Принц Чарлз: Кризата с климата ще засенчи тази от COVID-19

Проблемът е пренебрегван от години, предупреди той
Обновена: 21 сеп 2020 11:56 | 21 сеп 2020 11:55, Петя Славова
27
Принц Чарлз: Кризата с климата ще засенчи тази от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Британският принц Чарлз предупреди, че кризата с изменението на климата ще засенчи тази, предизвикана от коронавируса и призова света да използва пандемията като възможност за действие, предаде АФП.

"Без бързи и незабавни действия, с безпрецедентно темпо и мащаб, ще пропуснем възможностите за „по-устойчиво и приобщаващо бъдеще", каза той, цитиран от БГНЕС.

Коментарите на британската кралска особа ще бъдат включени в съобщение, което ще бъде пуснато по време на виртуалното откриване на Седмицата за климата в Ню Йорк днес.

Наследникът на британския трон заяви, че екологичната "криза е с нас от твърде много години – пренебрегвана, очерняна и отричана".

"Сега тя бързо се превръща във всеобхватна катастрофа, която ще намали въздействието на пандемията от коронавируса," каза той.

71-годишният крал, който самият се зарази с коронавирус през март, отдавна е привърженик на движението за устойчивост и глобални действия срещу климатичните промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
7
 
! Отговори
Дарт Плегиус преди 3 години
Шшшш алооо, височеството, нищо не може да засенчи колекцията ти от пеперуди и камили. Кюти си там, деденце и не давай акъл на по-умните от теб.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-страшната и най-актуална криза с наглосаксонското кралско семейство ще засенчи тези с климата и COVID-19. ИМХО.
4
3
 
5
 
! Отговори
Предайте му: преди 3 години
А кризата с роднината ти Симеон 2 Сакскобурготски и останалите му синове ще засенчи кризата с Адолф Хитлер - и финала му ще е по-гаден от на Адолф. Първо предупреждение, второ предупреждение, трето предупреждение, но не за Гарати. Чух ли изстрел?
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"71-годишният крал" - откога пък стана крал? Имаме новина! :)))))))..... И тя е, че списвачите на днес.бг, освен неграмотни, са и доста не в час. Уф, чакай... това отдавна не е новина...
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти гледай собствения си живот, че като гледам не ти остава още дълго. Остави го ти климата
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Uk platiha li si brexita na eu na sadia izpalnitelite?