Само за седмица броят на заразените с коронавирус скочи с 2 милиона

В Европа смъртността е нараснала с 27% в сравнение с предишните седем дни
40
Само за седмица броят на заразените с коронавирус скочи с 2 милиона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на заразените с коронавируса по света нарасна с близо 2 милиона през миналата седмица, а броят на случаите с летален изход - с 37,7 хиляди, съобщи тази нощ Световната здравна организация, предаде ТАСС.

Още по темата

В ежеседмичния си информационен бюлетин СЗО отбелязва, че броят на официално потвърдените случаи на заразяване с коронавируса е надхвърлил 30,6 милиона, което е с близо 2 милиона или 6 процента повече в сравнение с предишната седмица. За седмицата от 14 до 20 септември в СЗО са постъпили съобщения за 37,7 хиляди починали - с 10 процента по-малко отколкото през седмицата от 7 до 13 септември. Според данни, получени до 20 септември, жертвите на коронавируса в света са достигнали 950 хиляди.

Най-тежка епидемиологична ситуация се наблюдава в Северна и Южна Америка, където миналата седмица броят на заболелите е нараснал с 38 процента в сравнение с предишната седмица. Едновременно с това смъртността в този период е намаляла с 22 процента.

В този регион от 14 до 20 септември са се заразили близо 770 хиляди души, а общият брой на случаите е достигнал почти 15,5 милиона. За седем дни са регистрирани над 19 хиляди починали, а на 20 септември общият брой на жертвите е достигнал почти 530 хиляди.

В Европа от 14 до 20 септември е регистриран най-високият сред регионите ръст на смъртност - с 27 процента повече в сравнение с предишните седем дни.

За една седмица са починали над 4 хиляди души, с което общият им брой наближи 230 хиляди. Броят на заразените е нараснал с над 360 хиляди - до близо 5,2 милиона.

Най-голям брой заразени - близо 67 хиляди, са регистрирани във Франция. На втора позиция е Испания с над 50 хиляди, а на трета - Русия с над 40 хиляди.

В Югоизточна Азия за седмица са се заразили почти 700 хиляди души, с което общият им брой достигна 6,1 милиона. Починали са 101 хиляди, което с 9,3 хиляди повече отколкото седмица по-рано. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
13
 
! Отговори
Баш Българин преди 3 години
няма вирус всичко е лъжа!
13
12
 
3
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Гледам, че под мен са писали много "специалисти"Бай Грантьо, ти си най-големия, написал си най-големите дивотии.
12
7
 
17
 
! Отговори
Враца север преди 3 години
Аз докато не видя трупове по улиците няма да повярвам в световната измама Корона вирус!!
11
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам, че под мен са писали много "специалисти".Фактът е, че няма никаква конспирация. През зимата правителствата не знаеха какво да правят и затвориха всичко. След това се питаха цяло лято дали са били прави???Ами, оказа се за голямо съжаление, че са постъпили правилно защото навсякъде по света се опитаха да отворят местния бизнес като ресторатни, кафенета и т.н.И сега - болниците се напълниха с болни.Въпросът е дали ще продължим по пътя на естествен подбор или пак ще повторим зима 2020.
10
0
 
10
 
! Отговори
КЕНТ ФЛАШ РОЯЛ преди 3 години
Не са 2 млн. а 20 млрд. На без коз реконтра сте ги взели - едно хванеш осем ги пишеш.
9
0
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Поради факта, че Съветският съюз вече не съществува, ние нямаме основание да вярваме на неговата Телеграфна Агенция.
8
4
 
13
 
! Отговори
СЕКТА преди 3 години
СЕКТАНТИ НАЙ ГОЛЯМАТА СЕКТА В СВЕТА САМО ЗА 7 МЕСЕЦА....
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6То по медиите рекламират лекарства и е логично постоянно да говорят за това колко е страшен Ковид 19.
6
8
 
26
 
! Отговори
Ъхъ... преди 3 години
И кво от това?Напишете колко човека в световен мащаб са умрели от глад!Колко са умрели от рак?Колко са умрели от сърдечни заболявания?Баси измисления вирус!
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости на търкалета ,вече никой не вярва на лъжите на лъжовните медии!
4
7
 
31
 
! Отговори
Адда преди 3 години
Плана на измислилите пандемията е да се затвори пак всичко края на Октомври. В цял свят. Сега започна обработката на стадото. Ако стадото не се превърне в глутница, тежко му
3
3
 
36
 
! Отговори
Гошку преди 3 години
Досега не е имало респираторна болест, на която непрекъснато да се смята бройките с точност до единици, па средно аритметично, па корен квадратен... Та си направете изводите, де:)))) А, също си носете и латексовите ръкавици :))))
2
4
 
14
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
70 процента.Друг начин няма.
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То в тази така наречена епидемия голяма част от болните няма да разберат че са болни ако не им направят тест.