Нямало нов пик на заразата от коронавирус у нас

Нормално било да скочи леко броят на болните заради училищата
18
Нямало нов пик на заразата от коронавирус у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ситуацията не е необичайна, а напълно очаквана. Децата се събират заедно, от толкова време не са се виждали, с удоволствие се виждат и е съвсем нормално да се повиши броят на заразените лица, обясни пред БНР вирусологът проф. Радка Аргирова.

Още по темата
В литературата се обръща огромно внимание на това, че децата са по-скоро преносители на вируса, те боледуват леко и сравнително рядко, припомни проф. Аргирова.

Затова и според нея при най-малки симптоми трябва да се помисли и за коронавирус. Вирусологът препоръчва децата в клас да спазват по-голяма хигиена.

Проф. Радка Аргирова е категорична, че няма нов пик на заразата.

„Не може да се говори за нов пик. Старите криви от миналите месеци никога не са падали до нулево равнище, за да говорим за нов пик. За нов пик може да се говори за страни, в които дълго време – да кажем месец-два, спомняте си случая с Нова Зеландия, където не е имало нито един заразен или починал и сега изведнъж се появяват един, двама, трима и леко повишаване на броя на новозаразените лица. Това не е втори пик. Това е просто пренасяне на инфекцията и разпространение на инфекцията малко по-интензивно, поради това че има събиране на много лица заедно. В случая говорим за учениците и за училище“, коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: училищекоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е добре де може ли отличниците в борбата с невижданата ярост да се излагат така. Викайте Дупнишкия плешивец да ги спасява с Коремна хирургия и брифинги пред мисирките.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има ПИК и то голям живея в малък град и болните са на всякъде"----------------------------Да. Навсякъде. И най-вече в главата ти.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти пикове ,вълни,огнища,гадове ,докторя които се продават на герб
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки лек скок е вид пик, т.е, връх. И за появата му има причини. Нов, стар, втора вълна или друга лирика, е игра на думи т.е. клише. Тези определения задействат определени центрове в публиката, но това не променя причините за появата им, както и нуждата да се реагира от съответните служби.
11
6
 
5
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Ще скочи много. То вируса има от 3 до 15 дена латентен период. След две седмици вижте пак резултатите. А и пилците се броят на есен.
10
2
 
3
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Пълни простотии,,искам да се заразят за да го видя що за вирус е,от 25 години никакви хапове не съм чул,нямам време да се разболея
9
6
 
4
 
! Отговори
Djon преди 3 години
Има ПИК и то голям живея в малък град и болните са на всякъде
8
4
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 1Разбираме че си неграмотен, но поне не се гордей с това - ВСИЧКИ ние сме постоянно "заразени" с цял куп вируси и бактерии - но това не ни разболява. Да пазбираме ли че получаваш пари от НОЩ за да заблуждаваш хората, че "заразен" означава болен?
7
2
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Очаквайте сега цял куп изказвания на префесори по електротехника, архитекти, пенсионирани счетоводители и металурзи от Кремиковци, които ще обяснят колко не ги разбира тези неща.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще всички политици трябва да бъдат нанизани на остър прът и да бъдат дадени на крокодилите като шиш!!! И наистина трябва да се направи, не са само приказки!!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава противоречива информация, като за тоя вирус! Учените или са и.ди.оти или това е най-сложноно нещо, което се е появявало във Вселената евър!
4
3
 
5
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Нужно ли е да си играем на Тука има, Тука нема?Постоянно сме пред ПИК, а накрая нещо се обърква и пак плато, пардон, блато
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия учени, за повече от 9 месеца не можаха да дадат никаква категорична информация! Ок, разбрахме, ваксините стават трудно, бавно, но поне нещо категорично кажете като симтоми, протичане, коректна статистика...Ту така, ту инак.Егати некадърниците!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато тиквата се накраде, коронавируса ще изчезне, тъй както се появи.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'Децата се събират заедно, от толкова време не са се виждали, с удоволствие се виждат и е съвсем нормално да се повиши броят на заразените лица, обясни пред БНР вирусологът проф. Калинка Нищоправеща'вСичко е наред, приятели!Ходете на училище, целивайте се, прегръщайте се.