Като 10 бомби над Хирошима - жертвите на COVID-19 нахвърлиха милион

Как се чувстват онези, които са на първа линия?
Обновена: 29 сеп 2020 22:37 | 29 сеп 2020 22:05, Нели Христова
160
Като 10 бомби над Хирошима - жертвите на COVID-19 нахвърлиха милион
Снимка: БГНЕС

Светът премина психологическата граница от 1 млн. жертви на коронавируса.  А според експертите ни чака и тежка зима. Как обаче се чувстват тези, които са на първа линия срещу убиеца COVID-19?

"1 млн. смъртни случаи от вирус е... зашеметяващо. Не е нещо, което ние в здравните професии или всеки един човек сме очаквали да видим докато сме живи", казва доктор Емека Окороча, който работи в Лондон, Великобритания.

"Имаше един период, в който обявявах смъртта на трима - четирима души в нашето отделение. Трябваше да се обаждаме на семействата, които не можеха да са до близките си в последните им моменти. Това беше много, много тежко.

"Всички започнахме да чувстваме бърнаут, ставаме все по-тъжни и депресирани, защото виждаме толкова много хора да умират", споделя д-р Дейвид Джоузеф Де ла Зерда от Флорида, САЩ

"Това е като десет бомби над Хирошима, пуснати над целия свят", казва д-р Анджело Пан от Кремона, Италия. "Да гледаш тези хора напълно сами цял ден, без да имат възможността да видят роднините си, много е трудно", допълва той.

Болестта отне животи на майки, бащи, синове, дъщери, баби и дядовци. Цели семейства бяха погубени. Най-голям брой загинали има в САЩ - 200 хил.

"В момента, в който започваме да страдаме за един човек, телефонът звънеше и ни съобщаваха за още един наш близък, който си е отишъл, който е отнет от нас завинаги", споделя Елизабет Фуско, която губи свои роднини заради COVID-19.

"Трудно е татко да не е около нас. Боли ни всеки ден", казва Тамира Харви, чиито баща става жертва на коронавируса. 

"Гледката на майка ми, вързана към вентилатора, завинаги е запечатана в съзнанието ми", споделя Арън Бърч.

СЗО обяви COVID-19 за пандемия в началото на март. През септември броят на болните по света премина 30 млн. и продължава бързо да расте.

"Заразата бързо се превърна в кошмар, защото нямахме достатъчно място за пациентите си. Все още страдаме от това, което видяхме. И много от лекарите са крайно притеснени от това, какво ще се случи в следващите седмици", казва д-р Пан.

"Като човек този вирус ме накара да осъзная, че единственият смисъл на живота е да си жив. Накара ме да оценявам повече семейството си, децата си, съпругата си. Щастлив съм, че съм жив. Когато започнеш да осъзнаваш, че този вирус не подбира нито по възраст, нито по пол, нито по цвят на кожата, започваш и да се виждаш в интензивното отделение. Това може да съм аз, това може да си ти ", споделя д-р Де ла Зерда. Хиляди медици обаче също падат в жертва на COVID-19.

"Страхът в очите на някои от пациентите и фактът, че те осъзнават, че няма да оцелеят. Онези които не оцеляха. Гласовете на семействата им от другия край на телефона. Това са неща, които никога няма да забравя", признава доктор Емека Окороча.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патетичен разказ от лъжи на жена с име на тоалетна Хартия (Емека Омочча). Връзвай ковидкретените за вентилаторите за да миряса света
71
8
 
1
 
! Отговори
Бай ганъйо преди 3 години
Много лъжат хората няма никъв таласъм от Азия просто хамериканците си разиграват коня а другите бълъци са шашват
70
6
 
0
 
! Отговори
митя преди 3 години
ето ти доказателство:проверявайки теорията си, отидох в петъка до известна, стабилна банка.и въпреки отрицателния си кредит-аз получих заем в размер на 10 000 лева с лихва 1.37%.безсрочен!само с документ за самоличност лолзаклевам се-изобщо не си правя та***ак
69
8
 
3
 
! Отговори
митя преди 3 години
дадада.изразявайте несъгласие, като давате минусчета.разбирам ви напъно.кофти е много като виждаш какво би могло реално да последва и да усещаш, че нищичко не можеш да направиш, освен да излезеш да се развикаш по улиците срещу правителството и някой жандарм да ти пукне скулата с метална бата...
68
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** трябва да разберат едно...Вируса е опасен за много малък процент хора (до 10%)...Обаче скочи ли бройката заразени...ще има мерки ,които ще съсипят икономиката и психиката на много хора. Фалити на фирми,безработица и липса на доходи ще са ежедневие. Затова се спирайте с това безотговорно поведение и си сядайте наЗадниците. Ограничете контактите си,а за маските се знае на кои места се искат. Дали пазят от вируса е друга тема.
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски! Кво са 10-ина мильона сухи пръчки - нищо!
66
7
 
