, че вирусът може да е дошъл от изследователска лаборатория, обаче е строго цензурирана в рецензирани научни списания". Учените твърдят, че имат достатъчно информация да потвърдят това, но докладът им не дава повече нова информация за COVID-19.

След това доктор Ли-Менг Ян се появи и пред Fox News, където отново заяви: "Имам доказателства, които да ви покажат защо те могат да го направят, защо са го направили и как са го направили. Научният свят си мълчи, защото работи заедно с Комунистическата партия в Китай. Те не искат хората да знаят истината. Ето защо ме подлагат на репресии, искат да изчезна..."

Но почти никой не вярва на доктор Ян. Самият Хонконгски университет излезе със становище, в което твърди, че изявлението на д-р Ян не съответства на ключовите факти, нямат научна основа, а прилича повече на разпространяване на слухове."

Дори сайтът на Fox News качва интревюто с Ли-Менг Ян с предупреждението, че информацията в него е невярна.

От своя страна Twitter и Facebook блокираха профилите на вирусоложката, в които имаше над 600 хил. последователи. Политиката на социалните мрежи е просто да маркира постове, които разпространяват невярна информация, с предупреждение. Но от социалните мрежи отказват да коментират пред The Independent защо са прибегнали до по-сериозна стъпка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 3 години
До СтилянКАк разбра?
72
4
 
4
 
! Отговори
Хер Вернер преди 3 години
Това, че е създаден в лаборатория е ясно отдавна. Но не в Китай. Китайците нямат никакъв интерес от рецесия и затваряне на икономиката. А и вируса няма крака да "избяга" от лабораторията поради небрежност на персонала :)))
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният напудрен компромат сътворен от полит шарлатани. "Дошъл от изследователска лаборатория", ама не се съобщава, че преди това е дошъл от външни проби в лабораторията, .. установила групата създадена от политика Стивън Бенон ... Точка по достоверността и посоката на изкривяване. Китайците крият че са изтървли виросът от лабораторията, а не че са го сътворили щот ще требе яко да плащат компенсации.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Открихме топлата вода.
69
2
 
4
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
ФАЩ щото са ного убави...
68
10
 
7
 
! Отговори
spoko! преди 3 години
ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ УЗНАЕ ИСТИНАТА ЗА КОРОНА-ВИРУСА ЧАК СЛЕД КОСМИЧЕСКАТА ВОЙНА, КОГАТО ФЕОДАЛНИТЕ ПРИМИТИВНИ РЕЖИМИ НА КИТАЙ, РУСИЯ И ИРАН ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА. БЕЗСПОРНО НЕ САМО КРЕПОСТНА РУС, НО И КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ Е ЕДНА ПРЕСТЪПНА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, КАКТО СЕ ИЗРАЗИ НАЙ-ВЕЛИКИЯТ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ РОНАЛД РЕЙГЪН-РАЗРУШИТЕЛЯТ НА СЕСЕРЕТО.
67
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага мога да ви кажа кой създаде ковида. Който първи пусна ваксина за него.
66
11
 
3
 
! Отговори
ogog преди 3 години
въх, колко конспираториq вирусолоpи, ... много IQ. Сериозна борба за Нобелова награда, я за наука , я за икономика. Предлагам да вкючите и нейно Величeство Еволюцията за да стане по-интересно. Или ще откажете и нея. АААА Илюминати, забравих ги, други тайни общества, правителства в сянка и секви други. Дааа така по лесно се осъзнава че морето е до колене, а не че знанието е безкрайно море. Айде плюйте сега. Материал колкото искаш. ;)
65
2
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Правилно забелязахте - пЛевмония сигурно е хибрид от плеврит и пневмония създаден в лаборатория :D Та може и да е права *** ;)
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА защо ли ,студентите -ветеринари учат за Ковид ,още преди 50 -60 години ?
63
3
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Работата върху този вирус изглежда не е свързана официално с никое държавно управление. Лабораторията в Ухан е строена от французи, финансирана достатъчно от американски капиталии и биологичната работа е всършена от китайци, които са работните пчелички. Идеологичеките подбуди идват от неждународния неолиберализъм и псевдо-еколозите, ония които ни пробутваха нещастнцата Грета Тумберг. Целта на цялата операция е намаляване на потреблението и разбира се оглупяване на населението.
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлектраВече и ,,демократи ,,особенно днес, стоят зад всеки геноцид....България ,1 по смъртност в света .
61
1
 
10
 
! Отговори
Верно ли? преди 3 години
Плевмония, а?
60
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В науката няма такова нещо като "каза". Пишат се статии, минават рецензии и се публикуват в списания. Всичко останало е разпространяване на слухове. Ако д-р Ян може да докаже, че е произведен в лаборатория, да напише съответната статия. Иначе просто няма смисъл всичко това.
59
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом фашистите от Фейсбук и Туитър са я блокирали, значи има резон, в това, което казва...
58
2
 
16
 
! Отговори
Нели, преди 3 години
Все се въздържам да коментирам твоята грамотност, защото има много по-важни неща, но тази "пЛевмония" ми идва в повече. Моля те, ограмоти се поне малко!
57
3
 
10
 
! Отговори
Стилян преди 3 години
До ЩерюЕврейски командоси взривиха и боеприпасите в Бейрут.
56
5
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Еврейските тайни служби пуснаха вируса в Китай със скритата цел да поразят Иран - големият враг на Израел...
55
5
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Що е създаден? Да изчисти старите и болните хора, които харчат, без да работят и "тежат" на социалната система, а парите от осигуровките им за пенсии са изхарчени
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
53...тез епитети си ги заври където слънцето не ти изгрява,***.Бегай и да си вземеш ъпдейта от добрия чичко-евгеник.Който има мозък-да си прави изводите,който е готов за скотобойната,като сърът под номер 53 ...бегом към скотобойната...