3
 
! Отговори
митя преди 3 години
та, за тезо дето не успяват да продължат мисълта ми по пътя на логиката:банките скоро ще се молят на евреите да ги купят за да се нулира всичко и да се спасят.а така ще ни продадат и купят и нас, правителства, всичко.хората-като рибки от магазин за домашни любимци.после скоро ще ни таковат здравето с ваксината и не мош ги дори обвини, защото ще си направят закони, законно ще е.лол
65
7
 
4
 
! Отговори
митя преди 3 години
ще каже някой пак-конспирация!но вземи читателю драг почети и после се нахвърляй.не забелязвате ли световната икономика е на път да се срине?а заеми се отдават щедро вече и безлихвени.и изобщо пари се пръскат много сериозно, дори без отдаване.ето така фамилията ротшилд си купи банк ог енгланд в края на световната война(1), и сега притежава държавата.ето така е на път да се случи в по-голям мащаб съвсем скоро.
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пък попитам друго освен болести в тия саитове и тия корони съществува ли иде зима как да си здрав като работиш навън къде бяхте та сега се загрижихте маика ми две години три от едни крака тегли и това никои не му обръща внимание ЕГН гледа съд за вас съд
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че е по -гаден от грипния вирус - спор няма За толкова години не съм чувал някой болен от грип да го лекуват с лекарства против СПИН , Ебола , малария . Или да стои по 2 - 3 месеца на изкуствена вентилация . Или да му вливат кръвна плазма . Който се разболее тежко , той разбира за какво иде реч И все пак статистиката не е чак толкова плашеща - от 7.6 млн . активни случаи в момента , само под 1 % са в тежко състояние - малко над 65 000. Въпросът е ,да не е човек в този 1 процент .....
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли някакъв нов вирус - има Изкуствено ли е създаден - най вероятно . Дали умишлено или не, го пуснаха , не казват .Възползваха ли се от ситуацията да създадат хаос - възползваха се Защо го направиха - също не казват . Можеше спокойно да се обясни на хората за какво става дума и да не се създава излишна паника .
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей "нахвърлиха милион .."......потърси помощ......спешна.......от психопаТ, като теП.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Прочететe книгата Ад на Дан Браун....."Може би слушаш и Alex Jones.......недей!!!
59
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя вирус толкова опасен, че всичко живо що умира го пишат ковид за да има някакви починали от него.
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора които действително вярват, че Христос и Мария Магдалена са имали тайна връзка и търсят начин да намерят някакво потомство и да стигнат до тайна, която може да ги отведе до Граала.
57
4
 
4
 
! Отговори
хора бдете преди 3 години
До Анонимен "Не трябва да ви е страх" Да но първо тия хора за да ги намерят трябва да тестват всички а това ще отнеми няколко години, загубен живот. Второ като ги открият могат да ги поробят и лошо става с тях, но още по лошо става с останалите защото те ще са излишни, ха ха ха. Щеше да е смешно ако не беше злокобно. Затова нашите управници се вкопчиха във властта защото усетиха сладостта на ковиизмамата...
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "Факт, за да видиш вирус ти трябва микроскоп" електронен и естествено болшинството хора нямат достъп до такъв микроскоп и не могат нищо да докажат, аз това го разбрах отдавна. Много ми тежи че на тия които мислим и се съмняваме точно на нас се лепят етикети а които са послушковци и отказват да разсъждават поне малко точно те са важните
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да ви е страх, при никакви обстоятелства не се страхувайте, от нищо!Да видим какво ще направят?! Само обединени, смели, бели креативни хора могат да спасят света.Колкото до тестовете - търсят се онези 144 хиляди Хора, със специалните гени. Не си мислете, че някой иска да ги убие. Дегенератите на върха искат да ги впрегнат да градят тяхната реалност.
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Ковидизмамата война ли е?" Да това е война световна и много опасна а може да няма край в нашия живот защото става въпрос за пари но още по лошо за влияние отнемане на права и направо да си го кажем поробване. За медиите които сега баламосват се отнася също и даже те ще са от първите жертви продажниците.
53
5
 
13
 
! Отговори
нахвърлиха милион .. преди 3 години
7 500 милона живеят на земята и за 9 месеца 1 милион ....да! да ! 1 милон били измрелии според евреите за това трябва да унищожим икономиката си и да живеем с 50+% безработица !!!!!колко прав е бил Хитлер да унищожава юдо-масонската зганн !!!!